Edit: co z temi cenamy - dziecko wylane z kąpielą?

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

OK, wystarczy system płatności, w którym kasa za grę zostaje u pośrednika - tutaj byłby to Bazar - do czasu, aż klient nie aktywuje u siebie gry ;-)
Tylko nie wiem za bardzo, jak można zweryfikować ową aktywację, bo co jeśli sprzedawca da dobry klucz - podobnie jak na G2A wyśle do supportu jego skan / zrzut ekranowy, do tego dołączy oryginalną fakturę zakupu i tak dalej - a klient cwany napisze do tego samego supportu, że klucz jest zużyty (tymczasem opchnie gdzies indziej)! Co wtedy?
Jest jakaś metoda na taki wałek, tym razem ze strony klienta?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Chyba tylko kontakt z supportem platformy (steam/origin), czy klucz został użyty. Poza tym nic. Weźmie ci taki dobry klucz, wystawi pozytywa i zrobi chargeback za miesiąc albo jakiś czas i masz problem ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

HangmansTree pisze: a mam tytuły warte, nawet po zaniżonej cenie, 30, 40, 50 zł.
Bazar nie jest więc miejscem dla ciebie. Niby co chciałbyś sprzedać z bundla za 50 zł jak ta cena jest wyższa niż cena całej paczki.
To nie te drzwi. Tutaj się kupuje tanio lub za grosze a nie daje zarobić januszom.
michall0 pisze: Uzytkownik z 1000 repa ktory ma 100% pozytywow chyba juz jest pewny w ciemno.
Niekoniecznie. Może być przy okazji zwykłą świnią, burakiem, cwaniakiem i cebulakiem. Twoje -5 repa i skamlenie na forum więcej jest dla mnie warte niż twoja sztucznie nabijana reputacja i obchodzenie regulaminu.
michall0 pisze: a może warto pomyśleć o takich uzytkownikach, ktorzy duzo kupuja/sprzedaja na bazarze i maja to 100% pozytywow, i im dac ta premke z automatu za darmo.
Takie rzeczy to tylko w Erze.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

fre1zel pisze: - Ceny - pomijając powyższe osoby, które znalazły sobie źródło zarobku, to denerwują mnie wysokie ceny (jakkolwiek to brzmi). Jest powiedzmy pierwszy próg HB za 1$. Interesuje mnie 1 gra (co przy zakupie całego bundla daje 0.33$, czyli na PLN jakieś 1,30), idę na bazar kupić tę grę, a tam oferty od 3zł w górę...
Niektóre ceny są faktycznie kosmiczne, ale też nie można liczyć, że każda gra jest równo warta. Mogą być w progu gry które nie zejdą nawet za 50 gr, a inną będzie chciał kupić każdy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wydaje mi się, że ludzie tacy jak ja nie wystawiają gier, które chcieliby sprzedać, a nie mogą ze względu na brak repa.
Bazar nagle opustoszał z dobrych gier w przyzwoitych cenach. Teraz te tytuły to średnio 5-10-15zł drożej.

Mam na sprzedaż Black Ops 3, AC: Syndicate season pass... no chyba nie wystawię tego za 10 zł, co? Więc jak to zrobić skoro nigdy nie chciałem i nie mam zamiaru bawić się w G2A itp?
Ja żałuję, że zamknięto Pchli Targ, był bardziej elastyczny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

masz racje ceny na tym bazarze teraz to porazka, ceny kompletnie z *zady* nawet na g2a po 5-10zl taniej jest.. albo jakies przyklady typu lego ktore jeszcze chwile temu na duzych promocjach a teraz po 20zl na bazarze.. a przez to wydaje mi sie ruch zmalal bo sam juz nie sprzedalem gierki od 4-5dni jakos a na poczatku lecialy co chwilke jakies (mam same tytuly po 50gr nie lego po 20zl)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

HangmansTree pisze: Mam na sprzedaż Black Ops 3, AC: Syndicate season pass... no chyba nie wystawię tego za 10 zł, co? Więc jak to zrobić skoro nigdy nie chciałem i nie mam zamiaru bawić się w G2A itp?
Ja żałuję, że zamknięto Pchli Targ, był bardziej elastyczny.
Przecież na PT byś tego w ogóle nie wystawił, więc gdzie ta elastyczność?
Ci użytkownicy podziękowali Vector za ten post:
pelikulas
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Do autora tematu, narzekasz jak potłuczony, to jest tak samo jakbyś narzekał, dlaczego nie urodziłes sie w bogatej rodzinie i nie masz takich rzeczy jak bogaci koledzy lub ddlaczego urodziłeś sie w polsce a nie w USA. Daj sobie może na wstrzymanie, bo takim tokiem rozumowania typowoego polaczka - "że mi się należny" daleko nie zajedziesz xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

