Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

A ja bym z chęcią zobaczył i to co podchwyciły po jakims czasie grupisie i IG, mianowicie odnośnik przy czy to nazwie czy miniaturze do strony sklepowej danego tytułu na platformie do której jest klucz, chodzi mi tu rzecz jasna głównie o steam / origin, mała rzecz a cieszy :macha:
Zasadniczo fajnie się to zapowiada :piwo:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Czy planowany jest docelowo na głównej stronie Łowców odnośnik do Bazaru tak jak do Śledź Okazje, Forum, Promocje itd.?
edit: widzę że chyba tak bo na samym dole strony Bazaru już jest przy "Łowcy Gier" Bazar.

- przy wysłanych wiadomościach mogłaby być ikonka oznaczająca status przeczytane lub nie przeczytane
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

drobnostka, zamienność kropki i przecinka przy cenach :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Może to niewielka sugestia, ale fajnie jakby główna lista miała lekkie różnice w odcieniach co 2 pozycja - zwiększyłoby bardziej czytelność. Choć może być ciężko to zgrać z ogólnym tłem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Na prawdę fajnie by było jeśli po kliknięciu w miniaturkę gry przenosiła do karty Steam lub do strony w encyklopedii gier jeśli nie ma tego na steamie. Nie zawsze każdy zna każdy tytuł
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

I mam też pytanie co do tego.

Obrazek

Po co jest pole tekstowe aktualizacja? Co tam mogę wpisać? :d Dokładną datę co do sekundy, żeby mi wiadomość wyszukało?

//EDIT:
A dobra. można wpisać tylko część daty, na przykład rok. No problemo. Wycofuje pytanie.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Obrazek
Nie lepiej brzmiałoby "Kupujący Fear Lycan wystawił Tobie pozytywny komentarz"?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Odnośnie kwestii przyszłościowych, gdy bazar będzie już działał i pojawią się ludzie niesłusznie wystawiający negatywy, to ekipa od SteamGifts / SteamTrades właśnie niedawno "wynalazła" sposób na tego typu problem poprzez głosowanie społeczności na te 'sprzeczki' ;-) w bazarze Łowców można by w przyszłości użyć tego rozwiązania, ale póki co skupmy się na tym, by działał on najpierw poprawnie :)

SteamTrades.com - What's New
https://www.steamtrades.com/about/whats-new

Negative Review Voting
To help improve the quality of negative reviews and to help remove negative reviews that do not meet our standards, we added a voting page, where users can vote on negative reviews from others in the community. Using the guidelines listed, users can vote on whether a negative review should be allowed, or whether it should be removed from our site. Reviews will be automatically removed if decided on by the community.
https://www.steamtrades.com/vote
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Tak sobie pomyslalem teraz, po tym jak pare dni nie wchodzilem na bazar. Wzialem liste moich wiadomosci. Sa tam statusy. Ale jak nie wchodzi sie pare dni i widzi taka plaska liste jednokolorowa to na pierwszy rzut oka nie wiadomo czy to ja teraz cos musze zrobic, czy czekam na kontrahenta czy moze juz temat zamkniety. Moze powinny byc jakies kolorowe statusy? Np. zielony - zrobilem swoje, czekam. czarny - zamkniete. czerwony - anulowane. zółty - akcja po mojej stronie.
Druga rzecz, jesli mozecie to podejrzyjcie sobie nr 144. Wyslalem jakies zapytanie. Mam automatyczna odpowiedz, ze zostalo sprzedane. Na liscie moich wiadomosci mam status - wyslano zapytanie. Powinno byc jakos w ogole odznaczone (moze kolor szary?), ze to juz nieaktualne i nic tam nie zdzialam.
Trzecia rzecz - archiwum. Powinienem moc odkliknac na zamkniete/anulowane i przeniesc je do archiwum, tak zeby mi na glownej nie wisialy niepotrzebnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Albo po prostu ' wygaszony " szary, jako zamknięty.

