Ankieto-konkurs #7 - FPS'y
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Discord: perpanicz
- Podziękował: 81 razy
- Podziękowania: 303 razy
- Kontakt:
360 no scope w Call of Duty 4: Modern Warfare z 2007 roku. Całość polegała na wykonaniu 360-stopniowego obrotu (z reguły w trakcie wyskoku) i zestrzeleniu przeciwnika bez użycia lunety.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2023, o 15:28 przez Per Panicz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post:
- Ejdrien.
- Podziękował: 1287 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Wolę grać na singlu, ale 'wyczyny pochodzą z trybu multi. Chodzi konkretnie o Just Cause 2. Oba związane z osiągnięciami. Wyczyn polega na tym, że wygrindowałem w trybie multi 720 godzin (30 pełnych dni) równocześnie ustawiając spawn na platformie wiertniczej. Za zabicie postaci stukrotnie w tym miejscu, można otrzymać jeden z trudniejszych achievement w grze (Oil for Blood - 0,01% wszystkich graczy), co niniejszym pomogłem zrobić setkom osób.
Moja styczność z FPSami zaczęła i skończyła się, kiedy jeszcze byłem "piękny i młody" - gdzieś w czasach MOHAA...
A że ostało się już jedynie "i", to sobie FPSy odpuściłem...
Największym osiągnięciem było wypatrzenie tego cholernego snajpera czającego się za kominem w Alei Snajperów...

A że ostało się już jedynie "i", to sobie FPSy odpuściłem...
Największym osiągnięciem było wypatrzenie tego cholernego snajpera czającego się za kominem w Alei Snajperów...

- Ci użytkownicy podziękowali Black Seraph za ten post:
- Ejdrien.
- Podziękował: 97 razy
- Podziękowania: 79 razy
- Kontakt:
Moje największe osiągnięcie - Zrobienie wszystkich map w "Payday 2 " na najwyższym poziomie trudności w trybie "One Down" - przynajmniej do momentu gdy twórcy nie postanowili z powrotem wypuszczać dlc pociętych na trzy części.
- Ci użytkownicy podziękowali JAROMIR [PL] za ten post:
- Ejdrien.
-zaznaczyłem że wolę grę SP ponieważ lubię dobre gry z dobrą fabułą, bardzo podobał mi się Prey, jestem wielkim fanem Half-Life...
-największym moim wyczynem jest zrobienie platyny we wszystkich częściach HL. Jest tam kilka upierdliwych achivków ale najgorszy jest transportowanie krasnala w HL2E2 oraz transportowanie fioletowego kapelusza w BM. Nie jest to może trudne ale okropnie uciążliwe...
-największym moim wyczynem jest zrobienie platyny we wszystkich częściach HL. Jest tam kilka upierdliwych achivków ale najgorszy jest transportowanie krasnala w HL2E2 oraz transportowanie fioletowego kapelusza w BM. Nie jest to może trudne ale okropnie uciążliwe...
- Discord: Ejdrien.#8595
- Podziękował: 2416 razy
- Podziękowania: 330 razy
- Kontakt:
Myślę, że bardziej single, już mniej gram w CSa i tym podobne multiki.
Z multika wybrałbym chyba zrobienie wszystkich aczików multi w gierce Blacklight Retribution
Farmiłem z randomami dosłownie kilka dni przed zamknięciem serwerów albo zrobienie wszystkich aczików MP w Dircie 3.
Z singla to ciężko coś wybrać, niech będzie ogranie Just Cause 2 na hardzie.
Z multika wybrałbym chyba zrobienie wszystkich aczików multi w gierce Blacklight Retribution

