Fanatical - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

mori pisze: nowy Fanatical Strategy Kundel
https://www.fanatical.com/en/bundle/fan ... egy-bundle
calkiem spoko, jak komus zalezy na Royal Heroes, to chyba sie lepiej spieszyc, bo sie ruskowi moze odwiedziec
(McSnake pewnie bedzie pamietal dyskusje z devem o Mechdefenderze :E )
Co przez to rozumiesz?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

dev RH, to ten sam co Mechdefendera, ktory sie wycofywal z greenligh bundli (w sensie nie dosylal kluczy po tym, jak jego gry powchodzily na sztim, bo 'I changed my mind', 'I calculated, it would ruin me' i cala masa podobnych uzasadnien) i w przyszlosci mial w ogole sie juz w bundle nie bawic, bo 'I will not work for cents' . Oczywiscie wszystkie watki na grach pokasowane, ludzie pobanowani, ale na SG pewnie jeszcze wisza (przynajmniej innych)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

mori pisze: dev RH, to ten sam co Mechdefendera, ktory sie wycofywal z greenligh bundli (w sensie nie dosylal kluczy po tym, jak jego gry powchodzily na sztim, bo 'I changed my mind', 'I calculated, it would ruin me' i cala masa podobnych uzasadnien) i w przyszlosci mial w ogole sie juz w bundle nie bawic, bo 'I will not work for cents' . Oczywiscie wszystkie watki na grach pokasowane, ludzie pobanowani, ale na SG pewnie jeszcze wisza (przynajmniej innych)
Ale wiesz, ze większość gier tego deva była już bundlowana i nie było problemu z kluczami? I nie mówię o greenlight bundlach, ale typowo steamowych.
W bundlu mieliśmy już ConflictCraft, Super Sport Surgery, Control Craft 2, Control Craft 3, wszystko od tego samego deva. Royal Heroes to jego 5 bundlówka z 7 gier.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Revan pisze:
mori pisze: dev RH, to ten sam co Mechdefendera, ktory sie wycofywal z greenligh bundli (w sensie nie dosylal kluczy po tym, jak jego gry powchodzily na sztim, bo 'I changed my mind', 'I calculated, it would ruin me' i cala masa podobnych uzasadnien) i w przyszlosci mial w ogole sie juz w bundle nie bawic, bo 'I will not work for cents' . Oczywiscie wszystkie watki na grach pokasowane, ludzie pobanowani, ale na SG pewnie jeszcze wisza (przynajmniej innych)
Ale wiesz, ze większość gier tego deva była już bundlowana i nie było problemu z kluczami? I nie mówię o greenlight bundlach, ale typowo steamowych.
W bundlu mieliśmy już ConflictCraft, Super Sport Surgery, Control Craft 2, Control Craft 3, wszystko od tego samego deva. Royal Heroes to jego 5 bundlówka z 7 gier.
Dev jest niepoważny i zmienia często zdanie. Nawet jak coś napisze, to za dwa dni potrafi zmienić zdanie, skasować posty i udawać, że nie było tematu.
Nie lubimy takich devów, którzy wrzucają gry do GL bundli, obiecują klucze steam, a potem kluczy nie wysyłają, bo im się zwyczajnie odwidziało.
Awatar użytkownika
Hitman

Revan, czyli dajesz gwarancje, ze dev bedzie ok, i nic zlego sie nie stanie? (bo ostatnio bylo ok i dev jest pewny na stówke :E)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

mori pisze: Revan, czyli dajesz gwarancje, ze dev bedzie ok, i nic zlego sie nie stanie? (bo ostatnio bylo ok i dev jest pewny na stówke :E)
Ja mam jego 6/7 gier z czego 4 z bundli i żadnych problemów z nimi nie miałem. Z tego co mówicie to problem dotyczył tylko i wyłącznie bundla greenlightowego a nie tych stricte steamowych.
Ogólnie taka dygresja, ale praktycznie od czasu Steam Direct przestałem dostawać powiadomienia na Groupees o kluczach steamowych greenlightowych gier a dawniej to było regularne, że kilka w miesiącu wpadło. Tak jakby Steam Direct wyparł wcześniejsze postanowienia albo devsi zaprzestali wydawanie gier z greenlighta.
Awatar użytkownika
Hitman

pewnie miks obu. pod koniec zeszlego rokusam napisalem do jednego deva i 2 dni pozniej wszyscy dostali klucz :P ale duza czesc co miala wyjsc to juz wyszla, reszta pewnie porzucona albo dev sie wypial (ale sa wyjatki)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

oxymetazolini pisze: Nowy bundel na fanatical
https://www.fanatical.com/en/bundle/fan ... ogyFantasy
Fajny bundle ;p Cena ok, tylko szkoda że większość już mam na płytach a reszta mnie nie interesuje, jedynie HoAE i Etherlords 1 & 2 (porysowana płyta :cry: ) pewnie odkupię od kogoś eh