pelikulas pisze: Do autora tematu, narzekasz jak potłuczony, to jest tak samo jakbyś narzekał, dlaczego nie urodziłes sie w bogatej rodzinie i nie masz takich rzeczy jak bogaci koledzy lub ddlaczego urodziłeś sie w polsce a nie w USA. Daj sobie może na wstrzymanie, bo takim tokiem rozumowania typowoego polaczka - "że mi się należny" daleko nie zajedziesz xD
Przepraszam, że co? jak to się ma do mojego tematu i otwierającego posta?
"Że co mi się należy"? Czy ja jakieś roszczenia wysunąłem?
Potłuczony to jest Twój tok rozumowania. Chyba nie rozumiesz tematu.

Masz jakiś kompleks? USA wielką literą, ale Polska i Polaczek już małą?

Wracając do tematu, uważam, że gro sprzedawców którzy wrzucali pojedyncze gierki w rozsądnych cenach zniknęli i nie będą korzystać z Bazaru. Zrobi się kolejna platforma typu kinguin czy g2a.
Vector pisze: Przecież na PT byś tego w ogóle nie wystawił, więc gdzie ta elastyczność?
A niby czemu nie? Chciałem to sprzedać za jakieś 40-50 zł bądź wymienić na gry z podobnej półki cenowej.. uważasz, że się nie da czy jak?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

HangmansTree pisze:
Vector pisze: Przecież na PT byś tego w ogóle nie wystawił, więc gdzie ta elastyczność?
A niby czemu nie? Chciałem to sprzedać za jakieś 40-50 zł bądź wymienić na gry z podobnej półki cenowej.. uważasz, że się nie da czy jak?
PT miał swój regulamin i sprzedaż wymienionych przez Ciebie tytułów była zabroniona.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

uważam, że gro sprzedawców którzy wrzucali pojedyncze gierki w rozsądnych cenach zniknęli i nie będą korzystać z Bazaru
Jako że bazar w teorii służy do odsprzedaży dubli lub niechcianych gier z bundli ciężko jest wymagać by ludzie sprzedawali coś w rozsądnych cenach gdy tych dobrych bundli brak.

Humble Monthly dopiero za 16 dni, zwykłe HB od dwóch tygodni nie dało bundla ( tą wczorajszą to pomijam z wiadomych względów), BS też ostatnio milczy, a gry z IG i innych to w większości drobnica.

Podobnie było na PT gdzie wysyp "dobrych" ofert był wtedy gdy trafiła się jakaś dobra paczka.

Żeby sprzedawać trzeba mieć coś do zaoferowania, a jak się sprzedało to co się miało najlepszego to trzeba czekać i ewentualnie handlować drobnicą.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

=Daazzz^^= pisze: Żeby sprzedawać trzeba mieć coś do zaoferowania, a jak się sprzedało to co się miało najlepszego to trzeba czekać i ewentualnie handlować drobnicą.
Albo urealnić cenę. Jeśli ktoś myśli że na bazarze ktoś się rzuci na jedną grę w cenie całego bundla no to sorry wodzu to nie te drzwi. Ale to jeszcze nic. Wystawia te gry jako jedyny więc co 48 godzin je podbija chociaż nie powinien bo nie można mieć niższej ceny skoro nie ma innej z którą miałby konkurować przez co co 48 godzin widzę ten sam śmietnik.
Awatar użytkownika
Zbanowany

HangmansTree pisze:
pelikulas pisze: Do autora tematu, narzekasz jak potłuczony, to jest tak samo jakbyś narzekał, dlaczego nie urodziłes sie w bogatej rodzinie i nie masz takich rzeczy jak bogaci koledzy lub ddlaczego urodziłeś sie w polsce a nie w USA. Daj sobie może na wstrzymanie, bo takim tokiem rozumowania typowoego polaczka - "że mi się należny" daleko nie zajedziesz xD
Przepraszam, że co? jak to się ma do mojego tematu i otwierającego posta?
"Że co mi się należy"? Czy ja jakieś roszczenia wysunąłem?
Potłuczony to jest Twój tok rozumowania. Chyba nie rozumiesz tematu.

Masz jakiś kompleks? USA wielką literą, ale Polska i Polaczek już małą?

