Dark souls II

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Leigam pisze: Jeśli chodzi o wymagania:
Minimum:
Processor: AMD® Phenom II™ X2 555 3.2Ghz or Intel® Pentium Core ™ 2 Duo E8500 3.17Ghz
Memory: 2 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce® 9600GT, ATI Radeon™ HD 5870
DirectX: Version 9.0c
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 14 GB available space
Sound Card: DirectX 9 sound device
Additional Notes: Controller support: Microsoft Xbox 360® Controller for Windows® (or equivalent) recommended
Zapomniało im się chyba dodać Windows'a XP w OS, bo podobno też miał działać i na nim.
Chociaż moment. Ta Geforce 9600 jest nawet gorsza, niż słynne 8800 dodawane do osiągnięć minimalnych. Mam rację?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Moje core 2 duo e6850 3 GHz nie daje rady. Leci na 100% non stop procek. Płynność praktycznie taka sama na low jak i max. Klatki nawet są koło 45-60 ale są ściny co jakiś czas, gra potrafi się na 1 sekundę zwiesić całkowicie, zdarza się to na tyle często że odbiera sens grania na moim sprzęcie w tą grę. Ta gra musi działać płynnie, tu się dużo pada, jak to ze swojego błędu to ok, ale z winy kompa to ja tego nie wytrzymam. Załamka. Ma ktoś tanio sprzedać jakieś q9550?

Edit: tylko jak to możliwe że ds potrzebuje takiego sprzętu skoro to praktycznie to samo co na konsoli (starej generacji) + lepsze tekstury. Można by teoretycznie liczyć na mody że poprawią płynność, ale na to wychodzi że jest zabezpieczona VAC i nie wiadomo jak to w praniu wyjdzie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Leigam pisze: Edit: tylko jak to możliwe że ds potrzebuje takiego sprzętu skoro to praktycznie to samo co na konsoli (starej generacji) + lepsze tekstury.
To się nazywa słaba optymalizacja i profilowanie ;-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie wiem czemu ludzie narzekają na płynność. JA na swoim laptopie MSI CX61 GT645 4GB RAM i3-3110 (nie jest, to super sprzęt) gram na full z AA, SSAO i mam non stop 60 klatek ze spadkami tylko w momencie przechodzenia przez mgłę.
W 1 części miałem max 25fps z częstymi spadkami do 15, o DSfix z unlockerem na 60fps mogłem zapomnieć.
Dla mnie w tej grze grafika stoi daleko za klimatem, funem i ogólnym feelingiem z gry.
Miałem nie kupować gry, bo zraziłem się pierwszą częścią (brak płynności) i bałem się, że teraz będzie to samo, a tu takie spore zaskoczenie.
(po przetestowaniu na piracie, z miejsca kupiłem na STEAMa).
Sterowanie na klawiaturze też jest przyjemne, choć denerwuje, że "domyślnie" wyświetlają się ikonki z pada, o ile na początku było mi ciężko wyuczyć się klawiszy, tak teraz robię wszystko z automatu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Chyba sobie żartujecie z tą słabą płynnością i optymalizacją... Ta gra chodzi na wysokich w 1080p w średnio 50 klatkach na GPU za 300zł ;)

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 22094.html
Na dzień premiery wymagania Dark Souls 2 są śmiesznie niskie. Do płynnej rozgrywki powyżej 40 klatek na sekundę w rozdzielczości Full HD i ustawieniach wysokich wystarczy GeForce GT 640 z 64-bitową pamięcią GDDR5, a każda karta mocniejsza od Radeona R7 250 ze 128-bitową pamięcią GDDR5 zapewni nam szybkość działania zbliżoną do 60 klatek na sekundę. Nie da się jednak wykluczyć, że przyszłe łatki do gry wprowadzą usprawnienia graficzne, które zwiększą jej wymagania sprzętowe.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

geforce 520m - przy wyłączonych cieniach mam na wysokich 40 fps :tak:
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tak, żartuje sobie że ma ściny, w ogóle sobie wymyśliłem...
Zdaje sobie sprawę że mój procek jest poniżej minimalnych wymagać. W min jest duo 3,17 ja mam 3,0. Niby nie dużo a jednak. Dzisiaj próbowałem jeszcze raz podejść, pokombinować z ustawieniami. Po zmianie ustawień dobrze jest zresecić grę. Jest odrobinę lepiej ale dalej się ściny zdarzają. Też sobie zainstalowałem "próbną wersje" żeby sprawdzić, a portfel czeka w gotowości żeby kupić jak tylko coś wykombinuje żeby się dało grać. Ktoś mi powiedzieć jaki jest aktualny build, bo może mam starszą wersje.
Na allegro już widzę ceny 86 zeta, niby bez vpn i sam się bije z myślami...

