Co kupić? Co wybrać?

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy

Czy moze Chaos Theory?
Awatar użytkownika
Łowca

Tichy pisze: No to polecę z grubej rury. Naprawdę najgrubszej :). Wiedźmin 3. Z dodatkami. Można się czepiać mechaniki, ale fabularnie niczego sobie. A dodatek Serce z kamienia - naprawdę świetna historia moim zdaniem.
Wiesiek nie moj klimat ogolnie nie lubie nic co zwiazane z RPG ;/
Wole point and click, rts (bardzo lubilem, fajne jest COH i Word in Conlfict np kiedys Red Alert i CiC ogolnie, nie gralem w Man at War), gierki typu MGS, Syphon Filter 007, w dobra strzelanke tez zagram ale dawno takiej nie spotkalem:)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wiedźmin - wiem że twórcy nazywają go cRPG - ale według mnie to bardziej przygodowa gra akcji. Nie tworzysz swojej postaci, tylko masz gotowca (Geralta), w walce liczy się taktyka i zręczność, rozwój postaci jest ograniczony. Gram właśnie w Spidermana. Tam też mam rozwój postaci, misje poboczne, narzuconego bohatera, otwarty świat, ale nikt tego nie nazywa RPG. Jedyna różnica jest taka w W3, że mogę w określonych scenariuszem sytuacjach wpływać na przebieg fabuły. Kogoś zabić, innego przekonać, z tą się przespać albo nie. Kto grał to wie :). W Spidermanie tego nie ma, fabuła jest (chyba) z góry określona. W dzisiejszych czasach większość gier AAA łączy w sobie różne gatunki. Naprawdę nie warto przywiązywać się do hasełek wypisywanych na pudełku z grą. A jak lubisz dobrą fabułę, raczej się nie zawiedziesz.

Co do ciekawych fabuł - to są jeszcze tzw. symulatory chodzenia. Np "What Remains of Edith Finch". Grałem, podobało mi się. Polecam. To taka przygodówka FPS, łatwe zagadki, ciekawa opowieść.
Awatar użytkownika
Łowca

W sumie w Wieska pogralem 12h, spotkalem jakiegos niedzwiedzia w lesie wielkiego i mnie zalatwil z 5 razy i sprzedalem :D
Ale faktycznie sama fabula byla dosc ciekawa, moze warto wrocic kiedys :)
Awatar użytkownika
Łowca

Jednak poszedlem troche w point and click - Jack Orlando i Still Life 1.
Pozniej bede chcial ograc to: https://www.gry-online.pl/gry/goldeneye ... ded/z22d39

Dzieki za sugestie i jesli macie ochote jesli cos podpowiedziec to smialo :)
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Jakiej marki uchwyt pod TV na ścianę ?
32'', jakieś 45-50cm od ściany plus możliwość lekkiego obrotu w pionie
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Mix pisze: Jakiej marki uchwyt pod TV na ścianę ?
32'', jakieś 45-50cm od ściany plus możliwość lekkiego obrotu w pionie
Takiej zeby mial odpowiedni udzwig i pasowaly dziurki w tv i zeby mial to co potrzeba... kolo 100zl za gibany uchwyt na wszystkie strony trzeba dac, jakiej firmy malo wazne :)
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Nazwy mi kompletnie nic nie mówią, a pewnie każdy będzie miał w opisie że dźwignie. Bo w większości to się zawierają w przedziale od 32 właśnie w górę. Albo 32 jest po środku.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Bo to nie jest sprzęt, który wymaga nie wiadomo jakiej filozofii. Prędzej ściana nie utrzyma telewizora niż te uchwyty. Jak masz obawy co do najtańszych naname'ów to weź choćby hamę z MediaMarkt.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Tichy pisze: Wiedźmin - wiem że twórcy nazywają go cRPG Gram właśnie w Spidermana. Tam też mam rozwój postaci, misje poboczne, narzuconego bohatera, otwarty świat, ale nikt tego nie nazywa RPG.
szkoda ze nikt sie myli. ludzie nie maja pojecia co oznacza skrot rpg a jak juz maja to myla pojecia
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

magdakowalska48 pisze: szkoda ze nikt sie myli. ludzie nie maja pojecia co oznacza skrot rpg a jak juz maja to myla pojecia
Czyli według Ciebie Spiderman to jest gra rpg?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Dla niektórych Vampire The Masquerade nie jest RPG... i mają rację. To jest cRPG ;) Spotkałem się z tym, że narrator/mg dawał ekipie do wyboru gotowe postacie. Wątki poboczne nie są konieczne. W papierowym RPG wcale nie stanowią reguły. Wiedźmina można spokojnie nazwać cRPG, Mass Efect już nie koniecznie (strzelanka z elementami RPG). A teraz dopiszę, że Wizardy albo Might and Magic to takie AD&D, ale upraszczamy, że cRPG :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