Wracając do tematu, uważam, że gro sprzedawców którzy wrzucali pojedyncze gierki w rozsądnych cenach zniknęli i nie będą korzystać z Bazaru. Zrobi się kolejna platforma typu kinguin czy g2a.
A kto narzeka ze ma malo reputacje i obwinia o to wszystkich tylko nie siebie? No chyba ty a nie ja. Chcesz sprzedawac drozej gry to zapracuj na to a nie narzekaj ze masz mala reputacje. Jakby to kogos tutaj obchodzilo ze na pchlim targu nie zbierales repow. To tylko i wylacznie twoj problem a nie administracji a to ze wywolujrsz gownoburze nie sprawu ze admin da ci 1000 pkt repa zebys mogl te swoje gry po 50zl sprzedawac.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Zeby bylo tak jak na znanym portalu aukcyjnym ,ze tylko kupujacy wystawia komentarz wtedy bylby problem a tak to zaden.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

michall0 pisze: masz racje ceny na tym bazarze teraz to porazka, ceny kompletnie z *zady* nawet na g2a po 5-10zl taniej jest.. albo jakies przyklady typu lego ktore jeszcze chwile temu na duzych promocjach a teraz po 20zl na bazarze.. a przez to wydaje mi sie ruch zmalal bo sam juz nie sprzedalem gierki od 4-5dni jakos a na poczatku lecialy co chwilke jakies (mam same tytuly po 50gr nie lego po 20zl)
ja od 2 miesięcy nie mogę sprzedać gierki więc wiesz to że 4-5 dni nie sprzedajesz to żadna porażka. No offense :piwo:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

a ile masz wystawione ? :D bo ja 70 jakos ponad :P
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

A nie przyszło wam do głowy, że gierki przestały się wam sprzedawać, bo te ciekawsze już opchnęliście i został wam już tylko sam najgorszy gruz, za który ludzie nie daliby nawet 10 groszy? :trollface:
Awatar użytkownika
Zbanowany

upperi pisze: A nie przyszło wam do głowy, że gierki przestały się wam sprzedawać, bo te ciekawsze już opchnęliście i został wam już tylko sam najgorszy gruz, za który ludzie nie daliby nawet 10 groszy? :trollface:
Zostały gry drugiego tudzież gorszego sortu - cytując wodza naczelnego państwa polskiego xD

A tak na powaznie, ludzie nie lubia płacic za gre tyle co za bundla w którym była...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Kamell pisze: ja od 2 miesięcy nie mogę sprzedać gierki więc wiesz to że 4-5 dni nie sprzedajesz to żadna porażka.
Przez ostatnie 3 dni bardzo uważnie śledziłem Bazar i nie widziałem żadnej Twoje oferty. Musisz je cyklicznie podbijać, żeby były lepiej widoczne. Wbrew narzekaniom MerlinaPL takie gry jednak się sprzedają :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

MerlinPL pisze: Albo urealnić cenę. Jeśli ktoś myśli że na bazarze ktoś się rzuci na jedną grę w cenie całego bundla no to sorry wodzu to nie te drzwi. Ale to jeszcze nic. Wystawia te gry jako jedyny więc co 48 godzin je podbija chociaż nie powinien bo nie można mieć niższej ceny skoro nie ma innej z którą miałby konkurować przez co co 48 godzin widzę ten sam śmietnik.
Tak staram się zrozumieć logikę tego rozumowania, i jakoś nie rozumiem.
To wina sprzedającego, że nikt tego nie ma, dlatego ma nie mieć możliwości podbijać?
Co to znaczy urealnić cenę?
Podam prosty przykład - teraz na głównej jako dobry dil był podany Mass Effect Trilogy za 3 dychy. Ja wystawiłem jakiś czas temu na bazarze za 25 zł. Oczywiście jedyna oferta, bo prędzej ktoś by się chyba ze#rał niż taniej znalazł i wystawił. Sprzedałem w sumie dzięki podbijaniu, bo po którymś znalazł się szczęśliwiec, który to wziął.
Zgodnie z twoją logiką, to powinienem był prawdopodobnie to wystawić za 5-10zł, bo wtedy to by była "realna" cena - mimo że gra chodzi za 3 razy tyle. To już nawet nie jest cebulactwo. Chyba nawet słowa na to nie ma - czy może jest coś na negatywnego janusza? :trollface:
Oczywiście rozumiem, o co ci się rozchodzi, bo są oferty oderwane od rzeczywistości i co chwilę odświeżane, ale nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora ;)
Lepszym rozwiązaniem by było powiązanie reputacji z ilością odświeżeń, ale ten pomysł chyba się nie spodobał ;)
Zablokowany