Hueueue pisze: KILIAN pisze: Hueueue pisze: Mój znajomy ze steama też złapał tego syfa i co gorsze ten syf sam wysyła wiadomości do osób z listy znajomych ofiary, żeby się dalej rozprzestrzeniać więc trzeba uważać nawet na osoby, które się zna.
btw. co miałem w ekwipunku?
Miałem różnego rodzaju tła, emotikony, i karty (w tym 2 komplety i 2 folie). Łącznie
ponad 200 przedmiotów

Zależy mi więc na ich odzyskaniu.
No to specjalnie dużo nie straciłeś, raczej groszowe sprawy. Mój ekwipunek jest warty ponad 200€, więc automatycznie blokuje każdego, kto ma ukryty profil na steamie albo nie ma na koncie gier.
Ostatnimi czasy te boty do scamowania ludzi na steamie są coraz bardziej uciążliwe i nie ma dnia, żeby nie dostać co najmniej kilku zaproszeń :/ W takich sytuacjach trzeba się przede wszystkim kierować zdrowym rozsądkiem. Nie zastanowiło cię kto dał by ci noże/awp za jakieś śmieci?
Przypuszczam, że odzyskasz swoje itemy, ale pewnie będziesz musiał trochę poczekać aż valve wszystko ogarnie.
No niby w przeliczeniu na cenę to około 16€ ale były to karty z większości moich gier i czekałem na wyprzedaż świąteczną żeby zrobić kilka odznak kilka kart sprzedać i powymieniać się ze znajomymi więc trochę szkoda jeśli miałbym tego nie odzyskać
Szczerze mówiąc to pierwszy raz spotkałem się z takim botem (nadal mam go w znajomych i dostałem dzisiaj dwie identyczne wiadomości jak za pierwszym razem, usunąć go czy poczekać aż sprawa się wyjaśni?), bo do tej pory wszyscy, którzy mnie zapraszali chcieli się uczciwie wymienić albo potrzebowali jakiejś pomocy.
Z oszustwem spotkałem się tylko raz, chyba 2 lata temu, w grze przeglądarkowej

Wymieniałem się jakimiś przedmiotami, coś poszło nie tak (jakiś błąd) i nie dostałem przedmiotu, który powinien do mnie trafić, a tamta osoba dostała mój i nie chciała mi go oddać. Napisałem do administratora i przedmiot został mi zwrócony, a gracz dostał bana na 1 dzień

Później nie miałem z oszustwami do czynienia, aż do teraz...