Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

MDA pisze:
adeksz pisze: Disciples 3 Reincarnation też wysprzedany. Może warto by Cenega wydała tą grę w jakiejś taniej serii.
A ja nie rozumiem. Zimobranie to czasowa promocja. Gra była dostępna TRZY dni. Czy na prawdę nie dało się kupić aby teraz narzekać, że wyprzedane ostatniego dnia promocji? No ludzie, ogarnijcie się! To nie są jakieś chore promocje jak na Empiku, gdzie sprzedają 5 sztuk na wyprzedaży a kasę biorą od każdego, bo akurat mają niską płynność na kontach. :dziadek:
C..j bombki strzelił i świąt nie będzie :) A tak na poważnie to nie żałuję tego, że nie zakupiłem Disciples: Reincarnation ponieważ posiadam Odrodzenie i Wskrzeszenie, a z tego co wiem Reincarnation jest spaczowaną wersją tych gier. Ta gra powinna być rozdawana za darmo dla właścicieli Odrodzenia i Wskrzeszenia, więc choć mach ochotę zakupić ją, to ta myśl powstrzymuje mnie przed zakupem. Oczywiście dyszkę jestem w stanie odżałować. Nie ma też co martwić się o to, że gdy zakończyło się zimobranie to cena zakupu wzrosła, ponieważ gra pojawi się w wiosnobraniu i latobraniu i tak w koło Macieju.
Więc zamiast sprzedawać grę po aktualnej cenie rynkowej Cenega oraz inne sklepy internetowe z grami tworzą jakieś *klikklak*. Wszystko byłoby fajnie, ale w międzyczasie te gry zaczynają pojawiać się w różnych "bumblach" i dzięki pseudo-promocyjnej strategi sprzedaży Cenga może dużo tracić.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

smugglersun pisze: Warto brać w ogóle Duke Nukem? Nie chodzi o cenę, a grę, chociaż o cenę też, bo niby przeciętna gra za grosze, no ale..
Taki średni fps, chwilami nudny ale ma sporo niezlych poziomów. Bardzo fajny jest ten dlc, o wiele lepiej się bawiłem właśnie w dodatkowych misjach
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Dzięki Muve za Zimobranie - było naprawde sporo dobrych okazji.

Do zobaczenia na wiosnobraniu :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Powtórzę się: Liczę na dedykowaną, sylwestrową wyprzedaż gier z serii Tomb Raider :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

+1 dla Tomb Raiderów, tylko byle wersje Steamowe.

A DNF dla mnie jest fajny - owszem, prymitywny i niezachwycający technicznie, ale bardzo zróżnicowany i nie nudzący. Chociaż teraz to i tak po ptokach już :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

Skyrim czy fallouty w formie kodu to bylo zaskoczenie, ale brak stanowczego nie, ktore zwykle bylo przy takich pytaniach w ubieglych latach oraz nieujawnianie tytulow z nastepnych dni mogly dawac "iskierke" nadziei.

A narzekac/skomentowac mozna na rozne inne problemy, np. z predkoscia MuveDL (oraz w trakcie promocji zmiana sciagania z p2p na inny?), jedno z RE mialo zmiane ceny na 28, bo klucze byly od innego dostawcy, problemy z kodami uplay-albo nie dzialaly albo nie wiadomo jak je aktywowac. (wspanialy biznes sprzedam ta sama baze kluczy kilku rożnym sklepom -ale "piramida finansowa" :P) i inne problemy "jednostkowe czy serwera". Standard <ziew>
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Cześć,

Postaram się poodpisywać. Co do GFWL - to sprawa pomiędzy wydawcą światowym gry a Steamem, nikt z Polski nic do powiedzenia w tej sprawie nie ma. Ale ja nie wierzę, żeby wydawca zostawił chociaż jednego gracza na lodzie.

