w sensie na najwyższym tak się pytam czy jest trudno
Gears 5
Przeszedłem pierwszy rozdział na tym najwyższym, ale od drugiego zrezygnowałem. Dwa trafienia i już po tobie.
W coopie można reanimować na tym poziomie trudności?
Kolejna duża aktualizacja to 20H1, prawdopodobnie największa aktualizacja od czasu premiery Win10.
Po cichu liczę, że zaorają obecną aplikację Store i wrzucą coś oparte o Electron (framework wykorzystywany w Visual Studio Code czy Xbox Beta). Idą w Chromium, więc z Electronem też pewnie mają jakieś plany.
Z Gersami jest taki problem, że podstawowa aplikacja waży 10MB (taki placeholder był przed preloadem), więc Sklep nie pyta o miejsce instalacji, tak jak przy dużych grach, tylko wali prosto na domyślną partycję.
Zaraz po tym chce ściągać resztę plików i się wywala, bo nie ma miejsca.
Polecam użyć appki Xbox Beta, która zawsze pyta o miejsce instalacji.
W coopie można reanimować na tym poziomie trudności?
Teraz nie będzie półrocznej aktualizacji. Niby coś tam będzie, numerek się zmieni na 1909, ale sam proces aktualizacji będzie wyglądać jak miesięczna łatka bezpieczeństwa.
Kolejna duża aktualizacja to 20H1, prawdopodobnie największa aktualizacja od czasu premiery Win10.
Po cichu liczę, że zaorają obecną aplikację Store i wrzucą coś oparte o Electron (framework wykorzystywany w Visual Studio Code czy Xbox Beta). Idą w Chromium, więc z Electronem też pewnie mają jakieś plany.
Masz miejsce na dysku?
Z Gersami jest taki problem, że podstawowa aplikacja waży 10MB (taki placeholder był przed preloadem), więc Sklep nie pyta o miejsce instalacji, tak jak przy dużych grach, tylko wali prosto na domyślną partycję.
Zaraz po tym chce ściągać resztę plików i się wywala, bo nie ma miejsca.
Polecam użyć appki Xbox Beta, która zawsze pyta o miejsce instalacji.
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2019, o 23:27 przez maker3, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
No do tej pory ściągałem i grałem w gry z GP bez najmniejszego problemu przez apke xbox, dopiero wczoraj przy gearsach błąd przy pobieraniu wyskoczył, sprawdziłem battle chasers i też wyskakuje błąd pobierania ale inny błąd. Restarty i sugerowany reinstal usług gier z MS store nie pomógł, myślałem że może przeinstaluje apke xboxa ale boje się że 140 GB z FH4 pójdzie się kochać... Samą apke też aktualizowałem. Mam 200gb wolne, powinno wystarczyć nie? Spróbuję może bezpośrednio z windows store ściągnąć jak tam jest, zamiast z apki xboxa. Co dziwne aktualizacja FH4 poszła bez problemu i gra odpala.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Spróbuj zmienić właściciela folderu instalacyjnego. Napisałem o tym w innym temacie, u mnie pomogło:
Poszperałem głębiej i znalazłem takie coś: https://answers.microsoft.com/en-us/xbo ... 3557328ba6
Ustanowiłem użytkownika TrustedInstaller właścicielem folderu z grami i faktycznie po restarcie systemu gry instalują się bez problemuI tried everything what was on the internet and nothing worked. I didn't want to format my PC. The solution was to set TrustedInstaller as the owner of the folder WindowsApps (folder where Game Pass App or Windows Store App install all Apps). You have to set it on each drive if you have apps installed on different drives. Right-click on the folder, then "Properties->Security->Advanced" and you will see the owner there and you have to click "Edit" and on the empty field you just paste "NT SERVICE\TrustedInstaller" without the quotation mark, then you click "check username" and the TrustedInstaller should be underlined and you hit "Apply" and then "OK" on all windows. You do that on each drive you have the folder on then you restart the PC and it should work(ciekaw jestem jak długo to będzie działać...)
- Kontakt:
No dziwne bo wcześniej ograłem też sunset, shadow of war i Hellblade i wszystko działało bez problemu do tej pory. Dzięki za tipy, spróbuję, może zadziała. sorki za offtop ,może zdążę ograć G5 do 20 września.
- Kontakt:
Dzięki Desolator i Nesus!
Początkowo zmieniłem tylko właściciela na dysku D folderu WindowsApps i nie weszło, ale
zmieniłem też na C w program files/windowsapps i już się dżirsy sciągają ^^.
Początkowo zmieniłem tylko właściciela na dysku D folderu WindowsApps i nie weszło, ale
zmieniłem też na C w program files/windowsapps i już się dżirsy sciągają ^^.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Ja skończyłem wczoraj czwórkę i od razu przeskoczyłem do piątki. Po pierwsze, samouczek jest za długi i brak jednoznacznej opcji go pominięcia, ale przynajmniej jest aczik
. Po drugie, względem czwórki gra wygląda prze-pięk-nie! Ustawienia mam na teksturach ultra, dalej mieszankę wysokich i średnich, i wyłączony motion blur. Skok graficzny względem zcwórki jest gigantyczny, a i większość czasu trzyma 60 FPS. Pograłem za mało żeby się wypowiedzieć jakoś więcej na temat gry, ale strzela się jak zawsze - przyjemnie.

- Podziękował: 129 razy
- Podziękowania: 287 razy
- Kontakt:
Ano, ze steamowego opisu wynika że za zagranie do 16 września dostaje się:
- Terminator Dark Fate Character Pack
- 7 Day Boost
- Vector Lancer Skin
Same multikowe rzeczy, czyli pewnie nawet nie będę miał okazji skorzystać. Póki co spędziłem 2 godzinki w kampanii i jest świetnie. :>
- Terminator Dark Fate Character Pack
- 7 Day Boost
- Vector Lancer Skin
Same multikowe rzeczy, czyli pewnie nawet nie będę miał okazji skorzystać. Póki co spędziłem 2 godzinki w kampanii i jest świetnie. :>
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mnie psychicznie dobija AI sojusznika:
1) nie chodzi za toba
2) gada do Ciebie mimo ze zostal tam z 300m temu (czasem chociaz dzwiek sie wlacza, ze komunikuje sie z toba przez radio)
3) czesto nie strzela do przeciwnikow i sluzy tylko jako odganiaczka silniejszych przeciwnikow
4) wielka laska zeby cie podniosl
Widac ze gra stworzona z mysla o coop i to mocno, ale tak AI olac ?
Druga rzecza, ktora mocno mnie meczy to wypowiadane kwestie dialogowe o fabule podczas akcji, strzelania i wybuchow. Czlowiek sie wtedy na tym w ogole nie skupia.
1) nie chodzi za toba
2) gada do Ciebie mimo ze zostal tam z 300m temu (czasem chociaz dzwiek sie wlacza, ze komunikuje sie z toba przez radio)
3) czesto nie strzela do przeciwnikow i sluzy tylko jako odganiaczka silniejszych przeciwnikow
4) wielka laska zeby cie podniosl
Widac ze gra stworzona z mysla o coop i to mocno, ale tak AI olac ?
Druga rzecza, ktora mocno mnie meczy to wypowiadane kwestie dialogowe o fabule podczas akcji, strzelania i wybuchow. Czlowiek sie wtedy na tym w ogole nie skupia.