Okienka przekonały mnie po zakupie nowego laptopa z Win8, nie wiem jak to sprawdza się w urządzeniach mobilnych. Możesz coś na ten temat powiedzieć? Na plus Androida na pewno idzie większa ilość gier, aplikacji itd, bo na chwilę obecną w mobilnym windowsie z tym kiepsko chyba, ale nie wiem jak wyglądają inne aspekty tego systemu.
Problem z wyborem telefonu
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 121 razy
- Podziękowania: 2 razy
Windows nawet w smartfonach z niższej półki praktycznie nie muli. Ma może kilka śmiesznych ograniczeń, które nikomu nie będą przeszkadzać, ale te kafelki są naprawdę wygodne. Wiadomo, że jest mniej gierek i aplikacji, ale ile osób z tego tak naprawdę korzysta? Ja potrzebuję tylko poczty, przeglądarki, spotify, endomodo i jakichś drobiazgów pokroju kalkulatora, kalendarza czy apki do robienia listy zakupów. Trzeba tylko wiedzieć, z czego chce się korzystać. Ja wybrałem Androida i żałuję, bo w gierki wolę pograć na dedykowanym do tego sprzęcie, a wolałbym mieć po prostu poprawnie działający telefon.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
UP@ Nie mogę zgodzić się z twierdzeniem, że android potrafi mulić na urządzeniach z wyższej półki
sam mam Galany Note 2 i ani razy mi się nie zaciął, raz zawiesiła się jakaś gra (co zdarza się i na iOS czy WP7) ale wystarczyło wcisnąć przycisk home. Myślę o kupnie jakiejś Nokii z WP8 ale tylko aby zapoznać się z systemem, gdyż jestem ciekawy nowego Windowsa 
Co do tańszej półki rzeczywiście polecam coś z WP8, gdyż na tańszych urządzeniach Andek potrafi jednak zamulić, sam polecam Lumie 620 gdyż ma aplikacje Nokii (np. darmowa nawigacja offline z mapą Europy) oraz 2 razy więcej pamięci od HTC 8S (8 GB a nie 4 GB) a cenowo jest porównywalna (około 50 zł droższa)

Co do tańszej półki rzeczywiście polecam coś z WP8, gdyż na tańszych urządzeniach Andek potrafi jednak zamulić, sam polecam Lumie 620 gdyż ma aplikacje Nokii (np. darmowa nawigacja offline z mapą Europy) oraz 2 razy więcej pamięci od HTC 8S (8 GB a nie 4 GB) a cenowo jest porównywalna (około 50 zł droższa)
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
@shav
ja się do wn nie zbliżam i nie mam zamiaru dotykac go nawet kijem.
android w pełni spełnia moje oczekiwania, a defy nie mam zamiaru zmieniać póki nie padnie.
win 8 postawię na kompie dopiero jak wyjdzie 8.1 ze startem lub jak wreszcie uda mi się ściągnąć modowanego. nie trawię ani wstęgi ani kafelek. ale to kwestia gustu. jak widać nokia po tym jak się sprzedała ms jakos sobie radzi. jezeli chodzi o aplikacje to wn jest mooocno w plecy, a z tego co ostatnio czytałem ma być gorzej.
ja się do wn nie zbliżam i nie mam zamiaru dotykac go nawet kijem.
android w pełni spełnia moje oczekiwania, a defy nie mam zamiaru zmieniać póki nie padnie.
win 8 postawię na kompie dopiero jak wyjdzie 8.1 ze startem lub jak wreszcie uda mi się ściągnąć modowanego. nie trawię ani wstęgi ani kafelek. ale to kwestia gustu. jak widać nokia po tym jak się sprzedała ms jakos sobie radzi. jezeli chodzi o aplikacje to wn jest mooocno w plecy, a z tego co ostatnio czytałem ma być gorzej.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
HTC 8S polecam- mam od 4 tygodni. Swietny telefon do neta, muzyki. gier co prawda jest mało, bo sklep windowsa jest dość biedny, ale jeśli nie grasz na fonie to nie powinno przeszkadzać. No i system wygląda po prostu PIĘKNIE! Jesli lubisz facebooka spodoba Ci się spora integracja z nim (kalendarz, kontakty), jak masz konto na GFWL to możesz z niego korzystać w grach.
Jedno na minus muszę powiedzieć: czasem przydaje się go wyłączyć i włączyć, bo lubi się przyciąć na odtwarzaczu muzyki. Mimo wszystko- polecam jako SMARTFON, a nie przenośną konsolę do gier.
Miałem podobny wybór co Ty, shav.
Xperia J- NIE BIERZ! Wykonanie okropne, czuć tandetę w ręce.
Samsung Y- data premiery 11.2011 (staroć)
Xperia E- słaby wyświetlacz
Jedynie Galaxy Ace 2 można porówynwać z HTC 8S, ale jeśli w Ace 2 nie da się zainstalować najnowszego androida, to bym nie brał.
PS: dla porównania- przez prawie 5 lat używałem iPhone'a 3G. HTC 8S jest zdecydowanie lepszy jeśli chodzi o obsługę. (pomijam kwestię szybkości)
Jedno na minus muszę powiedzieć: czasem przydaje się go wyłączyć i włączyć, bo lubi się przyciąć na odtwarzaczu muzyki. Mimo wszystko- polecam jako SMARTFON, a nie przenośną konsolę do gier.
Miałem podobny wybór co Ty, shav.
Xperia J- NIE BIERZ! Wykonanie okropne, czuć tandetę w ręce.
Samsung Y- data premiery 11.2011 (staroć)
Xperia E- słaby wyświetlacz
Jedynie Galaxy Ace 2 można porówynwać z HTC 8S, ale jeśli w Ace 2 nie da się zainstalować najnowszego androida, to bym nie brał.
PS: dla porównania- przez prawie 5 lat używałem iPhone'a 3G. HTC 8S jest zdecydowanie lepszy jeśli chodzi o obsługę. (pomijam kwestię szybkości)
Jeśli te telefony to za złotówke są to myśle że lepiej by było dać te 2 stówy i wziąć np. Galaxy SIII Mini albo sony xperia S albo P ponieważ te telefony mają procesory 2 rdzeniowe które na pewno lepiej sobie poradzą z lepszymi grami no i obsłużą więcej wątków itd. dla przykładu na galaxy Y mogą już mulić angry birds'y a jeśli nie możesz tak zrobić to weź Ace 2 albo HTC 8S ponieważ ten pierwszy to najlepszy z wymienionych telefonów z androidów a 8S jest dobrym telefonem ale na Windows Phone więc kafelki itd. a do kafelków nokie się lepiej nadają bo mają ciekawe dodatki.shav pisze: Żeby nie zakładać nowego tematu.
Dziś dowiedziałem się, że kończy mi się umowa i mogę wymienić telefon na nowy. Z tego co widziałem, to z ciekawszych propozycji mogę wybierać między:
- Sony Xperia J
- Sony Xperia E
- Samsung Galaxy Ace 2
- Samsung Galaxy Y
- HTC Windows Phone 8S
Ma ktoś jakieś porady, opinie? Co do moich wymagań - nic specjalnego, ot mniej więcej to samo co w przypadku Polisha, w miarę przyzwoite funkcjonowanie (bez mulenia i wieszania się) itd.
SIII mini nie jest wcale dużo lepszy od Ace 2!
Swego czasu Pani w salonie przekonywała mnie, że różnią się tylko obudową
.
Fakty w linku:
http://www.phonearena.com/phones/compar ... /7536,6940
U mnie ostatnio dziewczyna stanęła przed podobnym wyborem i skończyło się na LG L9.
Swego czasu Pani w salonie przekonywała mnie, że różnią się tylko obudową

