Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

oLiardi pisze: Czy jest możliwe by nowo zarejestrowani użytkownicy bazaru przed dostępem do niego musieli zobaczyć krótki tutorial z płacenia paypalem przy pomocy funkcji wyślij pieniądze dla rodziny i znajomych?
nom dobry pomysł, już mi dwóch zapłaciło jako za towary/usługi i musieli dopłacać
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Armin pisze:
oLiardi pisze: Czy jest możliwe by nowo zarejestrowani użytkownicy bazaru przed dostępem do niego musieli zobaczyć krótki tutorial z płacenia paypalem przy pomocy funkcji wyślij pieniądze dla rodziny i znajomych?
nom dobry pomysł, już mi dwóch zapłaciło jako za towary/usługi i musieli dopłacać
A nie możecie wziąć sprawę w swoje ręce i np.:
- utworzyć link paypal.me z omyslnie wybraną funkcją przelewu do rodziny
- zaznaczyć, że akceptujecie tylko przelew do rodziny w opisie/automatycnzej wiadomości o płatności?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

remike pisze:
Armin pisze:
- zaznaczyć, że akceptujecie tylko przelew do rodziny w opisie/automatycnzej wiadomości o płatności?
Mam i to, i to (Wiadomość wysłana automatycznie: Adres do wpłaty: https://www.paypal.me/xxx lub w sposób tradycyjny: xxx@xxx Tylko za pomocą: Wyślij pieniądze do przyjaciół lub rodziny.) Dwie osoby mimo tego zapłaciły za towar.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

remike pisze:
Armin pisze:
Dokładnie, ja ta kwestię sam rozwiązałem kto nie wie jak to wchodzimy tutaj:
https://bazar.lowcygier.pl/user/settings i dodajemy:

Kod: Zaznacz cały

Proszę o wpłatę na konto PayPal: [i]TWOJ MAIL[/i] z opcją "wysyłam pieniądze rodzinie lub znajomym". W treści przelewu proszę podaj swój nick z Bazaru oraz tytuł gry.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Czy grę zakupioną na bazarze mogę oddać na steamgifts? Przyznam ceny tutaj są o wiele konkurencyjniejsze niż w autoryzowanych sklepach.
Sprawdzenie odebrania klucza byłoby bardzo kłopotliwe. Trzy osoby miałyby w swoich rękach klucz przez kilka godzin po odebraniu pieniędzy. Jest na to jakieś dobry sposób, poza zaufaniem?

Edit. Odnośnie Paypal to pierwszy raz zasiliłem w nim konto kilka godzin temu (konto mam od 2008 roku) i zaskoczyło mnie jak szybko pieniądze dotarły (nie korzystałem wcześniej bo nie było mojego banku w opcjach zasilania paypasem,a karty nie dodaję nigdzie nawet w steam i sklepie androida). Gdyby nie porada sprzedawcy jak mam zapłacić (rodzina) pewnie bym ze dwadzieścia minut stracił i najpewniej wybrałbym zakup usługi...
Ostatnio zmieniony 10 lut 2017, o 20:27 przez krzykr, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

krzykr pisze: Czy grę zakupioną na bazarze mogę oddać na steamgifts? Przyznam ceny tutaj są o wiele konkurencyjniejsze niż w autoryzowanych sklepach.
Jasne, że możesz. Z tym, że nie masz 100% pewności, czy klucz jest poprawny. Większość sprzedawców jest uczciwa, ale zdarzają się wyjątki/pomyłki itd.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Brakuje mi opcji usuwania dodanej przezmnie oferty
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Licznik odwiedzin. Coś z allegro ile osób oglądało ofertę. Jednak przez inną świetną opcję (nie będzie aż tak funkcjonalne) bo klikam na drogą ofertę a kupuję tę najtańszą :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Hej. Czy zastanawialiście się nad dodaniem opcji ze śledzeniem "Listy życzeń" Steam i wyróżnianiem ich dla konkretnych użytkowników? Byłoby fajnie gdybym mógł odpalić Bazar i zobaczyć bez przeglądania czy gra z mojej listy życzeń STEAM pojawiła się na liście i od razu ja zarezerwować. Pozdrawiam i gratuluję pomysłu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

To o czym filibar pisze jest bardzo dobrym pomysłem, ale poszedłbym jeszcze krok dalej. Zrobić opcję "ukryj gry które posiadam w bibliotece", po to aby nie oglądać i nie lecieć przez klucze, które i tak nas nie zainteresują. Nawet jeśli kogoś by interesowały, to by po prostu z tej opcji nie skorzystał. Jeśli ktoś ma po 2k+ gier w bibliotece, a widuję tu takie osoby, to byłaby bardzo fajna opcja dla nich :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Info dla Panów powyżej, remike już zlecił dodanie takich funkcji.

Kod: Zaznacz cały

https://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=52&t=15602&p=335188#p335188
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Ta funkcja jest nie tylko zlecona, ale jej wdrażanie jest "w toku".