Drakensanga (taki Dragon age) gorąco polecam ^^
Two worlds II (taki skyrim) też super, ale bywa za darmo na dlh
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Gemcraft też coś u nich lubi w bundlach lądować (był niedawno + był z rok temu po raz pierwszy w bundlu właśnie u nich)
Fajny bundle, ale jak wyżej - albo w bibliotece steam albo na płytach mam większość bundla. Większość też była już bundlowana/rozdawana (jak pisał kolega powyżej).
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Soul Reaver pisze: + był z rok temu po raz pierwszy w bundlu właśnie u nich)
Gemcraft był pierwszy raz bundlowany blisko 3 lata temu w Killer bundlu.
Soul Reaver pisze: Większość też była już bundlowana
Wszystko było już bundlowane i to po nie jeden raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

chyba nawet jak pierwszy raz Gemcraft trafił do bundla to nie miał jeszcze nawet acziwków
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Armin pisze: chyba nawet jak pierwszy raz Gemcraft trafił do bundla to nie miał jeszcze nawet acziwków
Miał achivki od początku wydania na steamie. Poza tym, że to Tower Defense to tak dużą ilością achivków w czasach swojej premiery mnie zresztą te kilka lat temu zainteresował.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Aczików ma w cholerę i wiele z nich trzeba faktycznie zdobywać, czyli ok, mogą wpaść przypadkiem podczas gry, ale często trzeba rozgrywać poziom konkretnie pod kątem aczika. Natomiast dla mnie GemCraft zawsze będzie wyjątkowy w kontekście steama itd (czyli np. obecności na tym forum :)), bo właśnie ze względu na tą grę zarejestrowałem się na stimie i kupiłem ją w pełnej cenie. Przyczyna - ograłem wszystkie poprzednie GemCrafty, a ten GC był już zbyt obciążający dla mojego kompa, by grać w niego w przeglądarce (+ wersja stimowa od razu oferuje bonusy, za które w przeglądarce i tak trzeba było zapłacić).
Potwierdzam też, że acziki były przynajmniej od 3 lat - bo wtedy tą grę zakupiłem i od początku miałem acziki. Pierwszy bundel wg ITAD był w grudniu '15, więc na pewno były wtedy acziki. Swoją drogą, nie wiedziałem, że tak szybko po zakupie trafił do bundla :/ Inna rzecz, że niewiele po zakupie zaczęła się letnia wyprzedaż ... (std 10EUR, na wyprzy 5EUR, flash deal 3,40EUR, no cóż, przepłaciłem) :P
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

aRo pisze: https://www.fanatical.com/en/bundle/nemesis-bundle-8
Nowy Nemesis, jajec nie urywa
Mimo wszystko jest całkiem niezły, ostatni próg wiadomo, że był do wyrwania za grosze w HB, ale część z pozostałych gier na oko jest całkiem smakowita. Może się skuszę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Jak ktoś nie ma A.R.E.S. Extinction Agenda to warto wydać tego euracza. Gra nie jest długa, ale przyjemna i dynamiczna. W drugim progu nieźle prezentuje się Original Journey, jak znajdę za drobne na bazarku to chętnie odkupię :)
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Szału ten bundel nie robi, współczynnik opłacalności niższy niż w poprzednich Nemesisach. Pewnie i tak się skuszę, ale satysfakcja znacząco mniejsza niż zawsze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

FIM Speedway Grand Prix 15 kusi kusi, sporo zachwalajacych opini PL po ponad 100h gry
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Fairy Fencer F Advent Dark Force wraz ze wszystkimi DLC i cala zawartoscia Delux ponad 90% taniej za 3,39 eu:
https://www.fanatical.com/en/bundle/fai ... deluxe-set
ODPOWIEDZ