Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

BUG - jednorazowa wyszukiwarka na głównej stronie
Przetestowałem już na kilku przeglądarkach i wszędzie ten sam objaw:
1. Wpisujemy jakiś tekst w pole wyszukiwania po tytule - na przykład wyszukajmy dlc'ki do Forge of Gods wpisując "forg"
2. Wyszukujemy poprzez potwierdzenie enterem lub kliknięcie "lupki"
3. Chcemy wyszukać konkretniej dopisujemy do filtra np.: kolejną literkę - co da nam tekst "forge"
4. Wyszukiwarka i tak wyszukuje tekst który wpisaliśmy za pierwszym razem, nie ważne co tam już później wpiszemy

Jest to bardzo upierdliwe, bo za każdym razem chcąc wyszukać inny tytuł musimy odświeżać główną stronę, a co za tym idzie tracimy ustawienia wszystkich filtrów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Może jakiś checkbox w ustawieniach dać by na stałe wyłączyć podgląd posiadanych tytułów - bo po każdym wejściu trzeba sobie zakliknąć ponownie, że się nie chce oglądać tego co się ma. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Błąd z wishlistą i synchronizacją z biblioteką steam.

Zakupiłem Runestone Keepera którego miałem na wishliście i aktywowałem go. Minęło 1.5 godziny. Zsynchronizowałem wishlistę oraz listę gier na salenautsach a potem na Bazarze. Runestone Keeper dalej pokazuje się mimo zaznaczenia opcji Pokaż tylko gry z wishlisty oraz Ukryj posiadane gry
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Xaxa pisze: Błąd z wishlistą i synchronizacją z biblioteką steam.

Zakupiłem Runestone Keepera którego miałem na wishliście i aktywowałem go. Minęło 1.5 godziny. Zsynchronizowałem wishlistę oraz listę gier na salenautsach a potem na Bazarze. Runestone Keeper dalej pokazuje się mimo zaznaczenia opcji Pokaż tylko gry z wishlisty oraz Ukryj posiadane gry
Zerkniesz, czy dodało ci grę do kolekcji na Salenauts?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dodało
edit
Z innymi grami które dopiero dziś synchronizowałem też jest problem np 16bit Trader. Grę mam od dawna a pokazuje ją w bazarze jako nie posiadaną.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

A kliknąłeś ten przycisk w ustawieniach? http://prntscr.com/eblaup

Jeśli tak, to potrzebuję info w następującym formacie:
Link do profilu Steam
Link do gry na Steamie, która jest w twojej kolekcji Salenauts, ale nie jest ukryta na Bazarze po synchronizacji.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Gdy zgłaszałem błąd wszystko synchronizowałem po kolei, teraz po kolejnej synchronizacji jest ok.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 12 razy

Witam.
Dlaczego niektóre gry są na szaro ?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

razel89 pisze: Witam.
Bo je posiadasz w kolekcji na Salenauts. Objaśnienie - https://bazar.lowcygier.pl/site/instructions
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 12 razy

remike pisze:
razel89 pisze: Witam.
Bo je posiadasz w kolekcji na Salenauts. Objaśnienie - https://bazar.lowcygier.pl/site/instructions
Dzięki :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie wiem jak te filtry działają, ale ewidentnie nie działają xD

Co jakiś czas wyszukuję gry, których nie mam i sortuję po cenie najniższej, tj szukam gierek po 50gr, gdy dojadę do wyższych cen to kończę poszukiwania. Zrobiłem dzisiaj z 3-4 takie rundy i za każdym razem odnajdywałem gry, których nie mam, a oferty zostały dodane np. 4dni temu. A powinienem już daną grę dzisiaj z 3razy widzieć.
Awatar użytkownika
Łowca

Czy punkty reputacji mogą się w jakiś sposób zmniejszyć, oprócz negatywnej opinii?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

taquito pisze: Nie wiem jak te filtry działają, ale ewidentnie nie działają xD

Co jakiś czas wyszukuję gry, których nie mam i sortuję po cenie najniższej, tj szukam gierek po 50gr, gdy dojadę do wyższych cen to kończę poszukiwania. Zrobiłem dzisiaj z 3-4 takie rundy i za każdym razem odnajdywałem gry, których nie mam, a oferty zostały dodane np. 4dni temu. A powinienem już daną grę dzisiaj z 3razy widzieć.
Czytałem to 3 razy, ale nie rozumiem w czym problem. Czy mógłbyś dokładniej opisać co chcesz zrobić i co konkretnie dzieje się nie tak?
Adi3100 pisze: Czy punkty reputacji mogą się w jakiś sposób zmniejszyć, oprócz negatywnej opinii?
Zmieniliśmy sposób zliczania repa:
https://lowcygier.pl/administracja/nowy ... a-bazarze/
Awatar użytkownika
Łowca

Mam około 100 gier a nie mogę się zalogować do bazaru ponieważ niby mam mniej niż 50 czemu?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

remike pisze:
taquito pisze: Nie wiem jak te filtry działają, ale ewidentnie nie działają xD

Czytałem to 3 razy, ale nie rozumiem w czym problem. Czy mógłbyś dokładniej opisać co chcesz zrobić i co konkretnie dzieje się nie tak?
Adi3100 pisze: Czy punkty reputacji mogą się w jakiś sposób zmniejszyć, oprócz negatywnej opinii?
Zmieniliśmy sposób zliczania repa:
https://lowcygier.pl/administracja/nowy ... a-bazarze/
Szukam gier po 50gr sztuka, których nie mam. Wrzucam filtr na "ukryj posiadane gry" i sortuję cena "od najtańszych". Kupuję wszystko co jest za 50gr i tego nie mam. Po czym powtarzam operację, widzę faktycznie gry, których wcześniej nie było, ale w opisie oferty jest informacja, że została utworzona 4dni temu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

remike -> Potrzebujemy możliwości anulowania transakcji już po przesłaniu kasy. Zdarzyło się, że klucz ode mnie był zużyty, odesłałem pieniądze, więc pasuje mieć możliwość anulowania.

No chyba, że jestem gupi i można to zrobić, ale nie wiem jak.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

zdzisekMOCY pisze: remike -> Potrzebujemy możliwości anulowania transakcji już po przesłaniu kasy. Zdarzyło się, że klucz ode mnie był zużyty, odesłałem pieniądze, więc pasuje mieć możliwość anulowania.

No chyba, że jestem gupi i można to zrobić, ale nie wiem jak.
Ale dlaczego chcesz anulować? Transakcja się odbyła = oceń ją, choćby neutralem.
Awatar użytkownika
Łowca

Na allegro ludzie często wolą zgodzić się na anulowanie komentarza niż brać neutrala. Jednak mniej niż 100% pozytywów wygląda gorzej niż 100% pozytywów ;-)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Poprawiliśmy zliczanie reputacji z Pchliego Targu od "Nieznanych". Jeśli coś było importowane, to powinniście dostać boosta.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Coś szukajka nie działa. Nie można kliknąć "lupy", tylko wybrać te polecane. Więc jeśli chce coś wyszukać czego nie ma w polecanych to nie ma szans. Tak samo wydaje mi się, że wcześniej polecane się scrollowały. A teraz jest tylko 5 wymienionych i tyle.
ODPOWIEDZ