Paypal - transakcja oczekująca
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 65 razy
- Kontakt:
Problemy s paypalem mialy tez hosters na groupbuys... Tez mam v opisu na bazare tylko nick... nierozumie dla czego tam pcha kdos nazwe gry, lub link na bazar.... bedzie za to daval neutraly, bo juz niewiem..
Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz miałem taki problem, a zawsze wpisuję nick i nazwę gry. Trafiałem ciągle na sprzedawców którzy wymagali obu w opisie, to jakoś mi to weszło w krew i przyjąłem, że to już taki zwyczaj na Bazarku. Cóż, trzeba będzie zmienić swoje przyzwyczajenia bo mój nick w połączeniu z takimi "alertowymi" nazwami gier to już trochę przesada 

- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
No właśnie też się spotkałem z tym, że wszyscy chcą nick + graKrwiopij pisze: Szczerze powiedziawszy to pierwszy raz miałem taki problem, a zawsze wpisuję nick i nazwę gry. Trafiałem ciągle na sprzedawców którzy wymagali obu w opisie, to jakoś mi to weszło w krew i przyjąłem, że to już taki zwyczaj na Bazarku. Cóż, trzeba będzie zmienić swoje przyzwyczajenia bo mój nick w połączeniu z takimi "alertowymi" nazwami gier to już trochę przesada
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
zaraz chyba dopisze w adnotacji dla kupującego "w opisie transakcji podaj sam nick bez nazwy gry" czy cuś takiego, jako sprzedający to juz nie taki mój problem bo nie wysle klucza dopoki kasa nie dotrze, akurat ten moj sprzedający Yakuze wyslal mi klucz wczesniej po wyjasnieniu z mojej strony sytuacji ale ja bym tak nie zrobil na jego miejscu
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 12 razy
To wymaganie jest w pełni uzasadnione, bo niejednokrotnie sprzedający wystawia cały, lub prawie cały bundle (w przypadku monthly jest to ~10 gier) poza kilkoma-kilkudziesięcioma które wystawił już wcześniej.
Nick + tytuł gry w opisie pomaga w unikaniu ewentualnych pomyłek (korzyść kupującego i sprzedającego), a sam przelew z takim opisem jest lepszym dodatkowym dowodem w przypadku otwierania sporu na Bazarze niż przelew bez żadnego opisu (korzyść kupującego).
Wysyłanie klucza dopiero po otrzymaniu płatności jest zupełnie normalne i osobiście nie miałem najmniejszych pretensji do sprzedającego że wstrzymał się z wysłaniem klucza do momentu zakończenia realizacji przelewu przez Paypal.Armin pisze: zaraz chyba dopisze w adnotacji dla kupującego "w opisie transakcji podaj sam nick bez nazwy gry" czy cuś takiego, jako sprzedający to juz nie taki mój problem bo nie wysle klucza dopoki kasa nie dotrze, akurat ten moj sprzedający Yakuze wyslal mi klucz wczesniej po wyjasnieniu z mojej strony sytuacji ale ja bym tak nie zrobil na jego miejscu
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Może to i byłoby pomocne, ale gdybym prowadził na bazarze hurtownię gier a nie okazjonalnie sprzedawał to i owo. A tak koniec końców i bez tego zawsze wiem kto mi wysłał za co po kwocie oraz sygnale wysłałem pieniądze na bazarze. Żeby był jakikolwiek problem musiałaby nastąpić koniunkcja zakupów i to w dokładnie tej same cenie przez kilku bazarowiczów ale wtedy zwyczajnie poczekam chwilę aż wpłyną pieniądze od wszystkich a jeśli nie to się szybko dopytam kto jest kto.Paw79 pisze:To wymaganie jest w pełni uzasadnione, bo niejednokrotnie sprzedający wystawia cały, lub prawie cały bundle (w przypadku monthly jest to ~10 gier) poza kilkoma-kilkudziesięcioma które wystawił już wcześniej.
Nick + tytuł gry w opisie pomaga w unikaniu ewentualnych pomyłek (korzyść kupującego i sprzedającego), a sam przelew z takim opisem jest lepszym dodatkowym dowodem w przypadku otwierania sporu na Bazarze niż przelew bez żadnego opisu (korzyść kupującego).
Dodam, że są to dla mnie rozważania hipotetyczne i tego typu przypadek jeszcze mi się nie zdarzył.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Włąsnie kupiłem gre Yakuza na Bazarze i otrzymałem komunikat "Twoja płatność jest sprawdzana ze względu na obowiązujące przepisy...." co jest grane? Dobra już wiem, nieszczęsna Yakuza 

Ostatnio zmieniony 8 sty 2019, o 15:30 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
Żeby babcia miała wąsy.....nie pomyślałem..... właśnie dzwoniłem do PP i mam informacje że jedzie do mnie CBŚ. Musze się okopać, a tak na serio to babka tylko się uśmiała jak jej powiedziałem Yakuza
Mam nadzieję, że szybko uda się załatwić sprawę.

Witam,
Co wpisaliście w polu z wyjaśnieniami dot. transakcji, że Wam odblokowali konta? W polu "Podaj pełny opis tego, za co zapłacono" ?
Co wpisaliście w polu z wyjaśnieniami dot. transakcji, że Wam odblokowali konta? W polu "Podaj pełny opis tego, za co zapłacono" ?
- Kontakt:
Ja napisałem, że chodzi o gre Jakuza z podkrsesleniem J. 
Napisałem, że zwrociłem koledze pieniażki za grę. Ja nie miałem możłiwości kupić 9brak dostępu do neta), a kolega mi pomogł i kupił. Ja po kilku dniach, zwróciłem mu kase.

Napisałem, że zwrociłem koledze pieniażki za grę. Ja nie miałem możłiwości kupić 9brak dostępu do neta), a kolega mi pomogł i kupił. Ja po kilku dniach, zwróciłem mu kase.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Niedawno też to miałem. Co ciekawsze nie było żadnego bombowego lub mafijnego tytułu... Wyjaśniłem, że ktoś chciał mi się odwdzięczyć za podarowanie klucza do gry i po kilkunastu godzinach dostałem informację, że konto odblokowano. Ale ile przy tym stresu. W ogóle dowiedziałem się o sprawie w połowie świątecznych zakupów i mając na PP środki na abonament Humbla... Podpadli mi tą sprawą. Ale co tu wybrać lepszego? Upay? To ruskie, jak to tam się nazywało? W Polsce nikt z tego nie korzysta, nie wspominając o sklepach :/
Najlepsze, że sam nieraz wymieniając środki na klucz (i to już od dawna) dmuchałem na zimne i raczej nie wpisywałem tytułów. Nawet niegroźnie brzmiących. Co najwyżej skróty.
Najlepsze, że sam nieraz wymieniając środki na klucz (i to już od dawna) dmuchałem na zimne i raczej nie wpisywałem tytułów. Nawet niegroźnie brzmiących. Co najwyżej skróty.