Edit: I znów rozsądek przegrał. Kupione.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Żeby nie było - ja tylko odpowiadałem na pytanie :D Samej gry nie mam, a na moim sprzęcie i tak by poszła :D więc się nie wypowiadam o faktycznej płynności.

Ale skoro ludzie piszą, że gra chodzi nieźle to hm... jak zawsze w takich przypadkach zacząłbym sprawdzać sterowniki do grafiki/płyty głównej i przeszukiwać internet pod kątem konfliktów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Windows 7 64-bit
i340 - 3.06Ghz Dual Core
12GB RAM
GeForce 460 GTX 1GB overclocked by Gigabyte
1920x1080 - stałe 60PS. Wszystko na max oprócz Anti-Aliasingu (gdzieś w połowie) i wody (połowa); blur kamery wyłączony

Gra chodzi jak marzenie.

A z dorzuconymi tymi modami by gra wyglądała lepiej:
https://www.youtube.com/watch?v=zQgKhSED9us
30-40FPS i da się grać
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Tak jak pisałem mi chodzi na high w 50 + tylko te zaciny od procka bo co innego może je powodować. stery itd mam wszystko najnowsze. Myślałem że może coś nie tak i się przegrzewa, ale nie przekroczył 53 st max. Performancetest tak samo wszystko w porządku. Właśnie się ściąga ze steama legal może z moją "testowa" wersją coś było nie tak. Mam nadzieje.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nie kupowałbym tych kluczy za 99zł i poniżej. Aktywować je trzeba przez VPN, więc ban na steam prędzej czy później murowany.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

romano478 pisze: Nie kupowałbym tych kluczy za 99zł i poniżej. Aktywować je trzeba przez VPN, więc ban na steam prędzej czy później murowany.
Po pierwsze, Valve nie nagradza banem aktywację za pomocą VPNa.

Po drugie, klucze na Allegro z tego co widzę są do wersji WW.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Po tym temacie widzę że większość w ogóle nie czyta tego co napisali inni na tym forum.

Kupiłem na allegro za 86 zeta bez VPN.
Co znczy że są do wersji WW? Może za wcześnie dla mnie ale nie czaje.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

World Wide czyli aktywacja bez problemu.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Aaha, miałem racje, za wcześnie dla mnie. Dzięki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wiece, że do płynności w grze nie jest potrzebna tylko mocna maszyna?
Trzeba czasami pastę wymienić, wiatraczki przewietrzyć, postawić maszynę w miejscu gdzie jest dobra cyrkulacja powietrza etc.
Sam na początku w DS miałem 40fps, gdzie po 10 min spadało do 30-20fps, po przewietrzeniu laptopa i zmianie podkładki chłodzącej, gram na full w 60 fps'ach.

Petersaber
Dzięki za moda, wreszcie ta gra wygląda jak na trailerze xD

BTW
Co do kupna kluczy, ja kupiłem na G2A za 104zł
Co do WW, to jest klucz globalny, aktywacja w każdym zakątku świata :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wiadomo skąd oni mogą mieć te klucze? Pewnie taniej można je zgarnąć skądś skoro po tyle sprzedają :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Tetriando pisze: Wiadomo skąd oni mogą mieć te klucze? Pewnie taniej można je zgarnąć skądś skoro po tyle sprzedają :D
Od dystrybutora.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

I teraz mnie ciekawi czy taki ja na przykład mógłby od tego dystrybutora zdobyć grę? Czy liczy się to z jakimiś umowami, odpowiednio dużym zamówieniem itp. kompletnie się na tym nie znam niestety...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

teraz mnie ciekawi czy taki ja na przykład mógłby od tego dystrybutora zdobyć grę?
nie ma szans :)
ODPOWIEDZ