Koniec GFWL

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

pierwszy Bioshock był GFWL? bo mam pudełkową i nie wiem czy sprzedawać czy czekać, aż sie steamowa zrobi.. za to Gears of War z chęcią bym ujrzał steamworks
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: za to Gears of War z chęcią bym ujrzał steamworks
To akurat by musiało najpierw w ogóle na Steam zawitać :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy

smugglersun pisze: pierwszy Bioshock był GFWL? bo mam pudełkową i nie wiem czy sprzedawać czy czekać, aż sie steamowa zrobi.. za to Gears of War z chęcią bym ujrzał steamworks
Pierwszy Bio nie był GFWL. Dopiero drugi.
Ja bym z chęcią przywitał darmowe przeniesienie Dark Souls.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Na czym polega to przeniesienie. Czy trzeba mieć te gry w bibliotece GFWL, czy starczy aktywować kod na steamie? Zastanawiam się ponieważ olałem sobie zabawę z GFWL .
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Ten kod co masz, postaraj się wpisać na steamie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Na prawdę uciążliwe to GFWL było.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Panowie, wiadomo już co ze starszymi tytułami korzystającymi z GFWL? Nadal będzie można pograć po singlu w takiego Juiced 2, Gears of War czy inne Universe at War? Może ktoś coś słyszał w tej sprawie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Panowie, wiadomo już co ze starszymi tytułami korzystającymi z GFWL? Nadal będzie można pograć po singlu w takiego Juiced 2, Gears of War czy inne Universe at War? Może ktoś coś słyszał w tej sprawie?
Z mojego doświadczenia wiem, że do singla nie było potrzebne konto GFWL. Robiło się konto offline i po kłopocie, można grać w singla, ale nie można było dostawać osiągnięć przez to. Miałem tak w Batmanie AA, RE5 i Quantum of Solace.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Najgorsza platforma do gier ever, beznadziejny program, same kłopoty i zero korzyści - dobrze że umiera. Dobrze że Batmany już są na steam, a co z GTA IV wiecie?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

narazie tylko capcom sie zapowiedzial, ze zechce przenosic swoje gry na steam(w pelni). Trzeba czekac na reszte, przedewszystkim na towrocow dark soulsa ^_^
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

kozi08 pisze: narazie tylko capcom sie zapowiedzial, ze zechce przenosic swoje gry na steam(w pelni).
Jakieś źródło do tych rewelacji?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

No mnie to też już wpienia, bo nawet normalnie w GTA IV pograć nie można przez ten syf...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze:
kozi08 pisze: narazie tylko capcom sie zapowiedzial, ze zechce przenosic swoje gry na steam(w pelni).
Jakieś źródło do tych rewelacji?
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=80866

http://www.pcgamer.com/2013/10/21/capco ... -shutdown/

Czyli na razie się macają i nic 100% potwierdzonego. Chociaż z drugiej strony to co mają za wybór :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Star Rider pisze: Chociaż z drugiej strony to co mają za wybór :)
Zawsze moga olac starsze gry i wydac ich "nowe" wersje za grubsza kase. Takie zamkniecie uslugi oferowanej przez kogos innego to zyla zlota dla wydawcow.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wydawcy to by najchętniej nic nowego nie wydawali tylko odcinali kupony od starych. Po co inwestować w nowe, ogromne pieniądze i ryzykować że będzie klapa i się nie sprzeda? :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Star Rider pisze: Wydawcy to by najchętniej nic nowego nie wydawali tylko odcinali kupony od starych. Po co inwestować w nowe, ogromne pieniądze i ryzykować że będzie klapa i się nie sprzeda? :P
Tak na serio to: no właśnie, po co?
Awatar użytkownika
Łowca

Szkoda mi trochę GFWL, serio. Miałem z nim problemy, jak każdy chyba, lecz nic czego by nie dało się w miarę rozwiązać. Zdecydowanie więcej problemów miałem ze Steamem, przez którego przez 1,5 miesiąca nie mogłem grać w gry po singlu gdy nie miałem internetu po przeprowadzce, bo żeby uruchomić się w trybie offline, musiał być w trybie online (Na szczęście później naprawili ten błąd i podczas awarii łącza mogłem już go uruchamiać).
A druga sprawa to osiągnięcia, które lubiłem od czasu do wczasu powbijać, coby wyśrubować gamescore :)
No i po trzecie i ostatnie zastanawiam się, jak będze z zapisanymi stanami gier, szkoda by mi było Arkham City, gdzie skończyłem fabułę, misje poboczne i znalazłem część znajdziek.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

jose pisze: Szkoda mi trochę GFWL, serio. Miałem z nim problemy, jak każdy chyba, lecz nic czego by nie dało się w miarę rozwiązać. Zdecydowanie więcej problemów miałem ze Steamem, przez którego przez 1,5 miesiąca nie mogłem grać w gry po singlu gdy nie miałem internetu po przeprowadzce, bo żeby uruchomić się w trybie offline, musiał być w trybie online (Na szczęście później naprawili ten błąd i podczas awarii łącza mogłem już go uruchamiać).
A druga sprawa to osiągnięcia, które lubiłem od czasu do wczasu powbijać, coby wyśrubować gamescore :)
No i po trzecie i ostatnie zastanawiam się, jak będze z zapisanymi stanami gier, szkoda by mi było Arkham City, gdzie skończyłem fabułę, misje poboczne i znalazłem część znajdziek.
Z zapisami gier między GfWL a Steamem (w przypadku Batmanów) nie ma problemu. Na forum gry w Steamie jest poradnik co i jak zrobić by mieć swoje save.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Mogliby się streścić z przenoszeniem tych gier, a w szczególności Dark Souls i GTA IV
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

a mi został kod do GTA IV do wykorzystania w GFWL i za cho..rę nie mogę tego już pobrać (teraz już jest VBOX games client). Ktoś ma jakiś pomysły? Albo gdzie to wymienić na jakiś kod Origin / Steam?
ODPOWIEDZ