Wasteland 2, 3

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Tylko weź pod uwagę, że to skill dla osób co dawało hajs na Kickstarze (a Kick jest kijowy bo Paypala nie obsługuje :P).

Btw jka masz te dwa dodatkowe skille mógłbyś się podzielić z ich opisem w polskim języku?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Xaxa pisze: Tylko weź pod uwagę, że to skill dla osób co dawało hajs na Kickstarze (a Kick jest kijowy bo Paypala nie obsługuje :P).

Btw jka masz te dwa dodatkowe skille mógłbyś się podzielić z ich opisem w polskim języku?
Niby tak, ale widziałem ten tekst już dość dawno na jakimś forum. A ostatnio szukając gry do kupienia na reddicie, widziałem jak ktoś wrzucił print screena ze swojego kickstartera gdzie całość była doskonale widoczna, także tajemnica z tego żadna.

Co do skilli to ten kod odblokowuje tylko jeden:
"Folklor południowego zachodu"
Jego opis:
"Rozległa wiedza o amerykańskim Południowym Zachodzie. Czasem przypominasz sobie jakieś przydatne fakty, a czasem zupełne niedorzeczności."

Co do drugiego to nie udało mi się go znaleźć w grze. Doszukałem się, że to Combat shooting, tymczasowo bezużyteczny skill. Więcej informacji choćby tutaj
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Patch 2 is here! This update brings over 4300 words' worth of changes and improvements, but we expect most of you will want the most important bits, so here they are!

Highlights

- Large amount of memory optimizations, particularly with audio, to improve performance and stability on lower-spec systems and 32-bit operating systems.
- Fixed enemy “unlimited AP” movement bug that allowed them to sometimes move much farther than intended.
- Extensive improvements and fixes to California questlines, particularly in Hollywood and Griffith Park. May require you to load an older save file before Hollywood to fully benefit.
- Added a travel speed toggle to the world map, allowing you to zip and zoom around if you so please (doesn't affect encounters, only travel speed).
- Added a new UI when CNPCs are recruited. This lets you more easily compare their stats and choose to dismiss one when a new one offers to join.
- Custom portraits will now work correctly when Windows account username contains non-English characters.
- Added support for "Very Large" text.
- Added 50 messages to load screens containing gameplay hints and tips.
- Loading now continues when the game is tabbed out, and pauses after finishing.
- Further UI fixes and improvements, such as new and correctly used icons.
- Many localization updates and bug fixes across all languages.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

To nie jest kompletna lista, trzeba było dać linka: http://wastelandrpg.tumblr.com/post/999 ... ease-notes
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

GThoro pisze: To nie jest kompletna lista, trzeba było dać linka: http://wastelandrpg.tumblr.com/post/999 ... ease-notes
Słowo klucz:
warhameron pisze: Highlights
:dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kane pisze: Słowo klucz:
warhameron pisze: Highlights
:dziadek:
Co nie zmienia faktu, że warto zawsze dorzucić link do źródła. Przekleić ścianę tekstu to każdy potrafi :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

GThoro pisze: Co nie zmienia faktu, że warto zawsze dorzucić link do źródła. Przekleić ścianę tekstu to każdy potrafi :P
Co nie zmienia faktu, że niektórym przydałyby się korepetycje z google :mrgreen:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Wyszedł właśnie trzeci duży patch. Dodali achievementy :). Steam właśnie pobiera 2.2 GB.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Potrzebuje pomocy, rozpisze mi ktoś jak rozdać drużynie skille? Tak aby dobrze się uzupełniali i jakoś sensownie się grało (poziom trudności najniższy). Głównie gram dla fabuły i wkręcenia się w klimat.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jeśli grasz na łatwym to porozdawaj w sumie wedle uznania. Wybierz te skille które chcesz rozwijać i przydadzą się podczas przygody. Otwieranie zamków, hakerstwo itp, pomiń te nieprzydatne jak "przyjaciel zwierząt" (nie pamiętam jak to się zwało). Każdą postać trochę podciągnij w umiejętnościach bojowych i przyjdziesz grę na spokojnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Skille skillami, ale jak sie do nich mają siła, zręczność itd? Ja przez to, że nie wiem jak zbudować drużynę, to nadal nie zacząłem w to poważnie grać :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

keiran pisze: Skille skillami, ale jak sie do nich mają siła, zręczność itd? Ja przez to, że nie wiem jak zbudować drużynę, to nadal nie zacząłem w to poważnie grać :D
+1 :D
Tym bardziej, że starałem się każdemu z czwórki członków drużyny dać umiejętności tak, aby mieć pokryty każdy, a potem się okazało, że można (i nawet trzeba) dołączyć 3 BN-ów co poszerza pulę do rozłożenia umiejętności, oraz że tostery są do bani. Przez co wtopiłem parę ładnych godzin grania i muszę zacząć od nowa, ale entuzjazm mi opadł już wtedy :U.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Tostery nie są do bani, zwłaszcza jak chcesz trafiać na ester egg i:D (no i za te rare itemy nieźle płacą)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dzięki tosterom dostaniesz kilka ciekawych rzeczy, będziesz miał dodatkowe rozwiązania poza tymi już dostępnymi jeśli chodzi o questy. Ogólnie warto zainwestować w tostery. Jeśli chodzi o kasę, pod koniec gry będziesz jej miał tyle, że nie starczy towarów w sklepie więc wszystkie rare itemy lepiej trzymać, praktycznie z każdym związana jest konkretna osoba która coś tam da za taki item.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

http://www.gamewatcher.com/news/2015-27 ... or-modding

No jak ten upgrejd będzie za friko to mały wypasik .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

warhameron pisze: http://www.gamewatcher.com/news/2015-27 ... or-modding
No jak ten upgrejd będzie za friko to mały wypasik .
"Facelift", o którym mowa to będzie chyba raczej upgrade dodany globalnie dla wszystkich. Trudno mi sobie wyobrazić alternatywny scenariusz z płatnym DLC albo innym potworkiem. Ciekawi mnie natomiast jak na gameplay i środowisko modderów przełoży się zmiana z U4 na U5. Póki co gra nie ma na Steamie nawet Workshpa więc obawiam się, że zanim zmiana wejdzie w życie gra zdąży już stracić znaczną część społeczności...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

http://www.gamewatcher.com/news/2015-01 ... ll-growing

Na końcu trailera wypisane co nowego wprowadza do wersji goty.
https://www.youtube.com/watch?v=K0u4euz6aU8
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Warto jeszcze dodać, że wersja GOTY będzie za free dla wszystkich posiadaczy gry:
http://www.pcgamer.com/wasteland-2-game ... e-upgrade/
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Może w końcu wyjdzie z fazy beta heh.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt: