Zgłaszam że u mnie wszystko dobrze.
Firefox 27.0.1
łącze 8 Mb czyli ~ 1 MB / sekundę.
Nowy serwer
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Jak na razie działa miodnie..zero przycinek.

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Obecnie bez problemu. Oby jak najdłużej. Mam nadzieję, że problem wylogowania też poprawiony. F5 nie zawsze pomaga. Najczęściej wywalał przy odświeżaniu nowych postów z forum. Winna sesja (id) w linku? Czas pokaże.
Też będę musiał pomyśleć nad zmianami serwera. Często mi się połączenie z bazą uwala. Ale to nie tutejszy problem
Też będę musiał pomyśleć nad zmianami serwera. Często mi się połączenie z bazą uwala. Ale to nie tutejszy problem

- Podziękował: 11 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Protip.
Jeśli zmieniamy A w SOA i wiemy, że to zrobimy to sie zmienia przed tym TTL pare dni wcześniej, żeby domena spropagowała jak najszybciej i do tego zmienia się Serial.
Nie wiem czego nie zrobiliście, ale widzę, że stronka zaczęła mi działać dopiero po 4h, więc pozdro.
Jeśli zmieniamy A w SOA i wiemy, że to zrobimy to sie zmienia przed tym TTL pare dni wcześniej, żeby domena spropagowała jak najszybciej i do tego zmienia się Serial.
Nie wiem czego nie zrobiliście, ale widzę, że stronka zaczęła mi działać dopiero po 4h, więc pozdro.
- Discord: rob006
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 205 razy
- Kontakt:
Zmieniliśmy wcześniej TTL na godzinę. Co prawda dopiero wczoraj rano, ale właśnie dlatego migrowaliśmy w nocy, aby do rana nowe ustawienia zdążyły się rozpropagować. U mnie i remik'a działało już po kilkunastu minutach, a pierwsi użytkownicy pojawili się kilka minut po zmianie DNSów. Nie wiem skąd te rozbieżności.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
Wczoraj kilka razy była zawiecha, ale widać było to tylko po SB, tak jak podczas 503 - wysyłanie wiadomości kilka razy nie powiodło się i nie wysłało jej, albo kilka razu zamuliło i wysłało wiadomość 5 razy, ale tak to w końcu dziaua!
- Discord: rob006
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 205 razy
- Kontakt:
@smugglersun, te błędy występowały rano czy wieczorem? Dostrajamy jeszcze konfigurację serwera, rano mogą występować błędy związane z pracami administracyjnymi.
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Po sugestii Roberta Korulczyka na FB
Zajrzałem i wpisałem do pliku hosts ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Hosts ) w nowej linii wpisać "148.251.32.215 lowcygier.pl". Okazało się, że podobna linijka już tam była tylko z innym IP.
Po restarcie komputera łowcy działają.
Robert Korulczyk napisał później: "Jeśli był tam już podobny wpis, to skasuj go (zarówno stary jak i nowy), bo to on był przyczyną problemów"
Zajrzałem i wpisałem do pliku hosts ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Hosts ) w nowej linii wpisać "148.251.32.215 lowcygier.pl". Okazało się, że podobna linijka już tam była tylko z innym IP.
Po restarcie komputera łowcy działają.
Robert Korulczyk napisał później: "Jeśli był tam już podobny wpis, to skasuj go (zarówno stary jak i nowy), bo to on był przyczyną problemów"