S.T.A.L.K.E.R. (seria)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

lukruciusz pisze: 29 mar 2021, o 21:27 Niektóre kobiety są znacznie bardziej agresywne od mężczyzn. W historii co jakiś czas pojawiają się przywódczynie brutalnych band czy też kobiety manipulujące tronami europy. W izraelskiej armii to właśnie kobiety żołnierze nie biorą nigdy jeńców. Więc moim skromnym zdaniem jakieś wyjątkowe jednostki płci odmiennej mogły by się znaleźć nawet w skrajnie nieprzyjaznym świecie Stalkera ;)
Mogłyby ale nie musiałby ;)
Niby tak ale stalker w grze jest stalkerem w celach zarobkowych "głównie" ile spotkałeś kobiet który poszły pracować jako górnik albo kierowca ciężarówki w kamieniołomie, tartaku. Bardziej widzę dla nich miejsce w obozach przy zaopatrzeniu aniżeli na rubieżach przy ognisko i martwych pijawkach :trollface:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: simonstillwater
Podziękował: 292 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

exoixonar pisze: 27 mar 2021, o 11:05 Znasz jakaś kobietę która chciałaby się tam wybrać?
A znasz jakiegoś faceta, który chciałby się tam wybrać?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

xarlo12 pisze: 30 mar 2021, o 11:07
exoixonar pisze: 27 mar 2021, o 11:05 Znasz jakaś kobietę która chciałaby się tam wybrać?
bazując na 3 grach, to pewnie jakieś kilka tysięcy ludzi, jeszcze jakieś bzdurne pytania?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

exoixonar pisze: 30 mar 2021, o 12:38
bazując na 3 grach, to pewnie jakieś kilka tysięcy ludzi, jeszcze jakieś bzdurne pytania?
Tak, jak się czujesz po używaniu argumentu "żadna kobieta nie chciałaby być w strefie, bo we wcześniejszych częściach ich nie było, więc w nowej części też ich nie będzie (nie powinno być)"?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

xarlo12 pisze: 30 mar 2021, o 13:07
exoixonar pisze: 30 mar 2021, o 12:38
Tak, jak się czujesz po używaniu argumentu "żadna kobieta nie chciałaby być w strefie, bo we wcześniejszych częściach ich nie było, więc w nowej części też ich nie będzie (nie powinno być)"?
Czuję się jako gracz stalkera, a nie typowy xarlo12 szukający a "czemu nie ma kobiet" a czemu "nie ma różowych włosów" "a czemu nie ma jednorożców" "a czemu nie mogę sobie kupić skinów jak w moim ukochanym fortnite" "chciałbym mieć różowe bronie, znacie mody" bla bla bla czemu to, czemu tamto, tak sobie to wymyślili twórcy Stalkera i dobrze to zadziałało, dlatego pomimo problemów technicznych gra pod względem uniwersum, designu, klimatu, fabuły bije śmieszne fallouciki, tyle
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ano, śmieszny Falloucik 1, 2 i NV...

PS Już nie wspominając, że wyskoczyłeś jak filip z konopi z tymi jednorożcami. Dodanie kobiet(y) sprawi, że ci się takie koszmary z świecidełkami będą pojawiać, bo trochę nie łapię tego przeskoku myślowego.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

xarlo12 pisze: 30 mar 2021, o 14:11 Ano, śmieszny Falloucik 1, 2 i NV...

PS Już nie wspominając, że wyskoczyłeś jak filip z konopi z tymi jednorożcami. Dodanie kobiet(y) sprawi, że ci się takie koszmary z świecidełkami będą pojawiać, bo trochę nie łapię tego przeskoku myślowego.
Przeczytaj wątek jeszcze raz, ktoś stwierdził, że dziwne, że nie ma kobiet ja odpisałem "nie, nie dziwne" i wyjaśniłem swoimi słowami taki stan rzeczy, nie rozumiem w ogóle wchodzenia w jakąkolwiek dyskusję skoro czytanie ze zrozumieniem to masz na czarnej liście
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

No to nie wchodź w żadną dyskusję, skoro się tak oburzasz, że ktoś się z tobą nie zgadza, i prosiłbym o darowanie sobie tekstów o brak zrozumienia tekstu czytanego, gdzie sam atakujesz chochoła:
Czuję się jako gracz stalkera, a nie typowy xarlo12 szukający a "czemu nie ma kobiet" a czemu "nie ma różowych włosów" "a czemu nie ma jednorożców" "a czemu nie mogę sobie kupić skinów jak w moim ukochanym fortnite" "chciałbym mieć różowe bronie, znacie mody" bla bla bla
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 6 razy

STALKER kozak seria gier.

