Szukam pewnego filmu

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Szukam filmu s-f, lata 80-90" tak mi się zdaje, oglądałem na VHS. Pamiętam, że na początku jacyś więźniowie/więzień uciekali z kosmicznego więzienia. W filmie były miecze świetlne albo coś w podobie co zapadło mi w pamięć. Uciekają na ziemię a za nimi jakaś łowczyni/łowca. Na okładce byłą chyba kobieta ze spiczastymi rondlami zamiast biustonosza. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Pregladam temat i pomyslalem, ze sie podczepie, chociaz ja konkretnie szukam teledysku (no co? tez film). Poczatek lat 90., albo polowa. Pomysl na niego byl bardzo prosty. Wokalista siedzial na krzesle przed kamera i spiewal, a w tym czasie inni cos mu robili - ktos dawal mu lyzke jogurtu, dziecko bilo po twarzy, kobieta calowala, ktos obcinal mu koszulke itd. Potem on wstawal, chyba siadal gitarzysta na chwile i dzialo sie to samo. Pozniej znow sie zmieniali - wokalista siadal, narzucal na siebie kurtke skorzana i kontynuowal.
Spiew byl bardzo monotonny, cos jak rap. Muzyka tez raczej motoryczna, umiarkowane tempo. Tyle pamietam, ktos mi nawet kiedys powiedzial, ze to U2, ale nie znalazlem. Aha, teledysk w normalnej porze dnia nadawalo wtedy TVP1 lub TVP2, wiec to musialo byc cos normalnego. Takie byly czasy, ze tv publiczna grala duzo teledyskow :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ten teledysk z opisu to bardzo wygląda na utwór 'Numb' w wykonaniu właśnie U2.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

rolejn pisze: Ten teledysk z opisu to bardzo wygląda na utwór 'Numb' w wykonaniu właśnie U2.
Mialem jeszcze dodac, ze byl na Liscie Przebojow Trojki. Gratuluje, to ten kawalek! Dzieki za odnalezienie.
Co najsmieszniejsze - choc minelo ze tyle lat, kiedy go nie slyszalem, wciaz slysze go w glowie :)
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Dante41k pisze: Szukam filmu s-f, lata 80-90" tak mi się zdaje, oglądałem na VHS. Pamiętam, że na początku jacyś więźniowie/więzień uciekali z kosmicznego więzienia. W filmie były miecze świetlne albo coś w podobie co zapadło mi w pamięć. Uciekają na ziemię a za nimi jakaś łowczyni/łowca. Na okładce byłą chyba kobieta ze spiczastymi rondlami zamiast biustonosza. :)
Może Flash Gordon?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niestety ale nie. Wydaje mi się, że tytuł zaczynał się na "A".
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Kosmiczne jaja pewnie raczej nie, ale kojarzę coś z tymi "rondlami" :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Też nie. Ale na pewno w tym filmie była scena gdzie były takie podróbki mieczy świetlnych, właśnie w tym więzieniu na początku. Później ten kosmita uciekł na ziemię. Całkiem możliwe, że ten łowca miał jakieś działo zamiast ręki, wiadomo było to raczej kino klasy C pewnie robione od początku do końca pod dystrybucję VHS.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Critters? Tam łowcy ścigali tytułowych krwiożerczych kosmitów, którzy z kolei potrafili zbijać się w taką dużą kulę niszczącą wszystko z czym się zetknie. Choć tam w sumie występował deficyt kobiet (na pewno nie na plakacie)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niestety też nie. Crittersów też miałem w tamtym czasie na VHS. Okładki były w podobnej kolorystyce.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 11 razy

Armia ciemności? Kosmita z przedmieścia?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nope, armia ciemności to chyba nic wspólnego z kosmitami nie ma. :D

Drugi tytuł też pudło. To musi być coś cholernie ciężkiego do znalezienia bo obejrzałem w życiu setki filmów s-f różnych kategorii od najgorszych szmir do superprodukcji i jeszcze na to nie natrafiłem. Kaseta niestety gdzieś zaginęła w nieznanych okolicznościach jak cała reszta.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

Dante41k pisze: Niestety też nie. Crittersów też miałem w tamtym czasie na VHS. Okładki były w podobnej kolorystyce.
W Critters 2 jeden z łowców przyjął wygląd kobiety. O ile cycki ma duże to rondli brak

EDIT:
To chyba był Alienator. Wyjątkowa szmira :).

http://www.imdb.com/title/tt0096786/reference

Obrazek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Strzał w dziesiątkę. :D Dzięki wielkie, szukałem tej szmiry latami.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

Dante41k pisze: Strzał w dziesiątkę. :D Dzięki wielkie, szukałem tej szmiry latami.
Proszę bardzo. Łowca zawsze łowcy pomoże. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

A jeszcze skoro poruszony został temat teledysków to może ktoś pamięta taki teledysk. Śpiewała raczej kobieta, akcja rozgrywała się podczas konkursu tanecznego. Całkiem możliwe, że główna bohaterka jakoś tam pomagała przegrać konkurencji, jakieś podkładanie nogi czy coś. Pamiętam, że w późnych latach 90" katowali ten teledysk bardzo często w TV.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Sophie Ellis-Bextor - Murder On The Dance Floor
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dante41k pisze: A jeszcze skoro poruszony został temat teledysków to może ktoś pamięta taki teledysk. Śpiewała raczej kobieta, akcja rozgrywała się podczas konkursu tanecznego. Całkiem możliwe, że główna bohaterka jakoś tam pomagała przegrać konkurencji, jakieś podkładanie nogi czy coś. Pamiętam, że w późnych latach 90" katowali ten teledysk bardzo często w TV.
Sophie Ellis-Bextor - Murder On The Dance Floor

@up
damn you!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

No kurde Panowie, ja widzę, że Wy to jesteście eksperci w te klocki. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Akurat teledyski z ładnymi paniami to się łatwo zapamiętuje, w końcu faceci w większości to wzrokowcy. :trollface:
ODPOWIEDZ