Z singla to ciężko coś wybrać, niech będzie ogranie Just Cause 2 na hardzie.
- Ci użytkownicy podziękowali Ejdrien. za ten post (w sumie 3):
- Greed • Armin • JAROMIR [PL]
- Podziękował: 89 razy
- Podziękowania: 2258 razy
Przepraszam za brak losowania w ustalonym terminie, ale miałem (nie)mały problem ze stroną, nie mogłem na nią wejść, tj. nie działała mi.
Miałem już wcześniej taką sytuację z kilkoma innymi stronami, zazwyczaj usunięcie pamięci podręcznej przeglądarki lub zmiana DNS'ów rozwiązywała taki problem, ale wczoraj nie podziałało. Na szczęście przed chwilą strona zaczęła mi już działać, więc nieznany objaw niedostępności widocznie ustąpił
Losowanie odbędzie się o godzinie 10:00
@Edit
Ankieta zabrała łącznie 47 głosów.
Rozgrywkę singleplayer w FPS'ach preferują 34 osoby, natomiast multiplayer - 13 osób.
Film z losowania: https://sendvid.com/0etikbkn
Na filmie na końcu źle wskazałem zwycięzcę, bo odliczałem od jedynki, a powinienem od dwójki - zwycięzcą został Natan, gratuluję.
Miałem już wcześniej taką sytuację z kilkoma innymi stronami, zazwyczaj usunięcie pamięci podręcznej przeglądarki lub zmiana DNS'ów rozwiązywała taki problem, ale wczoraj nie podziałało. Na szczęście przed chwilą strona zaczęła mi już działać, więc nieznany objaw niedostępności widocznie ustąpił

Losowanie odbędzie się o godzinie 10:00
@Edit
Ankieta zabrała łącznie 47 głosów.
Rozgrywkę singleplayer w FPS'ach preferują 34 osoby, natomiast multiplayer - 13 osób.
Film z losowania: https://sendvid.com/0etikbkn
Na filmie na końcu źle wskazałem zwycięzcę, bo odliczałem od jedynki, a powinienem od dwójki - zwycięzcą został Natan, gratuluję.
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Mój post był piąty, czyli czwarty licząc od drugiego posta czyli chyba filmik poprawnie wskazał.Arbiter Elegancji pisze: 29 maja 2023, o 09:12 Na filmie na końcu źle wskazałem zwycięzcę, bo odliczałem od jedynki, a powinienem od dwójki - zwycięzcą został Natan, gratuluję.
Gratulacje i dziękuje za rywalizacje i organizatorowi.
- Kontakt:
Zamieszane z tym randomizatorem straszne.
Nie można było wykluczyć 1 posta całkowicie i potasować posty od 2 do 28 i przypisać im randomowe liczby z przedziału również od 2 do 28? Nie byłoby problemu z tym, czy liczyć od 1 posta, czy od drugiego.
Sposobem, którym to zostało zastosowane niemożliwe było, by wygrała osoba, której post był 18 bo... 1 została wykluczona z losowania, a odpowiadał jej 18 post.
Dzięki za konkurs, ale 'lepsze jest wrogiem' dobrego.
Sorry, źle spojrzałem i wprowadzam w błąd. Jeszcze chyba nie do końca zrozumiałem jak to losowanie przebiegało...
Okej, już zrozumiałem. Zwycięzca wskazany poprawnie, bo powinienieś liczyć od 1 posta, a nie od drugiego, jak na filmiku (napisałeś na odwrót
). Dzięki raz jeszcze i do następnego!

Sposobem, którym to zostało zastosowane niemożliwe było, by wygrała osoba, której post był 18 bo... 1 została wykluczona z losowania, a odpowiadał jej 18 post.
Dzięki za konkurs, ale 'lepsze jest wrogiem' dobrego.

Sorry, źle spojrzałem i wprowadzam w błąd. Jeszcze chyba nie do końca zrozumiałem jak to losowanie przebiegało...

Okej, już zrozumiałem. Zwycięzca wskazany poprawnie, bo powinienieś liczyć od 1 posta, a nie od drugiego, jak na filmiku (napisałeś na odwrót

