Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Blasphemous tak szybko? Oby! :D
exoixonar pisze: zastanawia mnie tylko czemu wszędzie jest napisane keep 9 games? nie miało być 10 dla premium/classic ?
Tylko Classic ma mieć 10, oficjalnie tego planu nie będzie, więc piszą o 9.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

aRo pisze: Blasphemous tak szybko? Oby! :D
Blasphemous jest świetne jeżeli chodzi o klimat i lore, ale mechanika platformowa jest zrealizowana dość niechlujnie. Ogólnie mi się podobała, ale więcej razy ginąłem z powodu niedokładnych skoków (kolce/przepaście to instakill i powrót do ostatnio odwiedzonego ołtarza) niż z ręki przeciwników. Bossowie niestety niezbyt wymagający ale i tak bawiłem się dobrze. A i jest więcej niż jedno zakończenie...

Premiera miała miejsce 2 miesiące temu więc świeżynka.

Wpadną 4 gry z listy życzeń (Aegis Defenders, Desert Child, Void Bastards i Phantom Doctrine) więc nie jest źle. Ogólnie solidny zestaw, ale widzę, że bycie w Xbox Game Pass przyśpiesza lądowanie gier w Monthly (Void Bastards).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Skoro tak wygląda "startowa" edycja usługi, to nie ma co sobie resztą głowy zawracać, bo będzie tylko gorzej.
W moim odczuciu zestaw słabiutki. Jeden świeży Tomb Raider i jakieś indyki, z których mgliście kojarzę tylko parę tytułów. Pewnie nawet trudno będzie odsprzedać te gry bo sądząc po odzewie wiele osób zapisało się do Choice.

Oryginalne Monthly też było kiepskie już w samych założeniach, ale miało jeden plus - paczki można było ką zWaupować okazjonalnie i nikt za to nie karał. Po prostu gdy early unlocki się spodobały wykładało się te 12$ i czekało kolejne miesiące na coś wartościowego. Nowa formuła narzuca kaganiec ciągłej subskrypcji by zachować jedyną sensowną opcję zakupu. Niby mam wgląd w to co będzie pełną zawartością paczki przed zakupem, ale patrząc po historii Monthly wątpiłem w to, że będzie to wyglądać tak samo: 2, góra trzy mocne tytuły mające sprzedać zestaw i zapychacze. Jak widać nic się nie zmieniło, a nawet w tym przypadku jako system seller robi sam SoTR.

Biorąc pod uwagę, że Monthly kupiłem całe dwa razy (pierwszy zestaw z Quantum Break i Dawn of War 3 oraz ten z CoDem WW2, Crashem i Spyro) to nie widzę siebie jako aktywnego klienta tej oferty. Bo nie uśmiecha mi się skipować przez 2 lata aż znowu trafi się coś godnego uwagi. O ile w ogóle usługa tyle wytrzyma bo coś czuję, że IGN szybko to ubije.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Szczerze, to tez nie widzę tutaj powodu żeby wydawać 20 dolarów, w porównaniu do obecnych 12. Liczyłem bardziej na jakiś zestaw 3 AAA i parę wysoko ocenianych indyków. Tutaj to wygląda jak stare monthly tylko z większa ceną dla nowych
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: Dokopałem się do tego tematu https://www.reddit.com/r/humblebundles/ ... or_humble/Napisano w nim, że przez jakiś czas wisiało to na stronce Humble :)
O ile prawdziwy to killer, dla mnie nawet lepszy nież ten z Codem crashem i spyro. Od dawna chciałem kupić Horizon Chase i xmorph, razem z overcooked 2 w święta nie będziemy chyba odchodzić od TV, nic tylko grać w co-opa w salonie a jedynie zmieniać gierki co jakiś czas. :) a potem w sylwka w tomb ridera :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Angrenbor pisze: Skoro tak wygląda "startowa" edycja usługi, to nie ma co sobie resztą głowy zawracać, bo będzie tylko gorzej.
Dla mnie osobiście zestaw jedno AAA + reszta dobrych indyków jest lepszy od dotychczasowych paczek, ale pewnie będę w mniejszości. Z drugiej strony, jak to ma tak wyglądać to mogę równe dobrze nie kupować Humble Choice i odkupić za grosze gry na bazarze bo znając życie ludzie puszczą je poniżej 2zł za sztukę XD
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Dla mnie super, TR w sam raz na sylwestra :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Bardzo spoko zestaw
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Angrenbor pisze: Po prostu gdy early unlocki się spodobały wykładało się te 12$ i czekało kolejne miesiące na coś wartościowego. Nowa formuła narzuca kaganiec ciągłej subskrypcji by zachować jedyną sensowną opcję zakupu. Niby mam wgląd w to co będzie pełną zawartością paczki przed zakupem, ale patrząc po historii Monthly wątpiłem w to, że będzie to wyglądać tak samo: 2, góra trzy mocne tytuły mające sprzedać zestaw i zapychacze.
A to teraz już nie będzie tak, że możesz w każdej chwili zapauzować subskrybcję i odpauzować, gdy Ci gry odpowiadają?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam ten sam problem już z 5 kart odrzuciło także podarowałem sobie.
zlotywiking pisze:
GThoro pisze: Jaka karta? Bo HB nie toleruje prepaidów typu Revolut.
Normalna karta do konta Aliora. W przypadku próby kartą brata również karta do konta Santander. Więc tu nie problem. Zresztą tak jak pisałem paypal też odrzuciło.