onyksowy pisze: Dla niektórych Vampire The Masquerade nie jest RPG... i mają rację. To jest cRPG ;) Spotkałem się z tym, że narrator/mg dawał ekipie do wyboru gotowe postacie. Wątki poboczne nie są konieczne. W papierowym RPG wcale nie stanowią reguły. Wiedźmina można spokojnie nazwać cRPG, Mass Efect już nie koniecznie (strzelanka z elementami RPG). A teraz dopiszę, że Wizardy albo Might and Magic to takie AD&D, ale upraszczamy, że cRPG :)
Słowa, skróty ewoluują, tracąc pierwotne znaczenie, szczególnie w tak szybko rozwijającej się dziedzinie jak gry
RPG jest tak płynne, że chyba nie ma sensu ustalać która gra jest bardziej RPG...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Mysle sobie kupic Need For Speed Payback na XOne za 30 zl. Ktos odradzi lub poleci?

Nie mam zadnych oczekiwan wobec tej gry, byleby byla grywalna (co chyba moga utrudnic mikrotransakcje). Poprzednie NFSy mi sie podobaly, ale to bylo nim zagralem w Forze. Chcialbym sobie cos odpalic i pojezdzic na luzie, ale tez nie frustrowac sie brakiem progresu. Da sie, czy nie warto?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Właśnie wczoraj ukończyłem za darmo na origin access.
Da się pojeździć, grindu nie ma, nie wymusza żadnej mikrotransakcji, pieniędzy mi zawsze starczyło na luzie, ale i nie szastałem kasą żeby aut nakupić tylko ulepszałem to co było i parłem do przodu by skończyć fabułę (tak, jest fabuła!), dopiero potem sobie nowe autka kupowałem, na początku z samych darmowych pakietów można się kasy nachapać. Zostało mi po przejsciu milion golda akurat zęby kupić najlepsze auto odblokowane po ukończeniu. Grafika, feeling jazdy i stabilność to nie FH4 ale za darmo jak najbardziej ;) 7,5/10 Jak przebrnąłeś nfs 2015 to i to będzie spoko. Jedynie z driftem był myk że trzeba chamsko na ręcznym, bo skillując na zwykłym hamulcu nie da rady nakręcić dobrego wyniku, w nfs 2015 było lepiej.

Jak nie chcesz potem odsprzedawać używki to kup sobie EA access i ograsz i potem może jeszcze jakaś gierkę za te grosze ;)
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
JasonTodd
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 87 razy
Podziękowania: 125 razy

Dzieki!

Kiedys przegladalem zawartosc EA Access i nie ma tam zbytnio nic dla mnie. W kazdym razie nie ma nic, w co teraz bym pogral. Poza tym, obecnie gram raz na tydzien, wiec abonament nie ma sensu. A gra jest do kupienia za 30 zl cyfrowo, nie w pudle, wiec i tak mi zostanie. Chyba sie skusze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Właśnie skończyłem Dragon's Dogma Dark Arisen i bardzo mi się podobało... znacie coś podobnego? Szukam gry gdzie można w niezobowiązujący sposób powłóczyć się po świecie. Najlepiej w klimatach fantasy. Z prostą, acz satysfakcjonującą walką. Może być to zarówno kierowanie drużyną jak i solowa rozgrywka.
Grałem już w Skyima, ale szczerze mówiąc nigdy nie przeszedłem go do końca bo był dla mnie za wielki :P Próbowałem też Kingdoms of Amalur, ale znudziło mi się po skończeniu pierwszego "kontynentu". Może coś innego przychodzi wam do głowy?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Wiedźminy, soulsy
Ci użytkownicy podziękowali PiccoloPL za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Może Dragon Age 3? Jest kierowanie drużyną, jest włóczenie się po świecie... Soulsy raczej nie są niezobowiązujące, a Wiedźmina 3 raczej znasz. No i smoki są. :)
Ci użytkownicy podziękowali Tichy za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 4 kwie 2020, o 07:52 Szukam gry gdzie można w niezobowiązujący sposób powłóczyć się po świecie.
Dla mnie najlepsze do włóczenia się są gry od Ubi. Oba ostatnie Asasyny i The Division są fantastyczne do niezobowiązującej rozgrywki. Walka jest akurat prosta, ale ciągle interesująca, widoki bywają cudne, a miejscówki klimatyczne. I kilkanaście minut do godziny to tak akurat, żeby coś tam ugrać i zobaczyć.
No i w Kingdom Come też się fajnie jest powłóczyć, ale to raczej jest absorbująca gra, dla której godzina to akurat, żeby nic nie zrobić.
Niestety, mało tam klasycznego fantasy. Do tego, za kolegą, polecam DA: inkwizycję.
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post:
kmpt
ODPOWIEDZ