Tabela najniższych dotychczasowych cen dla gier PC digital

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Wystarczy w search wpisać region free Zawężasz pole szukania o 95% :] Tych tytułów nie ma dużo, dlatego uważam , że warto sie zainteresowac.
OMERTA w preorderze miała region free na YUPLAY, a po premierze zmieniła status na Rosja i satelity. Zaproponowali, że mi to aktywują na steam z ruskim IP jak im udostepnie hasło do konta :) 
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 1000 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Za ile dotychczas najtaniej był Duke Nukem Forever?Na gamefly jest za 3 funty z kodem (ale dostępny tylko w UK).Btw. Tak wiem był w paczce na amazonie za 9,99$ (4,99$ z kuponem) ale mi chodzi o cenę samego DNF.
Z góry dzięki za info!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Za ile dotychczas najtaniej był Duke Nukem Forever?Na gamefly jest za 3 funty z kodem (ale dostępny tylko w UK).Btw. Tak wiem był w paczce na amazonie za 9,99$ (4,99$ z kuponem) ale mi chodzi o cenę samego DNF. Z góry dzięki za info!
11 kwietnia 2012 był na Greenmangaming za 5$. Bez kuponów to najtańsza promocja jaka nań była chyba.
mru
Awatar użytkownika
mru
Robin Hood
Podziękował: 79 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Lara Croft and the Guardian of Light od dziś jest na muve za 12,5zł
A civilizacja 5 z yuplay.ru bez problemu sie aktywuje i dziala w PL, wiec troche to naciagane - jesli pociagnac to dalej to wszystkie oferty np. z amazona rowniez powinny wyleciec. W koncu to polski cennik, a nie amerykanski:P dodatkowo zakupy tam z Polski wymagaja podania lipnego adresu...
Awatar użytkownika
Grafik
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Tak się zastanawiam - czy nie lepiej umieścić tabelę w podforum z bazą danych? Ja właśnie tam zacząłem jej poszukiwać ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Własnie się zastanawiam co z tą tabelą zrobić teraz i gdzie ją podpiąć.
1. Możemy zrobić z tego ważną sekcję na nowej stronie i wyeksponujemy to na głównej - tylko wtedy lista przez te parę tygodni musi być dopieszczona, dokończona i aktualna, a na to może nam zabraknąć czasu. Imo w takiej sytuacji powinna to być lista tylko promocji o których pisaliśmy na stronie. Porzucilibyśmy pomysł z jechaniem listą metacritic, uwzględnione musiałby by być też np. edycje GOTY czy kolekcje serii (np. Hitman Collection, Tomb Raider Collection, Deus Ex Collection itp)
2. Możemy przenieść to w całości na forum i zostawić użytkownikom do aktualizacji
3. możemy porzucić pomysł jako zbyt ambitny i wymagający zbyt wiele nakładu pracy.
Trochę nad tym rozmyślam i sam jeszcze nie wiem. Tak szczerze, powiedzcie, czy lista (aktualna) byłaby wam potrzeba i zaglądalibyście do niej regularnie?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja dalej jestem za jej rozwijaniem, bo wydaje mi się, że będzie przydatna. Najwcześniej w okolicy dużej wyprzedaży, żeby szybko coś sprawdzić przy Daily Dealach. Zostawiłbym te gry co zostały wprowadzone i doszedł do tych maks 75% jak było zaplanowane. Potem (albo już teraz) trzeba zrobić rekonesans tych wszystkich wersji goty, kolekcji i czasem bundli. Oczywiście bardzo wiele gier poniżej 75% MC zasługuje na znalezienie się na liście, ale stwierdzić które to są? Pewien pomysł na to mam, ale to zależy czy lista będzie miała istnieć.
Nie porzucałbym cen niektórych pojedynczych tytułów, bo jak już pisałem niektórzy czasem nie mają tylko jednej części z jakiejś paczki. A też porównanie do GOTY się może przydać.

Co do jej aktualizowania, to widząc jak ciężko czasem sprawdzić ceny niektórych gier, nie wyobrażam sobie przeglądania całej listy jeszcze raz powiedzmy raz na kwartał, czy coś takiego. Idealnym rozwiązaniem były by informacje od użytkowników, że coś znaleźli taniej i na bieżąco aktualizacja. Nie wiem tylko z jakim natężeniem ta bieżąca aktualizacja będzie potrzebna. Mam tu na myśli dodatkowe obowiązki dla kogoś z redakcji.
Póki co może dodać listę do poradników, bo faktycznie ciężko ją znaleźć :)
Osobiście byłoby mi miło jakby mój pomysł, wsparty przez Caine, stał się ważną częścią serwisu. ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

Jest na waszej liście wpisany Killing Floor ? Bo pamiętam promocję na GMG gdzie kosztował on 39 centów po wykorzystaniu dodatkowych 5 dolców i kuponu zniżkowego (nie wiem czy się zalicza ale zawsze coś :) )
ODPOWIEDZ