MerlinPL pisze: Albo urealnić cenę. Jeśli ktoś myśli że na bazarze ktoś się rzuci na jedną grę w cenie całego bundla no to sorry wodzu to nie te drzwi. Ale to jeszcze nic. Wystawia te gry jako jedyny więc co 48 godzin je podbija chociaż nie powinien bo nie można mieć niższej ceny skoro nie ma innej z którą miałby konkurować przez co co 48 godzin widzę ten sam śmietnik.
Tak staram się zrozumieć logikę tego rozumowania, i jakoś nie rozumiem.
To wina sprzedającego, że nikt tego nie ma, dlatego ma nie mieć możliwości podbijać?
Co to znaczy urealnić cenę?
Podam prosty przykład - teraz na głównej jako dobry dil był podany Mass Effect Trilogy za 3 dychy. Ja wystawiłem jakiś czas temu na bazarze za 25 zł. Oczywiście jedyna oferta, bo prędzej ktoś by się chyba ze#rał niż taniej znalazł i wystawił. Sprzedałem w sumie dzięki podbijaniu, bo po którymś znalazł się szczęśliwiec, który to wziął.
Zgodnie z twoją logiką, to powinienem był prawdopodobnie to wystawić za 5-10zł, bo wtedy to by była "realna" cena - mimo że gra chodzi za 3 razy tyle. To już nawet nie jest cebulactwo. Chyba nawet słowa na to nie ma - czy może jest coś na negatywnego janusza?
Oczywiście rozumiem, o co ci się rozchodzi, bo są oferty oderwane od rzeczywistości i co chwilę odświeżane, ale nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora
Lepszym rozwiązaniem by było powiązanie reputacji z ilością odświeżeń, ale ten pomysł chyba się nie spodobał