Co do "promocja od do" albo "stanowczego nie" - Panowie, to taka taktyka sprzedażowa. Po prostu. Tak ustalono i nie mogłem mówić więcej. Zresztą - specjalnie nie sprawdzałem gier na kolejne dni, żeby się nie wygadać. Było prawie 40 wersji kolejności gier i tytułów do wyboru.

Co do muve downloadera - to działa już z pełną prędkością łącza, o ile jest na nowym protokole. Wątek jest tutaj: http://forum.muve.pl/index.php?/topic/1 ... wnloadera/ Cały czas nad tym pracujemy.

Za dobre słowa, ale też za te złe, dziękuję i przepraszam, że nie mogłem tutaj odpisywać na bieżąco, ale po prostu się nie wyrabiałem.

A i jeszcze - jeżeli macie jakiekolwiek problemy z kodami - od razu piszcie na pomoc@muve.pl.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Kapitalna akcja, wyszło to dużo sprawniej niż wiosnobrannie, widać że sukcesywnie zebrane doświadczenia procentują. Kupiłem w sumie 5 gier i całe szczęście, że się zimobranie skończyło bo pewnie jeszcze bym coś kupił. :-) Macie we mnie na pewno stałego klienta. Szkoda, że nie prowadzicie sprzedaży prepaid do World of Warcraft.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Razel pisze: Kapitalna akcja, wyszło to dużo sprawniej niż wiosnobrannie, widać że sukcesywnie zebrane doświadczenia procentują. Kupiłem w sumie 5 gier i całe szczęście, że się zimobranie skończyło bo pewnie jeszcze bym coś kupił. :-) Macie we mnie na pewno stałego klienta. Szkoda, że nie prowadzicie sprzedaży prepaid do World of Warcraft.
Mamy prepaidy WOW-a. Chociaż może się skończyły, ale przeważnie sa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

a faktycznie są, przegapiłem; tzn jest pozycja bo fizycznie akurat dziś brak, no i cena nieco duża.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Nic nie kupiłem, bo tym razem się zawziąłem, za dużo mam gier do przejścia. Ale muszę pochwalić ceny, o ile część standardowo bardzo nieciekawa w porównaniu do zachodnich sklepów (fc3 czy tomb raider), o tyle część cen była naprawdę dobra (Borderlands 2 Goty, SR IV, X-COM), gratuluję - pozytywne jest tez wyprzedawanie gier za grosze (vide mafia 2) mimo bundli, darmowych akcji, etc na pewno sa jeszcze ludzie którzy skorzystają z takiej oferty.
Generalnie tak trzymać, widzę spory progres.

ps. pochwalcie się statystkami jak ostatnio (mnie np ciekawi liczba sprzedanych mafii II :))
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Liga pisze: Nic nie kupiłem, bo tym razem się zawziąłem, za dużo mam gier do przejścia.
Ja kupiłem tylko Disciples Reincarnation, bo stwierdziłem że taka promocja nie prędko się trafi. A nawet jak się trafi to wątpię, że cena będzie niższa. Też muszę pochwalić muve za niektóre ceny które mocno kusiły. Jeśli następna tego typu akcja będzie z takimi cenami, to całkiem możliwe że moja silna wolna może się złamać :E .
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Mimo moich wcześniejszych "niespecjalnych" doświadczeń z promocjami na muve.pl, muszę przyznać, że tym razem zimobranie solidnie dało radę! Oczywiście było trochę przeciętnych ofert, ale dla osób nie śledzących promocji ciągle musiało to być bardzo kuszące mimo wszystko. Ale pośród tych promocji trafiło się wiele ofert dobrych, a nawet parę perełek, których nie udało się chyba jak dotąd przebić. Gratuluję, udało się zrobić promocję na poziomie.
A to, że klucze się skończyły - no, cóż, nie zawsze jest idealnie. To tylko potwierdza jak kuszące były niektóre oferty!
Do gratulacji dołączam życzenia, aby w przyszłości było przynajmniej podobnie dobrze. Mimo początkowego zamiaru, aby nie kupować, parę ofert mnie złamało. Jak widać, nie ma co narzekać na polskie promocje tylko dlatego, że są polskie. Wcale nie muszą się składać z dziwnie drogo sprzedawanych bundlówek. :)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Dzięki Panowie za feedback. Z tymi kluczami to było różnie - kilka tytułów w ogóle w Zimobraniu się nie pojawiło, bo mieliśmy mało kluczy (dobre strategie!), inne się skończyły, bo wydawca się pomylił, a jeszcze inne - po prostu się skończyły i nie udało nam się kolejnej transzy otrzymać. Problemy mieliśmy z kluczami Ubi, ale to nie zależało od nas. Niestety...