Bardzo proszę, wstrzymajcie się z prośbami o kolekcje i wishlisty. Naprawdę zdaję sobie sprawę z potrzeby zaimplementowania tego i robię wszystko co w mojej mocy by to jak najszybciej udostępnić ;)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

remike pisze: Ta funkcja jest nie tylko zlecona, ale jej wdrażanie jest "w toku".

Bardzo proszę, wstrzymajcie się z prośbami o kolekcje i wishlisty. Naprawdę zdaję sobie sprawę z potrzeby zaimplementowania tego i robię wszystko co w mojej mocy by to jak najszybciej udostępnić ;)
Super wiadomość :)

Natomiast wiem że już takie pytania padały ale kiedy opcja synchronizacji konta steam i ŁG, obecnie jest tylko jedna przy rejestracji ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Dodanie

Sortuj według sklepu-użytkownika etc. (Jak ja to widzę, lista sklepów a obok liczbą wystawionych gier ten co wystawia mniej jest na końcu) po kliknięciu na gościa wchodzę w jego oferty. Dzięki temu przejrzę całość dla wymiany o wiele szybciej niż tak jak jest teraz, oferuje moją grę więc jest o kilkadziesiąt ofert mniej do przejrzenia.

Przy wymianie jak koleś pisze coś czego nie mam a ma 3k gier nawet nie wchodzę (bo mam tylko popularne bundle) ale jeśli ma poniżej 1000 to może coś znajdę i zaproponuję moją grę po sprawdzeniu czy ją posiada..

Odnośnie wymiany ja mam grę na wymianę on ma grę na wymianę. Ja inicjuję, więc po wymianie likwiduję swoją ofertę. Można by to było lepiej rozwiązać ale nie mam pojęcia jak więc niech zostanie jak jest.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2017, o 00:04 przez krzykr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Up
Natomiast wiem że już takie pytania padały ale kiedy opcja synchronizacji konta steam i ŁG, obecnie jest tylko jedna przy rejestracji ;)
nie potrzebna funkcja, lepiej zsynchronizowac wiadomosci ,jak ktos napisze na bazarze to by bylo widac na stronie forum LG
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Mogło się już wyżej pojawić.

Filtrowanie ofert po sposobie zapłaty. Wiem, że ludzi bez PayPala jest niewiele, ale są tacy. Gdyby udało się wymusić na użytkowniku, przy zakładaniu ogłoszenia, wybranie preferowanych sposobów zapłaty z listy. Tym samym jak u kogoś w grę wchodzi tylko przelew, to nie musi się przebijać przez więcej niż połowę wszystkich ofert, które go nie dotyczą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

remike pisze: Ta funkcja jest nie tylko zlecona, ale jej wdrażanie jest "w toku".

Klasa! :)

Ewentualne co to można jeszcze dodać poziom Steam użytkownika na podglądzie gdy najeżdża się na jego nick. Byłby to dodatkowy taki mechanizm weryfikacyjny jeśli chodzi o wiarygodność. Jedni mają mnóstwo gier, inni zaś mało, ale poziom wysoki, trzeci zaś reputację na bazarze itd. Byłby to po prostu kolejny parametr "poziomu zaufania" do jakiegoś zawodnika na bazarze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Oferta nie jest już dostępna, rozmowa została zablokowana.
09:35 | 2017-02-11
CzarnySnajper

Oferta jest ponownie dostępna, rozmowa została odblokowana.
09:38 | 2017-02-11
CzarnySnajper

10:07 | 2017-02-11
CzarnySnajper

10:30 | 2017-02-11
CzarnySnajper

10:48 | 2017-02-11
CzarnySnajper

10:49 | 2017-02-11
CzarnySnajper

10:53 | 2017-02-11
=========================================================================

i tak od rana dostaje powiadomienia o tej rozmowie, przydałoby się jakoś zablokować/wyłączyć dalszy dialog z innym użytkownikiem
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

ja bylbym za tym zeby jakos ograniczyc sprzedaz nowych uzytkownikow, ONI NAWET REGULAMINU NIE POTRAFIA CZYTAC,
Klucz dostałem w formie zdrapki jako gratis do abonamentu w Playu. Cena to 100 zł, nie mogę takiej ustawić, więc informuje tutaj, po uzgodnieniu proponuje dokonać wymiany z allegro.

i się dziwią ze ktoś im wypomina regulamin , ze jak to gre za 5zl?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

qqmor3 pisze: ja bylbym za tym zeby jakos ograniczyc sprzedaz nowych uzytkownikow, ONI NAWET REGULAMINU NIE POTRAFIA CZYTAC,
Klucz dostałem w formie zdrapki jako gratis do abonamentu w Playu. Cena to 100 zł, nie mogę takiej ustawić, więc informuje tutaj, po uzgodnieniu proponuje dokonać wymiany z allegro.

i się dziwią ze ktoś im wypomina regulamin , ze jak to gre za 5zl?

ta i później taki wystawia negatywa zwrotnego cytuje: "nie umie czytać ze zrozumieniem" haha a regulaminu to nie czytali właśnie
ODPOWIEDZ