Xbox One

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

shav - masz na myśli Xbox Red Ring of Dead Part #2 :twisted:
Mnie bardziej niż te gierki ciekawi design nowego (?) pada.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 0
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

i RROD i YLOD w PS3, bo obie usterki były równie powszechne. ;)

Co do pada - rewolucji nie będzie, ma być prawie taki sam, ciut większy tylko. ;) W sumie to zrozumiałe, po co poprawiać coś, co jest prawie idealne. (poza całkowicie skaszanionym d-padem)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

shav pisze: (poza całkowicie skaszanionym d-padem)
Racja, d-pad jest okropny. Już IMO PS3 ma go lepszego w Dualshocku.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Chyba jednak nie ograniczą się CoDa. Będzie nowa FIFA
http://fifasoccerblog.com/blog/next-gen ... -tomorrow/

i Forza lub powrót PGR. Mam nadzieję, że to drugie, bo do poważnego ścigania jest Gran Turismo 8-)
https://www.facebook.com/mclarenautomot ... 9812746717
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

jeti pisze: i Forza lub powrót PGR. Mam nadzieję, że to drugie, bo do poważnego ścigania jest Gran Turismo 8-)
https://www.facebook.com/mclarenautomot ... 9812746717
A Pan grał w te tytuły na Xboxie że je krytykuje?
Awatar użytkownika
VIP

Grałem we wszystkie Forzy poza tą na pierwszego Xboxa. Gry ok, ale mimo wielu mankamentów, to GT góruje modelem jazdy i do tego jest tak dużą grą, że nie ma już czasu na inne podobne. Szóstka jest już na horyzoncie, a ja ograłem "ledwie" ze 40-50 godzin piątki i sporo mi jeszcze do odblokowania brakuje. Pewnie do tej gry już nie wrócę ;). Trochę inna sytuacja jest z Forzą Horizon, bo postawiła ona na inny typ wyścigów, mimo że model jazdy pozostał ten sam. Taka gra bardziej do mnie przemawia.

Co innego PGR. Grałem w jedynkę na pierwszym Xboxie (raz w życiu grałem na tej konsoli), w dwójkę nie miałem okazji i jeszcze później trójkę i czwórkę nawet po kilkanaście godzin w każdą. Wszystkie mi się podobały. Gdybym teraz brał X360, to na pewno z PGR4. Jeśli będzie piątka na Durango, to jestem jak najbardziej za.

@Update
Będzie jeszcze nowe UFC od EA.
https://twitter.com/EASPORTSUFC/status/ ... 28/photo/1
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Fajnie że UFC bedzie. Czekam. Ciekawe czy bedzie lepsze niż UFC 3.
Awatar użytkownika
VIP

Jeśli ktoś nie wie, gdzie oglądać. to u Doritosa o 18 zaczyna się relacja. Pewnie będzie pogadanka z Gertsmanami i nic ciekawego. Od 19 do 20 będzie konferencja, a po niej jeszcze wywiady z ludźmi z Microsoftu.
http://www.gametrailers.com/netstorage/ ... /live.html
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

jeti pisze: Grałem we wszystkie Forzy poza tą na pierwszego Xboxa. Gry ok, ale mimo wielu mankamentów, to GT góruje modelem jazdy i do tego jest tak dużą grą, że nie ma już czasu na inne podobne. Szóstka jest już na horyzoncie, a ja ograłem "ledwie" ze 40-50 godzin piątki i sporo mi jeszcze do odblokowania brakuje. Pewnie do tej gry już nie wrócę ;). Trochę inna sytuacja jest z Forzą Horizon, bo postawiła ona na inny typ wyścigów, mimo że model jazdy pozostał ten sam. Taka gra bardziej do mnie przemawia.

Zaraz, zaraz. Horizon i taki sam model jazdy jak 3 i 4? :P Horizon to całkowita zręcznościówką, imo jeździ się tam całkiem inaczej niż w zwykłej Forzie. :P
Awatar użytkownika
VIP

Jak sobie poprzestawiasz opcje, to masz to samo.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Podsumowanie GOLa
Sama konsola nie powala. Pad mi się nie podoba (prócz D-Pada). :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Xbox będzie blokować używane gry, trzeba będzie je instalować na dysku a jak się kupi używkę to trzeba będzie dopłacić $$$ microsoftowi
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Gdzieś w piwnicy mam jeszcze magnetowid co wygląda lepiej niż XBOX ONE :lol: Ale wiadomo kwestia gustu.

Kinect 2.0, komendy głosowe, multitasking etc. robi wrażenie, ale tylko wtedy gdy ktoś potrzebuje centrum multimedialnego. No i to zawsze patrzy! :shock: Szkoda tylko, że pewnie tak z 80% funkcji nie będzie dostępne poza USA.

Wiem, że gry pokażą na E3, ale na prawdę ani jednego gameplayu? Same CGI i pre-rendery? Gracze mają prawo być zawiedzeni.

Bebechy podobnie (jeśli wręcz nie jednakowe) jak PS4. Ciekawe jak 3 OSy wpłyną na wydajność i stabilność?
Awatar użytkownika
VIP

W wywiadzie Don Mattrick powiedział, że konsola nie będzie wymagała stałego podłączenia do sieci.

Nie było absolutnie nic, co by mogło mi się spodobać. Kilka CGI, tony bełkotu o TV, Kinkietach, serialu Halo, a gra byłą tak naprawdę jedna i to bez rozgrywki (same cutscenki + ...dziennik deweloperski). Nie łudziłem się, że będzie dobrze, ale to już nawet pierwsze z brzega Nintendo Direct jest ciekawsze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Za instalacje gry na drugim koncie trzeba będzie zapłacić microsoftowi
http://www.computerandvideogames.com/40 ... -xbox-one/
Ciągłe podłączenie do sieci optymalne dla gier
http://www.computerandvideogames.com/40 ... -one-devs/
Nie będzie wstecznej kompatybilności
http://www.computerandvideogames.com/40 ... 360-games/

heh 3 rzeczy na kożyść ps4
Awatar użytkownika
Łowca

Ja wiem, że MS celuje w opanowanie "living room" i zrobienie z XBOXa centrum rozrywki wszelakiej ale... Pierwsi na nową konsolę rzucą się gracze, nie mamuśki, babcie czy tatuśkowie. A co MS pokazał hardkorowym graczom? Właściwie to nic. Stream z konferencji nie był w HD więc trudno oceniać jakość tych pre-renderów i CGI ale jakoś nie robiły piorunującego wrażenia.

A jeśli chodzi stricte o granie to next-gen na razie wygląda tak: chcesz PC od Sony, PC od MS czy sam sobie wybierzesz podzespoły i złożysz swojego.
Eksandor pisze: Za instalacje gry na drugim koncie trzeba będzie zapłacić microsoftowi
http://www.computerandvideogames.com/40 ... -xbox-one/
Wiedziałem. Jak tylko EA zarzuciło OnlinePass wiedziałem, że coś takiego będzie :twisted:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, o 20:56 przez NonShallPass, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PC lub PS4. I EOT. Xbox się skończy na końcu wspierania 360'tki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Xbox One? Hehehhehehehheheh How about no. Tak się czuję czytając newsy o nowym xboxie. Jedyne czego mi szkoda to tego że Forza 5 będzie exclusivem. Idę poczytać coś o PS4...
MikeL
Awatar użytkownika
MikeL

Dla mnie porażka. Dość, delikatnie mówiąc, kiepska konferencja. Mało gier, dużo społecznych pierdół, w dodatku w Polsce pewnie w większości niedostępnych.

Konsolę może uratować te 15 ekskluziwów w ciagu najbliższego roku, z czego 8 to podobno nowe IP, ale na to trzeba jeszcze poczekać, bo się może okazać, że połowa z nich to popierdółki na Kinecta. ;)

Nowa gra Remedy na propsie - uwielbiam klimat, jaki tworzą w swoich gierkach, i tej gry będę pewnie zazdrościł posiadaczom nowego Xboksa.

Wygląd - nie jest zły. Przynajmniej mniej wygląda na zabawkę (a tak w sumie prezentował się Xbox 360), a bardziej na jakieś konkretne urządzenie, które nawet esteci mogą położyć obok/pod TV.

Nazwa - dżiż, facepalm. Wiem, do czego się odnoszą, ale nie kupuję tego. Dla mnie Xbox One to ten z początku wieku.

Blokowanie używek - tragedia. Zapatrzyli się na Steam/Origin/Uplay. O ile dla zachodnich graczy to wszystko jedno, to dla Polaków, którzy mają gry na PC jakieś 40% taniej, blokowanie gier także na konsoli to bardzo zła wiadomość. Oby Sony nie poszło tą drogą.

Moc - niestety słabsza niż PS4. Niby Ramu tyle samo, ale diabeł tkwi w szczegółach. Podobno maszynka MS ma dostać tylko 5 GB na gry, reszta na OS, natomiast Sony przeznaczyło aż 7 GB dla gier. W dodatku w MS mamy zwykłe DDR, a w PS4 znajdą się znacznie szybsze GDDR. Wygląda na to, że tym razem multiplatformy będą płynniejsze na sprzęcie Sony.

Permanentna inwigilacja - jestem zdecydowanie na NIE!

Ogólnie pewnie zostanę w obozie Sony i kupię PS4. Zasmakowałem multiplatformowości i sam PC, którego też wypadałoby w ciągu roku w moim przypadku zmienić, nie wystarczy mi już. Przez lata grałem tylko na PC i ominęło mnie wiele świetnych gier. Ale zmiany obozu na ten Małomiękkiego raczej nie będzie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

MikeL pisze: Nazwa - dżiż, facepalm. Wiem, do czego się odnoszą, ale nie kupuję tego.
Z ciekawości - do czego, bo ja chyba nie wiem? One bo jest najfajowniejszy, "numer jeden"?
ODPOWIEDZ