Fajnie będzie, jeśli okaże się że developerzy mocno wykorzystają to co do tej pory stworzyli i nie będzie jakichś rewolucji w gameplay'u - osobiście uważam że rdzeń rozgrywki STALKERów jest bardzo w porządku (nawet w wersji vanilla), jedynie czego brakuje to oszlifowania kilku niedoskonałości.

Chętnie usłyszałbym polską wersję "lektorową" (?) w nadchodzącym sequelu, ale wydaje się to mało prawdopodobne by powstało tłumaczenie jakie znamy z trylogii.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

xarlo12 pisze: 30 mar 2021, o 16:37 No to nie wchodź w żadną dyskusję, skoro się tak oburzasz, że ktoś się z tobą nie zgadza, i prosiłbym o darowanie sobie tekstów o brak zrozumienia tekstu czytanego, gdzie sam atakujesz chochoła:
Czuję się jako gracz stalkera, a nie typowy xarlo12 szukający a "czemu nie ma kobiet" a czemu "nie ma różowych włosów" "a czemu nie ma jednorożców" "a czemu nie mogę sobie kupić skinów jak w moim ukochanym fortnite" "chciałbym mieć różowe bronie, znacie mody" bla bla bla

Obrazek
Obrazek
hmmm, nigdzie nie powiedziałem, że nie powinno być kobiet, tylko wyjaśniłem ich logiczny brak, jest różnica czy nie?
jak na moje to ewidentnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, atak to najlepsza obrona, przenoszę strefę działań daleko od wrażliwego punktu, sun tzu sztuka wojny/sun pin metody wojskowe polecam o ile przeczytasz ze zrozumieniem
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dandyl pisze: 16 sty 2021, o 13:31 Ciekawe, czy tym razem uświadczymy jakichś kobiet w Zonie.
Pysiek, tylko wiesz, że od tego rozpoczęła się dyskusja? Pyta o kobiety w nowej części, potem mówi, że dziwne jest że nie było ani jednej kobiety wcześniej. Powiedzenie
nawet wojsko nie ma sukcesów a śmiertelność ludzi jest bardzo wysoka. Znasz jakaś kobietę która chciałaby się tam wybrać?
nie jest logicznym argumentem. Jest tak, bo tak jest / było to guzik warty argument nie mający nic z logiką.
Napisz może jeszcze jeden paragraf o jednorożcach czy o skórkach w fortnite'cie, czy o czytaniu ze zrozumieniem, bo tylko tyle potrafisz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 7 razy

Jeszcze w temacie, Zona różni się od kopalni uranu jedną dość istotną rzeczą, tylko w Zonie można znaleźć (lub komuś podprowadzić) artefakty warte fortunę. Taka szansa na natychmiastowe wzbogacenie przyciągałaby więc wielu mężczyzn, ale w śród nich mogłoby się znaleźć kilka bardzo twardych i zawziętych kobiet zdecydowanych na podjęcie ryzyka. Moim zdaniem tak konkretnie zarysowane postacie nie zniekształciłby mrocznego klimatu Stalkera.
A swoją drogą Fallout 1,2 i NV to jedne z najlepszych gier RPG w historii ;)
Ci użytkownicy podziękowali lukruciusz za ten post:
xarlo12
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Wyciekł build ze skasowanego Stalkera2 z 2011 roku.
https://www.youtube.com/watch?v=_4iyMIQLaC8
Całkiem nieźle to wygląda/wyglądałoby.
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post:
Benzacne
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Mimo że nieskończone, to sam klimacik prześwietny.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post (w sumie 2):
BenzacneDandyl
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Kurde, tęsknię za Stalkerem i tym klimatem. Aż korci żeby zagrać w CoP z modami.
Ładna szczegółowość modeli jak na 2011 w tamtym skasowanym projekcie.
Awatar użytkownika
Predator

Ta pijawa wygląda kozacko. Ciekawe jakich teraz poczwar uświadczymy. Mam nadzieję, że kontroler wraca.
Awatar użytkownika
Predator

Trailer kozak! Ja już chcę!
https://www.youtube.com/watch?v=Wg8fICLWmIo
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Jest moc, klimacik wręcz wylewał się z ekranu. I nawet mi pójdzie! <3
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

Patrząc na jakość grafy to dziwnie niskie wymagania, chyba, że to bez RT. Ciekawe czy Utte znowu wezmą, chociaż ten już 8 dych ma na karku..
ODPOWIEDZ