Fakty w linku:
http://www.phonearena.com/phones/compar ... /7536,6940
U mnie ostatnio dziewczyna stanęła przed podobnym wyborem i skończyło się na LG L9.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Co to jest za kupa to nie mam pytań. Moi ludzie mają takie służbowe, kijem nie tykaj. Ja mam S2 i jest trochę lepiej. Ogólnie android ewidentnie nie nadaje się jeszcze do telefonów z niższej półki. Zwyczajnie nie wyrabiają sprzętowo. Oczekiwanie 5 sek na wejście w kontakty lub wiadomości, przewijanie listy kontaktów w formie slajd - show, to nie na moje nerwy. S2 działa dość płynnie, ale ciągle ma dziwne problemy, zwiechy, braki sieci, crashe przeglądarki i inne dziadowstwa. Prywatnie mam natomiast lumię 800 i przyznam że WP działa bardzo płynnie i nie ma żadnych przycięć. Ma natomiast irytujące ograniczenia, z którymi da się nauczyć zyć. Jako system operacyjny telefonu windows imo sprawdza się znacznie lepiej. Android do zabawek (tabletów, konsol, etc), nie telefonów

- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
@Liga
polecam w pracy więc aktualizacje softu bo pewnie jest brandowany operatora, lub instalacje programu typu go sms.
+ zmianę dialera oraz hard reset bo skoro to telefon firmowy to pewnie jest zawalony śmieciami.
opisywane problemy biorą się stad, że droid jest otwarty i możesz zmienić wszystko od lauchera po jądro.
natomiast windows jest zamknięty, nic nie zmienisz i dlatego działa dobrze ale coś za coś.
polecam w pracy więc aktualizacje softu bo pewnie jest brandowany operatora, lub instalacje programu typu go sms.
+ zmianę dialera oraz hard reset bo skoro to telefon firmowy to pewnie jest zawalony śmieciami.
opisywane problemy biorą się stad, że droid jest otwarty i możesz zmienić wszystko od lauchera po jądro.
natomiast windows jest zamknięty, nic nie zmienisz i dlatego działa dobrze ale coś za coś.
- Podziękowania: 5 razy
Przepraszam za przejęcie tematu, ale ja aktualnie również zastanawiam się nad nowym fonem, nie koniecznie za gigantyczne pieniądze. Moje oko przykuła Xperia Tipo, w cenie ok. 600 zł. Telefonik z Androidem 4.0, dosyć mały (bo właśnie nie chce czegoś wielkości najnowszej Lumii) wydaje mi się okej. Ktoś miał z nim styczność, i chwali/odradza? A może znacie coś lepszego w tej samej cenie?
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Przez chwilę bawiłem się tipo, ale jakiś szczegółów nie powiem. Telefon śmieszny z wyglądu, przez tą swoją bródkę. Jak do dzwonienia i podstawowych możliwości telefonów z androidem nie jest tragiczny. Osoba, która go używa przesiadła się z galaxy spica i jest zadowolona. Jeśli w telj cenie znajdziesz ace2 może być to lepszy wybór. Tylko nie wiem czy rozmiar się spodoba, bo jednak trochę większy jest. Ale Tipo nowe za 400zł jednak bym raczej polecał, bo 600 to trochę drogo według mnie.
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 64 razy
- Kontakt:
Jeśli jeszcze szukasz, to bierz nawet z WP7. Mam taniego androida i nie chcę więcej. Nawet tanio możesz znaleźć używanego HTC Mozart. Wiem ale nawet używany jest spoko. Komfort użytkowania jest super.