zakładam, że te oferty istniały dawno, np u ruskich, po prostu u nas widniały jako 0,03 EUR, bo niżej się nie dałoMcSnake pisze: czegoś tu nie rozumiem w tych ofertach kupna ikon i backgroundów
Pojawiło się dużo opcji kupna po 0,04 PLN (za 10gemowe tła i ikony).
Worek gemów kosztuje obecnie ok 3zł
Zatem kupno syfiastych itemków w celu przegemowania jest nieopłacalne 100* 0.4 > obecna cena worka gemów (3,01 PLN)
Sprzedaż za 0,04 PLN daje raptem 0,02 PLN, więc lepiej rozwalić to w gemy i sprzedać worek gemów.
Skąd w takim razie te oferty kupna ?!?
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 364 razy
- Kontakt:
Dokładnie takSoul Reaver pisze:zakładam, że te oferty istniały dawno, np u ruskich, po prostu u nas widniały jako 0,03 EUR, bo niżej się nie dałoMcSnake pisze: czegoś tu nie rozumiem w tych ofertach kupna ikon i backgroundów
Zatem kupno syfiastych itemków w celu przegemowania jest nieopłacalne 100* 0.4 > obecna cena worka gemów (3,01 PLN)
Sprzedaż za 0,04 PLN daje raptem 0,02 PLN, więc lepiej rozwalić to w gemy i sprzedać worek gemów.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Przejrzałem ceny pobieżnie i faktycznie w wielu przypadkach jest 3,6 za euro, w przypadku niektórych polskich gier nawet mniej. Pytanie, kiedy wydawcy się zorientują, że mamy taniej od reszty EU i poprawią 
Smuci za to fakt, że wiele pozycji z wishlisty nie ma ceny w ogóle. Ale może jeszcze coś zmieniają, sprawdzę z rana.
A co do Ea to przez długi czas w ogóle mieli Europę głęboko w tyłku i jak za Zachodzie gry od dawna stały po 20$ to u nas nadal trzymały premierowe 50€. Dopiero jakieś 3-4 lata temu to poprawili. Wątpię też, że ktoś tam teraz poprawi to co jest, już dawno przestali dbać o Steam bo mają przecież własną platformę.

Smuci za to fakt, że wiele pozycji z wishlisty nie ma ceny w ogóle. Ale może jeszcze coś zmieniają, sprawdzę z rana.
A co do Ea to przez długi czas w ogóle mieli Europę głęboko w tyłku i jak za Zachodzie gry od dawna stały po 20$ to u nas nadal trzymały premierowe 50€. Dopiero jakieś 3-4 lata temu to poprawili. Wątpię też, że ktoś tam teraz poprawi to co jest, już dawno przestali dbać o Steam bo mają przecież własną platformę.
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
oferty kupna istnialy, i istnieje ich wiecej niz widac w PLN, bo jest 'kilka' walut pozwalajacych wystawiac oferty kupna nizej.lewriczin pisze:Dokładnie takSoul Reaver pisze:zakładam, że te oferty istniały dawno, np u ruskich, po prostu u nas widniały jako 0,03 EUR, bo niżej się nie dałoMcSnake pisze: czegoś tu nie rozumiem w tych ofertach kupna ikon i backgroundów
@lewriczin: niezbyt naciagane, bo naszej cebulandii to farmerzy silni sa, zaraz pewnie po braciach ze wschodu
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 13 razy
Hej. Orientujecie się jak ktoś kupuje katy np. z terenu UE dajmy na to po 0,05 E to które oferty z Polski są rozliczane w pierwszej kolejności od najtańszej czy te odpowiadające cenowo jak widzę 0,15 zł?
- Podziękował: 123 razy
- Podziękowania: 478 razy
- Kontakt:
Deadpool już nie do kupienia w cebulionach. Tak myślałem, że wydawca nie określi ceny i nie będzie można kupić po wprowadzeniu złociszy, więc kupiłem jeszcze za eurogabeny. Jak ktoś chciałby jeszcze się w to zaopatrzyć, to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem pozostaje HB Store, gdzie cena jest taka sama jak była u wuja Gabena (na promocji rzecz jasna) plus ewentulne -10% jak się jest subskrybentem Monthly
Jest przynajmniej kilkaset gier z mojej wishlisty, które są "nie do kupienia". Przecież warto poczekać na reakcję wszystkich devów, bo wychodząc z Twojego założenia to przynajmniej 1/3 gier na steamie jest już nie do kupienia w naszym regionie, w tym masa gier AAA.SK4ND4L pisze: Deadpool już nie do kupienia w cebulionach. Tak myślałem, że wydawca nie określi ceny i nie będzie można kupić po wprowadzeniu złociszy, więc kupiłem jeszcze za eurogabeny. Jak ktoś chciałby jeszcze się w to zaopatrzyć, to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem pozostaje HB Store, gdzie cena jest taka sama jak była u wuja Gabena (na promocji rzecz jasna) plus ewentulne -10% jak się jest subskrybentem Monthly
- Podziękował: 123 razy
- Podziękowania: 478 razy
- Kontakt:
Wychodząc z Twojego założenia to aby patrzeć jak Steam przywróci Zatwory i inne śmieciuchy które usunął. Deadpool znika w czawartek ze steama i z tego co wiem to już nie powróci, tak jak spidermany i wiele innych, więc nie licz że na dwa dni Ci zrobią cene w PLNach na grę którą lada moment wywalają...Revan pisze:Jest przynajmniej kilkaset gier z mojej wishlisty, które są "nie do kupienia". Przecież warto poczekać na reakcję wszystkich devów, bo wychodząc z Twojego założenia to przynajmniej 1/3 gier na steamie jest już nie do kupienia w naszym regionie, w tym masa gier AAA.SK4ND4L pisze: Deadpool już nie do kupienia w cebulionach. Tak myślałem, że wydawca nie określi ceny i nie będzie można kupić po wprowadzeniu złociszy, więc kupiłem jeszcze za eurogabeny. Jak ktoś chciałby jeszcze się w to zaopatrzyć, to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem pozostaje HB Store, gdzie cena jest taka sama jak była u wuja Gabena (na promocji rzecz jasna) plus ewentulne -10% jak się jest subskrybentem Monthly
Ale ja nic nie mówię o przywrócenia usuniętych gier, ale o tym, że nie minęła doba od wprowadzenia złotówek i jak mówiłem, masy gier się póki co w ogóle nie da kupić, mimo że mają normalnie zakładki w sklepie w naszym regionie. I to mówimy również o tych super sprzedających się grach, co byłoby bez sensu.SK4ND4L pisze:Wychodząc z Twojego założenia to aby patrzeć jak Steam przywróci Zatwory i inne śmieciuchy które usunął. Deadpool znika w czawartek ze steama i z tego co wiem to już nie powróci, tak jak spidermany i wiele innych.Revan pisze:Jest przynajmniej kilkaset gier z mojej wishlisty, które są "nie do kupienia". Przecież warto poczekać na reakcję wszystkich devów, bo wychodząc z Twojego założenia to przynajmniej 1/3 gier na steamie jest już nie do kupienia w naszym regionie, w tym masa gier AAA.SK4ND4L pisze: Deadpool już nie do kupienia w cebulionach. Tak myślałem, że wydawca nie określi ceny i nie będzie można kupić po wprowadzeniu złociszy, więc kupiłem jeszcze za eurogabeny. Jak ktoś chciałby jeszcze się w to zaopatrzyć, to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem pozostaje HB Store, gdzie cena jest taka sama jak była u wuja Gabena (na promocji rzecz jasna) plus ewentulne -10% jak się jest subskrybentem Monthly
Polska to nie jest jakiś trzeci świat by steam zlikwidował ponad 1/3 swojej biblioteki dla nas, to nie miałoby żadnego sensu.
- Podziękował: 1292 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Późna pora nocna była, więc trzeba Wam wybaczyć braki w czytaniu ze zrozumieniem
McSnake nie pytał, skąd tylko ofert, bo on pewnie wie, że one dawno były.
On pyta gdzie jest logika w wystawianiu ikon i tełek po 0,04gr (0,02 dla nas po mycie dla deva i Gabena) i na 100 sztukach zarobienia 2,00 zł, skoro można to przerobić ne gemy i mieć pełen worek kryształów (1000 kryształów) i sprzedać to za ~2,60 po obcięciu kosztów.
Moim zdaniem logiki nie ma i albo ktoś leci w liczbę transakcji na rynku, albo ktoś nie wie, że można to przerabiać i inaczej wykorzystać...

