Dark souls za darmo

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 43 razy

iras1988 pisze:
spqpl pisze: Cala ta strona od teraz będzie mi się kojarzyć z tym oto "wałkiem" na setkach jak nie tysiącach graczy chcących w to po prostu pograć. Fajnie....
Jak chcesz pograć to kup grę a zapewniam, że jest tego warta.

btw Cały temat zalatuje mocno cebulą. :?
Gdybym chciał to zrobić tak bym uczynił. Ale Giveawaye polegają na tym, iż nie trzeba kupować danego tytułu by w niego zagrać. Tak jak to było w tym przypadku. Nie jestem fanem RPG i tym bardziej na takie gry nie będę wydawać pieniążków, ot trafiła się okazja sprawdzenia "głośnej" gry. Chciałem spróbować ale nie będzie Mi dane i mam prawo czuć się oszukany tym bardziej, że czekałem na klucz tydzień czasu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Dziwi mnie ich odpowiedź. Mieli przecież doświadczenie z Mafią II i Cywilizacją 5. Powinni zdjąć stronę wcześniej jak wiedzieli, że nie starczy im kluczy.
Tak w ogóle, to chyba bardzo mało kluczy mieli bo podałem im mail jeszcze zanim temat pokazał się na tej stronie.
Wypróbować grę za darmo.... czemu nie... ale nie przewiduje na nią środków, aż tak mnie nie zainteresowała.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2016, o 13:46 przez Archanioł, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Oj tam, może wysłali klucze listownie na adres z maila ;]
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Oficjalna wiadomość:
Hi,

We stated on the giveaway 'while stocks last'. Unfortunately as this giveaway was extremely popular the amount of people that didn't get keys is going to outweigh those that did. Then add in VPN's and what you've called key farmers. We have done the best we could with this. It's not our fault people cheated out systems.

George
To ile oni mieli tych kluczy na rozdanie? Nie to żebym buldupił o to, że nie dostałem gry za darmo (bo w sumie nic nie straciłem wchodząc w to rozdawnictwo) ale to jednak było przeprowadzone trochę bezmyślnie. Info dodane gdy w EU był środek nocy a w US dodawali w tym czasie tysiące maili do giveawaya.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Ja dodałem zaraz po starcie, ale widocznie nie akceptuja maili z końcówką .pl W sumie im sie nie dziwie, bo polska jako kraj na arenie miedzynarodowej nie istnieje :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Ładnie zagrali z ludźmi :D moim zdaniem spieprzyli sprawę, niby za darmo ale nie podali kluczy itd... to ile ich było że większość wygranych było na terenie US niż na UE/UK.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Ktoś przeliczył, że jednak nie opłaca się rozdawać aż tylu kluczy kiedy mają tylu chętnych - niech pójdą sobie kupić :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

W ostatniej podobnej wielkiej promocji czyli 'Make War Not Love' liczba użytkowników gry Binary Domain skoczyła o około 340 tysięcy.
Z tego co pamiętam tam nie było ograniczeń.
W tej promocji z ograniczeniem do EU liczba zgłoszonych powinna być raczej mniejsza. Nie wszyscy potrafią albo chcą korzystać z vpn. Nie wiem ile teraz ta promocja trwała ale chyba krócej od MWNL. To nie wina VPN, aż tak dużo ludzi nie mogło z promocji skorzystać.
Więc pozostaje śledzić Steamspy przez kilka następnych dni i zobaczymy ile kluczy naprawdę mieli.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Cebulaki już sprzedają klucze na steam trades :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

To ich tłumaczenie jest po prostu śmieszne. Zwalają wszystko na tych co użyli vpnów. W takim razie po kiego grzybola że tak powiem było to okienko steamid? Nie mogli sobie sprawdzić czy konto nie pochodzi z EU ? Mieli na to tydzień. Tak nas trzymali w niepewności, tylko żeby napisać że to nasza wina bo daliśmy się sfrajerzyć. Poza tym skoro mieli ograniczoną liczbę kluczy to dlaczego nie dopasowali ich ilości do czasu trwania? Pewnie to był profesjonalizm w stylu natrzaskamy sobie klików a później zobaczymy czy Japończycy nam to dadzą, a że się wypięli to nagle powiedzieli nam sayonara.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Primo pisze: To ich tłumaczenie jest po prostu śmieszne. Zwalają wszystko na tych co użyli vpnów. W takim razie po kiego grzybola że tak powiem było to okienko steamid? Nie mogli sobie sprawdzić czy konto nie pochodzi z EU ? Mieli na to tydzień. Tak nas trzymali w niepewności, tylko żeby napisać że to nasza wina bo daliśmy się sfrajerzyć. Poza tym skoro mieli ograniczoną liczbę kluczy to dlaczego nie dopasowali ich ilości do czasu trwania? Pewnie to był profesjonalizm w stylu natrzaskamy sobie klików a później zobaczymy czy Japończycy nam to dadzą, a że się wypięli to nagle powiedzieli nam sayonara.
Dodkładnie, okradli ludzi z danych osobistych. A co można zobaczyć na steam trades. Amerykanin chciał sprzedać Dark Souls za 9$ :D a mówią że Polacy to na większe cebule :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Okradli? Z danych osobistych? Trochę za duże słowa :-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

mw609 pisze: Okradli? Z danych osobistych? Trochę za duże słowa :-)
Za duże? W końcu musiałeś podać e-mail oraz steam id.
Awatar użytkownika
Zbanowany

Tyle płaczu o gównowarty dark souls, konsolowy szit...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: Tyle płaczu o gównowarty dark souls, konsolowy szit...
Mnie tam darksouls mało obchodzi, ale jakoś nie mogę przełknąć faktu że zostałem oszukany przez jakiś gównowarty szit (czytaj goldenJoyjszit) ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

"We set up a give away. Too many people signed up before we could close the giveaway. So we have then sent out the keys to the first 10,000 people that signed up.

Unfortunately there isn't anything I can do. I'm just the customer support guy! I'll pass on everything everyone has mentioned to the tech guys and hopefully next time there is a giveaway it will run smoother than this.

George"

Tylko 10k kluczy było, można się rozejść.
Awatar użytkownika
Zbanowany

du domu...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

10 tysięcy kluczy to mogło im w pół godziny zejść, kto im ten sklep prowadzi
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

Nie wiem nie jestem geniuszem informatyki, tak naprawdę wcale się nie znam, ale czy po prostu nie da się zrobić jakiegoś algorytmu, który by po tych 10 000 zgłoszeń blokował givewaya? Poza tym takich zliczanie takich rzeczy nie zajmuje chyba aż całego tygodnia, żeby nie móc napisać gdzieś na stronie albo porozsyłać maili, że niestety ale nic z tego nie będzie. Cwaniaki po prostu woleli zamieść wszystko pod dywan
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Właśnie udało mi się kupić za parę kart :) przynajmniej tyle dobrego :D
Zablokowany