Sam zwlekasz z komentarzem i narzekasz, że koleś tego nie zrobił? Żartujesz sobie?
Niech nalicza punkty dopiero przy rewanżu i po sprawie.
Sam zwlekasz z komentarzem i narzekasz, że koleś tego nie zrobił? Żartujesz sobie?
Po jakim rewanżu? to jakiś mecz?
To jest debilny zwyczaj z allegro, choćby na takim ebayu nie zobaczysz komentarza kupującego, dopóki nie wystawisz własnego. Przez tę walkę na komentarze w takiej kolejności nie jeden $&#(%$#@ wystawiał pozytywy przy złej transakcji, by nie dostać w reakcji również negatywa.
Nawet jeżeli wciśniesz zły klucz i go wymienisz, kupujący ma prawo dać negatywa bo nie na to się pisał. Ty w odpowiedzi powinieneś i tak dać pozytyw, bo wszystko kupujący zrobił jak należy. Przyjmujesz znowu postawę "mściciela", dał mi negatywa, więc ja też, bo uważam, że powinien mi dać pozytyw. Bzdura...
Czy ja dobrze zrozumiałem i sugerujesz, że jeśli sprzedający wysłał niedziałający klucz, ale sprawę rozwiązał wysłaniem następnego, to kupujący może wystawić negatyw?Markiem pisze:Nawet jeżeli wciśniesz zły klucz i go wymienisz, kupujący ma prawo dać negatywa bo nie na to się pisał. Ty w odpowiedzi powinieneś i tak dać pozytyw, bo wszystko kupujący zrobił jak należy. Przyjmujesz znowu postawę "mściciela", dał mi negatywa, więc ja też, bo uważam, że powinien mi dać pozytyw. Bzdura...
Yep, ale przyjmujesz do wiadomości fakt, że kupującemu może odwalić palma i mimo tego, że wszystko poszło w porządku poniesie go fantazja i przywali Ci negatywem? I co mu zrobisz, dasz mu pozytywa, bo w sumie to przelał Ci te pisiąt groszy? A potem odpiszesz na jego negatywa. No chłopak się pomylił i dał mi nega niesłusznie" ale ludzie nie będą zerkali na odpowiedzi tylko na to, że dostałeś negatywa. Kilka negatywów, i zaczną Cię omijać jak zepsute jajko. A wracając do bazaru i postępując niecnie - niech pomyślę, za 10 zł mogę zjechać komuś reputację o 60pkt może konkurencji, bo tak. No a oni W/G Twojej teorii powinni mi w nagrodę same pozytywy dawać bo przecież kasę mają więc o co kaman.Markiem pisze: Nawet jeżeli wciśniesz zły klucz i go wymienisz, kupujący ma prawo dać negatywa bo nie na to się pisał. Ty w odpowiedzi powinieneś i tak dać pozytyw, bo wszystko kupujący zrobił jak należy. Przyjmujesz znowu postawę "mściciela", dał mi negatywa, więc ja też, bo uważam, że powinien mi dać pozytyw. Bzdura...
Funkcją, której oczekujesz, daje komentarz do komentarza. Każdy negatyw może być wyjaśniony przez ciebie (tak jest na allegro, odpowiedź sprzedawcy), a nie pomszczony negatywem dla kupującego za sprawy, które sam zawaliłeś.
Żaden argument, tak samo sprzedawca może wciskać, że nie dałeś pieniędzy.
?! To nie zrobię ci czarnego PR z fake konta, bo mi dasz negatywa?
Oczywiście, że tak, ale wszystkie problemy wynikają z twojej winy, tylko i wyłącznie. Kupujący może się wkurzyć, ma takie prawo, ale ty nie masz podstaw do wystawienia negatywa. Może ci się nie podobać surowe potraktowanie, ale nie możesz dać negatywa. Masz ocenić transakcje, nie ocenę własnej osoby, koniec kropka.
Markiem pisze:Oczywiście, że tak, ale wszystkie problemy wynikają z twojej winy, tylko i wyłącznie. Kupujący może się wkurzyć, ma takie prawo, ale ty nie masz podstaw do wystawienia negatywa. Może ci się nie podobać surowe potraktowanie, ale nie możesz dać negatywa. Masz ocenić transakcje, nie ocenę własnej osoby, koniec kropka.
Sam sobie przeczysz. X postów z tekstem zero litości dla sprzedawcy, a teraz, że nie zawsze idzie zgodnie z planem.
Bazar to miejsce na pozbycie się duplikatów/ gier nieinteresujących nas, a nie jakieś szybkie aukcje. Idź na allegro i poszukaj sprzedawców używających automatera, tam spełnią wszystkie twoje zachcianki.
żaden argument tego typu wcisk jest łatwo obalić screenem bo zarówno pp jak i banki mają coś takiego jak historia ruchu na koncie.
GOG jakoś dał radę