Przyjrzałem się jeszcze raz losowaniu, jest dobrze, opiszę przebieg aby dla każdego był zrozumiały:
- Na początku każdy otrzymał numerek swojego posta, czyli tak jak tradycyjnie było w poprzednich konkursach z random.org - pierwsza osoba która napisała w temacie, dostała nr 2, kolejna 3, itd.
W losowaniach przedział zawsze zaczynam od nr 2, gdyż post nr 1 należy do mnie.
- I teraz jak działa przetasowanie - numerki w tym konkursie, czyli od 2 do 28 (czyli łącznie 27 numerów), zostały przypisane do nowych numerów, które zaczynają się od 1 do 27 (czyli łącznie również 27 numerów, więc nikt nie "zaginął").
Przypisanie nie jest unikatowe, więc może się zdarzyć że jakiś numer trafi na ten sam, więc się nie zmieni (i tak się zdarzyło w tym przetasowaniu, z numerem 27).
Nie ma też możliwości, aby dwa lub więcej poprzednich numerów zostały przypisane do jednego nowego.
- Wyjaśnienie trzech pierwszych przetasowań:
- 1. 18
Pierwotnie numer 18 miał Kadaj (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 1.
- 2. 22
Pierwotnie numer 22 miał Quoyque (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 2.
- 3. 11
Pierwotnie numer 11 miał Armin (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 3.
Itd.
Wylosowany numer to 22, który przed przetasowaniem był numerem 4 (22. 4), zatem wygrywa Natan (numer jego posta to 4).
Wiem że to trochę zagmatwane, ale wszystko wychodzi legit. Takie losowanie odbędzie się jeszcze 3 razy, czyli tylko w konkursach tej serii. Wymyśliłem je głównie z tego powodu, bo domyślam się że nie wszystkim pasuje otrzymanie numerku wg kolejności w której się zgłosili do konkursu, tj. np. nie każdemu podoba się że będzie miał nr 2 jak pierwszy się zgłosi do konkursu, bo niby że będzie mała szansa na wylosowanie go. Dlatego takie przetasowanie wygląda mi na dobre rozwiązanie tego być może wyimaginowanego przeze mnie problemu
- Na początku każdy otrzymał numerek swojego posta, czyli tak jak tradycyjnie było w poprzednich konkursach z random.org - pierwsza osoba która napisała w temacie, dostała nr 2, kolejna 3, itd.
W losowaniach przedział zawsze zaczynam od nr 2, gdyż post nr 1 należy do mnie.
- I teraz jak działa przetasowanie - numerki w tym konkursie, czyli od 2 do 28 (czyli łącznie 27 numerów), zostały przypisane do nowych numerów, które zaczynają się od 1 do 27 (czyli łącznie również 27 numerów, więc nikt nie "zaginął").
Przypisanie nie jest unikatowe, więc może się zdarzyć że jakiś numer trafi na ten sam, więc się nie zmieni (i tak się zdarzyło w tym przetasowaniu, z numerem 27).
Nie ma też możliwości, aby dwa lub więcej poprzednich numerów zostały przypisane do jednego nowego.
- Wyjaśnienie trzech pierwszych przetasowań:
- 1. 18
Pierwotnie numer 18 miał Kadaj (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 1.
- 2. 22
Pierwotnie numer 22 miał Quoyque (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 2.
- 3. 11
Pierwotnie numer 11 miał Armin (numer jego posta), ale po przetasowaniu jego nowy numer, który się będzie liczyć w losowaniu, to 3.
Itd.
Wylosowany numer to 22, który przed przetasowaniem był numerem 4 (22. 4), zatem wygrywa Natan (numer jego posta to 4).
Wiem że to trochę zagmatwane, ale wszystko wychodzi legit. Takie losowanie odbędzie się jeszcze 3 razy, czyli tylko w konkursach tej serii. Wymyśliłem je głównie z tego powodu, bo domyślam się że nie wszystkim pasuje otrzymanie numerku wg kolejności w której się zgłosili do konkursu, tj. np. nie każdemu podoba się że będzie miał nr 2 jak pierwszy się zgłosi do konkursu, bo niby że będzie mała szansa na wylosowanie go. Dlatego takie przetasowanie wygląda mi na dobre rozwiązanie tego być może wyimaginowanego przeze mnie problemu

- Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
- Greed
- Kontakt:
Czyli sugerujesz, że gdyby nie to przetasowanie, to ja bym wygrał
No to... miłego dnia hehe.
Jest to zrozumiałe. A jeśli ktoś rzeczywiście zgłosił uwagę, że jest pierwszy i szansa na trafienie jest mniejsza to... do szkoły wracać. Dzięki raz jeszcze, następnym razem się uda

Jest to zrozumiałe. A jeśli ktoś rzeczywiście zgłosił uwagę, że jest pierwszy i szansa na trafienie jest mniejsza to... do szkoły wracać. Dzięki raz jeszcze, następnym razem się uda

- Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
- Arbiter Elegancji
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Człowiek napisał z ciekawości, mała afera rozkręciła i wyszedłem na złego i roszczeniowego człowieka xD
Zobaczyłem filmik, że wygrywam a potem w poście, że jednak nie ja to po prostu poczułem się rozczarowany. Na pewno każdy by się tak poczuł, ale nie jestem przez to zły albo wkurzony. Po prostu mała pomyłka w liczeniu. Konkurs to konkurs, bierze się udział dla zabawy, ryzyka i rywalizacji a nie dla nagród. Teraz po wyjaśnieniu przez Arbitra zasad wszystko jest jasne i proste. Tak więc życzę miłego wieczoru i mam nadzieje na dalszą możliwość rywalizacji z wami w mam nadzieje kolejnych konkursach.
Zobaczyłem filmik, że wygrywam a potem w poście, że jednak nie ja to po prostu poczułem się rozczarowany. Na pewno każdy by się tak poczuł, ale nie jestem przez to zły albo wkurzony. Po prostu mała pomyłka w liczeniu. Konkurs to konkurs, bierze się udział dla zabawy, ryzyka i rywalizacji a nie dla nagród. Teraz po wyjaśnieniu przez Arbitra zasad wszystko jest jasne i proste. Tak więc życzę miłego wieczoru i mam nadzieje na dalszą możliwość rywalizacji z wami w mam nadzieje kolejnych konkursach.
Nie ukrywam, że nie ogarniam zasadności przetasowania...Arbiter Elegancji pisze: 29 maja 2023, o 16:03 nie każdemu podoba się że będzie miał nr 2 jak pierwszy się zgłosi do konkursu, bo niby że będzie mała szansa na wylosowanie go.
Jeśli stronka rzeczywiście wypluwa randomowe liczby, to - jak pisał Quoyque - szansa na trafienie jest dokładnie taka sama przy poście #2 jak przy #22 (dajmy na to...

Nie mniej, jak zwykle, dzięki za konkurs...

- Podziękował: 401 razy
- Podziękowania: 876 razy
- Kontakt:
Greed pisze: 29 maja 2023, o 17:16 Człowiek napisał z ciekawości, mała afera rozkręciła i wyszedłem na złego i roszczeniowego człowieka xD

Greed rozumiem cię, zrobiłem ci pierwsze nadzieję, a potem spowodowałem ból.
Źle odliczyłem na końcu podczas nagrywania, bo odliczałem od Jaime;go jako od jedynki, a nie od dwójki. Zorientowałem się że źle wskazałem wygranego już podczas uploadowania filmu, więc już nie dałem rady nic z tym zrobić. Dzięki za zrozumienie.
Black Seraph - dokładnie, w losowaniach na takich stronach jak na random.org, każdy numerek ma taką samą szansę aby wypaść, czysty los, więc może niepotrzebnie skomplikowałem wam te losowanie, które jednakże - odbyło się prawidłowo.
Osobiście bardzo podoba mi się losowanie na tej stronie:
https://pl.piliapp.com/random/wheel/
Wystarczy po prawej wpisać nicki osób i zakręcić kołem.
Losowanie w kole fortuny jest już zaplanowane w konkursie letnim (21 czerwca). Jeśli chcecie losowanie nim w konkurso-ankietach zamiast na randomie.org, to dajcie znać, lepiej będzie jak wy sami wybierzecie metodę losowania.

Źle odliczyłem na końcu podczas nagrywania, bo odliczałem od Jaime;go jako od jedynki, a nie od dwójki. Zorientowałem się że źle wskazałem wygranego już podczas uploadowania filmu, więc już nie dałem rady nic z tym zrobić. Dzięki za zrozumienie.
Black Seraph - dokładnie, w losowaniach na takich stronach jak na random.org, każdy numerek ma taką samą szansę aby wypaść, czysty los, więc może niepotrzebnie skomplikowałem wam te losowanie, które jednakże - odbyło się prawidłowo.
Osobiście bardzo podoba mi się losowanie na tej stronie:
https://pl.piliapp.com/random/wheel/
Wystarczy po prawej wpisać nicki osób i zakręcić kołem.
Losowanie w kole fortuny jest już zaplanowane w konkursie letnim (21 czerwca). Jeśli chcecie losowanie nim w konkurso-ankietach zamiast na randomie.org, to dajcie znać, lepiej będzie jak wy sami wybierzecie metodę losowania.

- Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post:
- Greed