Ankieto-konkurs #3 - Skradanki

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.

Którą drogą najczęściej kroczysz?

Czas głosowania minął 19 lut 2023, o 18:57

Droga Cicha
28
51%
Droga Głośna
6
11%
Droga Balansu
21
38%

Liczba głosów: 55
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Wybrałem opcję trzecią bo lubię jak gra daje możliwość cichego podejścia do zadania ale nie zmusza mnie do tego ani nie kończy rozgrywki w przypadku wykrycia. Dlatego moim typem jest seria... Far Cry (od części trzeciej). Te gry dają naprawdę dużo swobody w wykonywaniu pewnych aktywności i takie posterunki odbijać możemy zarówno wjeżdżając na pełnej autem i waląc z zamontowanego kaemu jak i skradając się po cichu za plecami strażników i wyłączając po kolei alarmy. A jak sprawa się rypnie, dokończyć czyszczenie klasycznie, za pomocą pocisków pełnopłaszczowych :).
Obrazek

Podobnie dobrze bawiłem się też w Wolfenstein The New Order.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Dla mnie zdecydowanie cała seria Dishonored.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Deus ex HR
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 208 razy
Kontakt:

Uwielbiam zabijać po cichu, jest to bardzo satysfakcjonujące.
Seria Batman Arkham
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Moją zdecydowanie ulubioną grą z elementami skradania jest The Last of Us Part II. Zawsze staram się wybrać drogę cichą, niemniej prawie zawsze kończy się to wykryciem przez przeciwnika i siłą rzeczy przejściem na drogę głośną :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 365 razy
Podziękowania: 180 razy
Kontakt:

Hitman Absolution, ze względu na parę śmiesznych wstawek i za to, że mimo iz nie przepadam za skradankami to ten tytuł utrzymał mnie na dłużej.

Droga balansu, czasem przejdę coś na cicho a czasem na rambo aby zobaczyć konsekwencje :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Seria Dishonored - za spory zestaw umiejętności i czarów które sprawiają, że z każdej drogi można czerpać masę frajdy. : >
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

U mnie opcja 3 czyli Droga balansu. Na początku lubię się poskradać i załatwiać wszystko po cichu. Ale też czasem fajnie wejść z buta i zrobić klasyczną rozp...chę :)
Ulubiona seria? Chyba jednak Assassin's Creed. Ograłem niedawno Origins, teraz Oddysey i fajnie się gra.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 98 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Miałem powiedzieć o Dishonored, ale że słusznie wspomniało o tym tytule już tyle osób, powiem - Deus Ex: Human Revolution. Desperackie próby uratowania Malik w Hengshy bez zabijania do dzisiaj mi się śnią po nocach, ale było warto.
Ci użytkownicy podziękowali Wernwulf za ten post:
nikopl
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 56 razy

Seria Commandos. Pierwszego Deus Exa również robilem po cichu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Serie: Metal Gear Solid i Splinter Cell - droga Cicha :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Zawsze na początku staram się po cichu rozegrać akcję jak najlepszy tajny agent :D Najmilej wspominam Hitman blood money :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 44 razy

Styx. Głośną metodą nie da się go przejść, tzn. zawsze musisz zabezpieczyć sobie opcję doprowadzenia do walki tylko z jednym przeciwnikiem lub ucieczki, a do tego można wykorzystać przemyślanie zaprojektowane poziomy, chociaż nie w każdym miejscu jest to możliwe. Wolałbym drogę cichą, ale czasem jakiś poziom wymaga dosłownie godzin prób i błędów, wyczekiwania i planowania, wielokrotnego powtarzania poziomu, a szczególnie za pierwszym przejściem nie jest to wskazane, bo może uaktywnić jakiegoś buga, czasem nie obędzie się bez walkthrough, a nie lubię korzystać z instrukcji krok po kroku, więc wybieram balans.

I tak jest w każdej grze. Jeśli staje się zbyt upierdliwa z powodu kiepskiego projektowania (np. postać musi skoczyć na ślepo lub tam gdzie nie powinno się to udać, albo wykorzystać ukrytą mechanikę, której nie można poznać poprzez granie) lub mozolności przejścia (np. trzeba godzinami analizować trasy ludzików, a jak w końcu odkryjesz okienko, to pojawia się ono co kilkanaście minut, a najmniejszy błąd powoduje, że nie tylko musisz powtórzyć ten moment, ale też kilka wcześniejszych etapów), to bez wyrzutów zaczynam wyrzynać co się da, jak się da. Dopiero po przejściu samodzielnie sobie sprawdzę jak to prosi robią.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 69 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

Deus Ex
Awatar użytkownika
Predator
Discord: perpanicz
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 303 razy
Kontakt:

Untitled Goose Game
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Co prawda moją ulubioną serią skradankową jest Commandos (w tym najlepiej oceniam i wspominam część drugą Commandos 2: Men of Courage) to wybrałem w ankiecie opcję "Droga Głośna" gdyż grając w skradanki typu Hitman: Codename 47 / Hitman 2: Silent Assassin jak już zostałem wykryty to lubiłem robić 'rozpierduchę' na całego :lol:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 197 razy
Podziękowania: 408 razy
Kontakt:

Oczywiście seria Metal Gear Solid, pod względem gameplayu MGSV chyba do tej pory jest najlepszą skradanką na rynku.

I gdyby było tylko więcej fabuły w The Phantom Pain to pewnie byłaby to gra prawie idealna, a tak to chyba MGS3 to moja ulubiona część.

Ostatnio przeszedłem też na 100% Hitmana z 2016, tam też podejście cichego zabójcy dawało dużo frajdy.

Co do ankiety to zawsze najpierw wybieram ciche podejście, ale jeżeli zostanę wykryty to kontynuuje rozgrywkę w "trybie głośnym". Tak przeszedłem chociażby Cyberpunk 2077 i właśnie MGSV.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Cóż, nie będę oryginalny - serie: Thief, Styx i Deus Ex, ale też Sniper Ghost Warrior, Far Cry - zawsze pierwsze podejście po cichu. Gier na rozpierduchę jest dużo, więc trzeba się nacieszyć możliwością innej rozgrywki.

Reszta w poczekalni
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

W ankiecie wzięło udział 55 osób, z czego najwięcej - 28 - opowiedziało się za Drogą Cichą. Droga Balansu znalazła 21 zwolenników, a Droga Głośna tylko sześciu.

Gra/seria którą wymienialiście najczęściej to Dishonored - 7 razy.

Film z losowania: https://sendvid.com/fb885wb0
Losowanie wygrał Armin, gratuluję.
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post (w sumie 4):
ArminFrytqmichall0eldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

o trafiło się ślepej kurze ziarno yupi

bardzo się cieszę

dziękuję za kolejny konkurs :)