On pyta gdzie jest logika w wystawianiu ikon i tełek po 0,04gr (0,02 dla nas po mycie dla deva i Gabena) i na 100 sztukach zarobienia 2,00 zł, skoro można to przerobić ne gemy i mieć pełen worek kryształów (1000 kryształów) i sprzedać to za ~2,60 po obcięciu kosztów.
Moim zdaniem logiki nie ma i albo ktoś leci w liczbę transakcji na rynku, albo ktoś nie wie, że można to przerabiać i inaczej wykorzystać...
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Nie wiem jaka jest logika w przerabianiu kart z gownogierek, które są warte 2-4 gemy. Teraz się tego pozbędziesz wystawiając 1 gr taniej i nie musisz na to patrzeć w ekwipunku lub na rynku.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Z tego co widzę poznikały gry Activision, 2K, Rockstara, Konami, Double Fine, część Ubisoftu oraz masa indyków. Pewnie kilka miesięcy potrwa zanim duży wydawcy uzupełnią (albo będzie "kupować pudełka cebulaki a nie tańsze region free ze steama") a indyków i wymarłych gier się nie doczekamy.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Sprzedawanie po 0,04 jest dla mnie ekonomicznie nieuzasadnione, ale może faktycznie są tacy, którzy nie wiedzą, że wiecej zyskaja sprzedając bezpośrednio gemy.Quoyque pisze: Późna pora nocna była, więc trzeba Wam wybaczyć braki w czytaniu ze zrozumieniemMcSnake nie pytał, skąd tylko ofert, bo on pewnie wie, że one dawno były.
Natomiast kompletnie nie rozumiem kupowania po 0,04.
Poruszyłem temat, bo może jest coś, o czym nie wiem i faktycznie jest w tym jakiś biznes, o którym nie słyszałem.
Dziękuję, że wyjaśniłeś wszystkim starym wyjadaczom, że woda jest mokra, a niebo niebieskie

Deadpool już raz zniknął ze sklepu i potem wrócił.SK4ND4L pisze: Deadpool już nie do kupienia w cebulionach. Tak myślałem, że wydawca nie określi ceny i nie będzie można kupić po wprowadzeniu złociszy, więc kupiłem jeszcze za eurogabeny. Jak ktoś chciałby jeszcze się w to zaopatrzyć, to chyba najrozsądniejszym rozwiązaniem pozostaje HB Store, gdzie cena jest taka sama jak była u wuja Gabena (na promocji rzecz jasna) plus ewentulne -10% jak się jest subskrybentem Monthly
Niewykluczone, że w związku z premierą drugiej części filmu znów powróci