Z prepeidami to wiem, że nie można używać. Zresztą przy Revolucie by mi raczej odrzuciło płatność od razu, a tutaj niby akceptuje, każe weryfikować telefon a dopiero później po sprawdzeniu przez ich support jest odrzucana.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Fajna nawet ta paczka z przecieków, ale nie będę kłamał ze kojarzę coś poza SOTTR i Phantom Doctrine (ale tylko z nazwy). Ale wynika to z tego, ze ja kompletnie nie siedzę w grach indie.

Ale po szybkim sprawdzeniu w google, większość z tych gierek wydaję się ciekawa, takze na plus. :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Qbicki pisze: A to teraz już nie będzie tak, że możesz w każdej chwili zapauzować subskrybcję i odpauzować, gdy Ci gry odpowiadają?
Możesz skipować jak najbardziej. Tylko, że jak dla mnie to żadna frajda co miesiąc przez lata klikać pomiń i pewnie w którymś momencie albo o tym zapomnę albo od razu wypiszę się z subskrypcji. Ale to może ja jestem taki dziwny. Mało który indyk mnie interesuje poza tymi najgłośniejszymi tytułami i taki zestaw jak ten gdzie 70% to gry niezależne, o których nigdy nie słyszałem to po prostu gruz bundle. A za dużo jest gier od dużych studiów, w ktore chciałbym zagrać by tracić czas na takie popierdółki. Nawiasem mówiąc, z tego samego powodu darmówku od Epika też są w moim mniemaniu guzik warte. Osobiście wolałbym jakieś odrobinę nawet starsze starsze AAA bo nie kupuję nowości na premierę, ani tym bardziej preorderów i zazwyczaj i tak czekam do przeceny -75% na Steamie gdzie mam kasę z kart.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

aves pisze: Mam ten sam problem już z 5 kart odrzuciło także podarowałem sobie.
zlotywiking pisze:
GThoro pisze: Jaka karta? Bo HB nie toleruje prepaidów typu Revolut.
Normalna karta do konta Aliora. W przypadku próby kartą brata również karta do konta Santander. Więc tu nie problem. Zresztą tak jak pisałem paypal też odrzuciło.

Z prepeidami to wiem, że nie można używać. Zresztą przy Revolucie by mi raczej odrzuciło płatność od razu, a tutaj niby akceptuje, każe weryfikować telefon a dopiero później po sprawdzeniu przez ich support jest odrzucana.
A jak podpiąłem revoluta pod kartę Curve to przeszło bez problemu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ponoć na 4chan wyciekła lista pozostałych gier z obecnie dostępnej paczki:
Rabi-Ribi
ISLANDERS
Mega Man Legacy Collection 2
Hand of Fate 2
The Occupation
The Stillness of the Wind
Dwie ostatnie pozycje dla mnie jak znalazł, prosto z listy życzeń :D

Źródło: https://yuki.la/v/483674793#p483677042
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Idealnie. Nie będę żałował pauzy :D Stillnessa i Islanders kupi się na bazarku i gicior. Ogólnie to podejrzanie dużo wycieków na HB ostatnio.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

mi by pasowal taki zestaw tylko czemu tu jest 6 gier a nie brakujące 5

a w classic spośród tych 10 gier jedna rozumiem że zawsze będzie drm-free?
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Stillness nie dla mnie, ale całą resztę znam i wygląda to spoko :D W połączeniu z kolejnym miesiącem będzie naraz masa gier, w które bym zagrał (kiedyś...).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 102 razy
Kontakt:

Raffael pisze: Ponoć na 4chan wyciekła lista pozostałych gier z obecnie dostępnej paczki:
Rabi-Ribi
ISLANDERS
Mega Man Legacy Collection 2
Hand of Fate 2
The Occupation
The Stillness of the Wind
Dwie ostatnie pozycje dla mnie jak znalazł, prosto z listy życzeń :D

Źródło: https://yuki.la/v/483674793#p483677042

ooo Hand of Fate 2
Stillness jest naxbox game passie dla pieców więc nie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: Giereczki z Humble Choice prawdopodobnie wyciekły:
Spoiler:pokaż
6 gier z wishlisty? takiego bundla jeszcze nie mialem :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy

Witka ponownie Łowcy! Ma ktoś z was możliwość podzielić się monthly discountem na Humblu?:> Gta SA i Planet Costera bym wciągnął, a zawsze to parę złotych zostanie w kieszeni :>. Jeśli ktoś może niech uderzy do mnie na priv. Z góry dziękówka <3

Edit: Już mam. Dziękuję :*.
Ostatnio zmieniony 5 gru 2019, o 16:18 przez Ukog, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