GamesRage- topware bundle

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Wg danych z wykresu sprzedaje się teraz około 150 kopii dziennie a zostały 3 dni więc niespecjalnie uda się zebrać 5000.
Z drugiej strony sam jestem negatywnie zaskoczony tą informacją z Facebooka, bo spodziewałem się, że bonus growy dla progu BTA będzie tak czy inaczej, a tu wychodzi na to, że może go nie być wcale.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy

Było gdzieś o tym info pierwszego dnia na stronie bundla? Bo kupiłem BTA właśnie po to, żeby mieć wszystkie bonusy, a tu proszę - nagle okazuje się, że może nie być wszystkich? Jeśli tak, to podejrzewam, że nie tylko dla mnie będzie to koniec przygody z tym tworem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

blacksheep23 pisze: Było gdzieś o tym info pierwszego dnia na stronie bundla? Bo kupiłem BTA właśnie po to, żeby mieć wszystkie bonusy, a tu proszę - nagle okazuje się, że może nie być wszystkich? Jeśli tak, to podejrzewam, że nie tylko dla mnie będzie to koniec przygody z tym tworem.
No właśnie chyba nigdzie o tym wzmianki nie było i wygląda to na zmianę zasad w trakcie prowadzenia promocji.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Zresztą, inna sprawa, że twórcy mówili, że bonusy będą tylko dla BTA, więc wziąłem BTA. A tu proszę, Jack Orlando na którym mi dość mocno zależało wylądował w progu dolarowym. Wiem że dałem tylko 80 centów więcej niż normalnie, ale takie coś wkurza. Jeśli do tego nie dadzą kolejnych bonusów to będzie to strasznie nieuczciwe wobec klienta.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

ale te bonusy nie są tylko dla BTA? Myślałem, że ich umiejscowienie na stronie to raczej pomyłka, ktoś kupował po ogłoszeniu bonusów i dostał je? Poza tym - w nonbta dodatek do gry będącej w bta? :E
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Sprawdziłem przed chwilą z ciekawości i jest dokładnie tak jak umiejscowiono te gry (tj. Jack Orlando i DLC do Two Worlds II) - czyli otrzymali je również nabywający poniżej średniej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: ale te bonusy nie są tylko dla BTA? Myślałem, że ich umiejscowienie na stronie to raczej pomyłka, ktoś kupował po ogłoszeniu bonusów i dostał je? Poza tym - w nonbta dodatek do gry będącej w bta? :E
Tak :D
Kupiłem dziś i za dolara dostaje się też Jack Orlando i dodatek do TW 2.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Prawdę mówiąc nie bardzo wierzyłem w te opowieści o odblokowaniu dodatkowych gier po przekroczeniu progu 5 tys. bundli. A jednak:
https://twitter.com/GamesRageorg/status ... 7335234560
"Only 585 bundles left to unlock our last bonuses!"

Trochę przykre, że podczas trzeciej edycji dzieją się takie rzeczy.
Czy naprawdę tak wielkim problemem było napisanie, że pierwszy bonus odblokuje się po tygodniu a kolejny po pięciu tysiącach sprzedanym paczek?! Byłoby od początku jasne a tak to znowu wszyscy (całkiem słusznie) marudzą.
Ja na przykład czekam z zakupem bo nie wiem czy jest sens przebijać średnią. Na rynku jest tyle bundli, że 0,9$ to dość znaczna kwota za która mogę kupić coś co mnie naprawdę interesuje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Kiepskich marketingowców tam mają. Wcześniejsze odblokowanie bonusów zwiększyłoby sprzedaż bundla. Jeżeli zrobią to w ostatnich godzinach to jaki to będzie miało wpływ? Żaden.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Słabo to wygląda, tym bardziej, że na samej stronie nadal wzmianki o progu sprzedaży nie ma (a samą liczbę kupionych paczek też nie tak łatwo znaleźć). Przykro mówić, ale pachnie to krętactwem, znów będą w świecie gadać, że Polacy to złodzieje :|
Żeby chociaż tym ostatnim soundtrackiem była ścieżka z Jacka Orlando i to w równie dobrej jakości co albumy z obu Two Worlds.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Cenowo drugi próg jeszcze jest spoko. Szczególnie, że żadnej z tych gier jeszcze nie miałem.
Jednak działanie strony, a najbardziej ładowanie całej strony dla ujawnienia jednego kodu, strasznie mnie denerwuje.
Jeżeli się bardziej nie postarają to nie wróżę im ciekawej przyszłości.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

W komentarzach pod newsem o tym bundlu wypowiadał się ktoś z nim związany, polecam przeczytać. Teksty o ilości gier, że będzie ich o wiele więcej czy też komentarz mówiący wyraźnie o bonusach dla wszystkich co zapłacili powyżej bta. Natomiast zero informacji na stronie czy w komentarzach o progu 5tys sprzedanych sztuk. Jak dla mnie dorzucenie na tą chwilę jednej gry i jednego dlc to jawna kpina. Mam nadzieję, że po zakończeniu bundla poinformujecie o jego przebiegu na głównej.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

222 bundle do bonusów, a zostało 25 godzin :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

pfff, będzie na styk i przedłużą czas trwania coby skusić nowych klientów grami bonusowymi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Czyli musi być sprzedane 5k paczek, aby odblokowali ostatnie bonusy?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: Czyli musi być sprzedane 5k paczek, aby odblokowali ostatnie bonusy?
No tak napisali na twitterze: https://twitter.com/GamesRageorg/status ... 7552770048

Jakaś szansa jest, jeszcze niecałe 150 paczek.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam nadzieje, że skończy sie jak w grupiees, że mówia o progach żeby podkręcić sprzedarz, a w końcu i tak dadzą bonusy bez względu na wyniki. Jeśli nie, to robią sobie kiepski marketing tymi obiecankami wcześniejszymi, a tym sposobem sobie fanów nie przysporzą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Jak promowali na wykopie poprzedni bundel to strasznie agresywnie reagowali na każdą krytykę a ich jedynym argumentem było że to polski bundel...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Groupees też już raz wymiękło przy jakimś noworocznym bundlu nie odkryli ostatniego bonusa.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Groupees też już raz wymiękło przy jakimś noworocznym bundlu nie odkryli ostatniego bonusa.
Tylko tam brakowało chyba 45 tysiaków do drugiego bonusa, więc w sumie nie dziwię się. A i tak ten próg został zaniżony :lol:
ODPOWIEDZ