Odnośnie statusów w powyższym poście.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Po anulowaniu transakcji przez kupującego powinienem jako sprzedający mieć możliwość szybkiego wystawienia tej oferty ponownie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nazwijcie mnie slepcem, ale dopiero uswiadomilem sobie, ze pod "moje konto" mam moje zakupy i moje oferty. Zawsze uzywalem kopertki (wiadomosci). Jakies to jest takie nieintuicyjne, ze czesc jest ukryta. Poza tym (wspominalem juz o tym) - widok wiadomosci jest malo przejrzysty. Wszystko sie zlewa. W ofertach i zakupach sa ladnie pokolorowane statusy. W wiadomosciach nie. I stany w wiadomosciach wg mnie tez sa nieprawidlowe.
http://bazar.lowcygier.pl/message/show/193 - ma stan zapytanie, gdzie dostalem automatyczna odpowiedz i juz z tym sie nic nigdy wiecej nie ruszy, bo oferty juz nie ma. Filtr statusow w wiadomosciac nie ma podpowiedzi dla krokow 1-4. W ofertach ma.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

zgadzam się z przedmówcą co do propozycji zmiany designu menu wiadomości, można by troszkę popracować na przejrzystością, myślę że już lepszym zabiegiem zamiast tego okienka "nowa" co wyskakuje gdy nie przeczytaliśmy wiadomości było by po prostu zostawienie wiadomości z pogrubioną czcionką albo innym kolorem a po przeczytaniu wracała by ona do normalnej czcionki :) moim zdaniem było by to już duże polepszenie tej podstrony :) Być może coś przeoczyłem ale taka druga moja sugestia to może warto było by dodać opcję zwykłej możliwości wysłania wiadomości do użytkownika bazaru ? bo w tej chwili zostaje nam albo szukać go na stronie łowców albo dodawać na steamie co wydłuża już czas kontaktu i staje się problematyczne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No wlasnie w momencie gdy wszystkie wiadomosci sa powiazane z oferta to widok wiadomosci jest niepotrzebny, bo wszystko i tak jest w ofertach.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

keiran pisze: No wlasnie w momencie gdy wszystkie wiadomosci sa powiazane z oferta to widok wiadomosci jest niepotrzebny, bo wszystko i tak jest w ofertach.
A zapytania gdzie odczytasz? Also - jeżeli preferujesz widok ofert, to nie łatwiej po prostu korzystać z widoku, który jest dla Ciebie wygodniejszy?

Postaramy się trochę poprawić Wiadomości. Niemniej bez rewolucji. Ten widok i tak jest duuużo bardziej zaawansowany i bogaty w treść niż np. widok wiadomości na Ebayu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Po prostu nie bardzo widze sens tego widoku, skoro z ofert tez otwieraja mi sie wiadomosci. Jest jakas taka niespojnosc - jeden kolorowy, od razu widac o co chodzi.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Sens tego widoku:
- Powiadomienia lokalne na zmiany statusów + etykieta nowe
- Powiadomienia lokalne na wiadomości od userów
- Sortowanie wg najświeższych zmian
- Agregowanie zapytań/prób wymiany, których przecież nie widać w "moje oferty"
- Możliwość przeglądania ofert kupna i sprzedaży na raz
- Możliwość filtrowania wg nazwy użytkownika
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ok. Tylko zapytania pozostają na wieczność, jesli sie ich nie zrealizuje, a statusy sa nieczytelne ]:->
Ale to twój cyrk nie mój, będziesz potem słuchał :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Ja to bym zaproponował, żeby dało się jakoś ograniczyć np: wystawiania gier z Uplaya jako klucze Origin. Mogłoby zapobiec wprowadzani w błąd konsumenta. Tak przynajmniej mi się wydaje. O! I może do kluczy dać klucze GOG, bo ostatnio po akcji z ukrytymi dodatkowymi kopiami to może dodanie takiej kategorii kluczy będzie miało sens :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Ostatnio posłałem do Vattax w komentarzu link do strony erotycznej. Nie wiem czy to możliwe, ale powinno się blokować możliwość umieszczania jakichkolwiek linków w wiadomościach. A jeżeli to nie możliwe uważam że w regulaminie powinien się znaleźć odpowiedni zapis.
ODPOWIEDZ