Pytanko, bo różne wersje słyszałem.
Ten klucz do GOGa jest niezbędny do odpalenia Retaila?
Wiedźmin 3: Dziki Gon
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Z tego co się orientuje musisz mieć przypisane do gog-a jeśli zależy ci na tych 18 dlc-kach czy ile ich tam będzie i ewentualnych dużych dodatkach które będzie można dokupić do gry (zapewne w dniu premiery dla posiadaczy jakieś -10% zapewne dorzucą czy coś w tym stylu, ale czy będzie można je doinstalować bez gog-a to nie wiadomo). Natomiast jak masz płytki to przypisanie do gog-a się przyda bo podobno niektóre nie są czytane czy też są uszkodzone, więc jeśli zamierzasz coś odsprzedać to się zastanów.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Płytki bez kodu są w pełni funkcjonalne. (mi działały wszystkie płytki, preorder z cdp.pl z steelbokiem więc jeżeli miałeś podobne zamówienie może i twoje są w porządku)
Nawet jeżeli na końcu wybierzesz przypisanie do gog-a grę wciąż można odpalić bez glaxy odnajdując plik wykonawczy w folderach gry. Plik (patch) aktywacyjny w wypadku nie zdecydowania się na aktywację pobiera się ze strony internetowej i gra śmiga normalnie, niczego nie wymaga, żadnych okien logowania jak Pan Bóg przykazał.
Te 18 DLC nic nie wnosi i jest kompletnie zbędnę, to taki bezstresowy online-pass który zachęca do przypisania klucza. Kto wie czy skorą są za darmo nie zostaną udostępnione tak jak pach aktywacyjny, na stronie int.
- Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
- woda85
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 64 razy
- Kontakt:
Nie mam napędu:), ale aryzykować można.
Dziekuję za wyczerpującą odp. Hmmm skoro jest tak jak piszesz, to pudełka sprzedawane po 5 zł (z zawartością bez kodu) są w pełni sprawną grą? ciekawe.kamil_999666 pisze:
Płytki bez kodu są w pełni funkcjonalne. (mi działały wszystkie płytki, preorder z cdp.pl z steelbokiem więc jeżeli miałeś podobne zamówienie może i twoje są w porządku)
Nawet jeżeli na końcu wybierzesz przypisanie do gog-a grę wciąż można odpalić bez glaxy odnajdując plik wykonawczy w folderach gry. Plik (patch) aktywacyjny w wypadku nie zdecydowania się na aktywację pobiera się ze strony internetowej i gra śmiga normalnie, niczego nie wymaga, żadnych okien logowania jak Pan Bóg przykazał.
Te 18 DLC nic nie wnosi i jest kompletnie zbędnę, to taki bezstresowy online-pass który zachęca do przypisania klucza. Kto wie czy skorą są za darmo nie zostaną udostępnione tak jak pach aktywacyjny, na stronie int.
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
Jak najbardziej. Na płytach jest po prostu wersja drm-free niemal wprost z gog.com. Aktywacja klucza jest opcjonalna. Twoje zdziwienie jest najlepszym przykładem że z retailowym rynkiem PC coś po drodze poszło nie tak. Robienie z edycji retail cyfrówek w pudełku weszło graczom w krew więc wydanie gry której cyfrową kopię bezpieczeństwa dodaje się gratis a gra sama w sobie jest grywalna z dysków, wydaje się dziwne. Tak powinno być, kluczyk na cyfrową kopię i dyski retail które da się odpalić i na biegunie, tymczasem dostajemy pudełka którymi bez neta lub po aktywacji można co najwyżej ścianę przyozdobić

- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 64 razy
- Kontakt:
Masz rację, jestem bardzo zdziwiony. Zakupiłem na allegro takie pudełko z zawarością, 10 zł z przesyłką (cytat z Aukcji "Zestaw nie zawiera Kodu Aktywacyjnego do gry"). Aż sprawdze to co mówisz. Wow. Choć Kluczyk i tak pewnie zakupię z racji braku napędu.
Wszystko na to wskazuję, więc też aż się skuszę
. Wiedźmin 3 z przesyłką zaraz po premierze za 10 zł to dobry deal (Y) . Szok, ale mało, który wydawca serwował nam wersję DRM + opcjonalny DRM free
A w obliczu tego, że od jakiegoś czasu można kupić wersje pudełkowe bez kodów na allegro w opcjach hurtowych, doszło do interesującej sytuacji.
A na wersję steamową poczekamy z rok albo 2.

A w obliczu tego, że od jakiegoś czasu można kupić wersje pudełkowe bez kodów na allegro w opcjach hurtowych, doszło do interesującej sytuacji.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Tylko poproś alegrowicza o paragon który dostał przy zakupie bo jak płytki nie będą działać to on raczej w wymianę się z tobą bawić nie będzie.Revan pisze: Wszystko na to wskazuję, więc też aż się skuszę. Wiedźmin 3 z przesyłką zaraz po premierze za 10 zł to dobry deal (Y) . Szok, ale mało, który wydawca serwował nam wersję DRM + opcjonalny DRM free
![]()
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
może bym i się skusił na tą wersję za 10 zł gdyby poszła nawet w najniższych ustawieniach na lapku z Radeonem 6850M i 4 GB RAM
(swoją drogą ciekawe czy ktoś próbował odpalić na takiej słabej konfiguracji). No i ciekawe czy działanie płytki to będzie loteria?

- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Do wszystkich powyżej: nie wiem jak to dokładnie jest, ale ktoś pisał, że na grę + klucz jest jedna licencja, więc skoro sprzedało się klucz, to tak naprawdę korzystanie z płyt jest niezgodne z prawem. Jeżeli jest tu ktoś, kto czytał zapisy licencyjne (ciekawe czy ktoś taki się znajdzie
), to niech napisze jak to dokładnie wygląda.
@Anomander Rake
Próbowałem odpalić na HP DV6-6b60ew (i5-2430m + AMD 6770m). Pokazał się proces w menedżerze zadań (~30% CPU, ~600MB RAM + wykorzystanie dysku), ale żaden launcher ani gra się nie włączyły. Nie wiem czy to błąd gry czy kwestia konfiguracji, ale dziwne, że gra nawet do menu się nie chce włączyć.

@Anomander Rake
Próbowałem odpalić na HP DV6-6b60ew (i5-2430m + AMD 6770m). Pokazał się proces w menedżerze zadań (~30% CPU, ~600MB RAM + wykorzystanie dysku), ale żaden launcher ani gra się nie włączyły. Nie wiem czy to błąd gry czy kwestia konfiguracji, ale dziwne, że gra nawet do menu się nie chce włączyć.