Co do statystyk - dokładnych nie podamy (bo nie możemy), ale będzie pewnie infografika i jakieś top10 czy coś.

Powiem Wam - akcje tego typu to jest ogrom pracy PR-owo-handlowej. Jeszcze odsypiamy Zimobranie. :)

A powiedzcie nam - co jest jeszcze do poprawy. Ja mam swoją listę - downloader (pomimo że już było nieźle, ciągle nie jest tak, jak powinno), BOK - moim zdaniem powienien być też dyżur weekendowy w przypadku takich promocji. A co jeszcze? Podpowiadajcie proszę.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

muve.pl pisze: Dzięki Panowie za feedback. Z tymi kluczami to było różnie - kilka tytułów w ogóle w Zimobraniu się nie pojawiło, bo mieliśmy mało kluczy (dobre strategie!), inne się skończyły, bo wydawca się pomylił, a jeszcze inne - po prostu się skończyły i nie udało nam się kolejnej transzy otrzymać. Problemy mieliśmy z kluczami Ubi, ale to nie zależało od nas. Niestety...
Ja jeszcze tylko pozwolę się sobie zdziwić na koniec. Jeśli można oczywiście. ;)

Rozumiem, że mogą sie skończyć klucze do gry X. Jest weekend. Kontaktu z wydawcą/dystrybutorem/kimkolwiek nie ma. Natomiast nie ogarniam, że skończyły się klucze do wersji MAC a klucze do PC leża nadal. A tak naprawdę to TE SAME klucze. Różnią się tylko etykietką.

No i fatalnie, że nie było promocji na Naruto. :(

@down - akurat w tym wypadku (Brave New World) są zamienne
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, o 10:51 przez raistand, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nie koniecznie. Jeśli są to gry podpinane pod Steam, to niektóre nie posiadają opcji Steam Play- co jest równoznaczne z tym, że wersja MAC nie działa na PC i na odwrót.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

@raistand to wynika z umowy z wydawcą. Dla niego nie jest to ten sam produkt. A wersja na PC była przeceniona 2 tyg. wcześniej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Tak tez podejrzewałem, że to raczej problem "księgowy" :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Niekoniecznie ;)
Ceny nowych gier na:
- PC: ~100-150zł
- konsole: ~200-300zł
...
Są też różni dystrybutorzy jak było z CoDem. Wersję PC ma jeden, Macowy drugi.
Macki w PL może nie są tak popularne jak PC, ale w stanach... więc częściej można na nie znaleźć jakąś promocję. Steam w tym wypadku dobrze robi by ujednolicić zakup do każdej platformy, lecz sam wiele nie może. Ale co zrobić, wydawcy przeważnie wolą wydoić ile się da na swoich produktach. Masz PS3 - płać, chcesz ulepszoną wersję na PS4 - płać. Chcesz wersję PC - również płać. I to nie mało.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 11 razy

Zimobranie bardzo udane, zakupiłem kilka gier w dobrych cenach, w zachodnich sklepach były droższe, całe szczęście że już skończyło się zimobranie bo moja "silna" wola zaczynała się kurczyć bardzo drastycznie. To był mój pierwszy kontakt z zakupami w sklepie muve.pl i jestem bardzo zadowolony, nie mam żadnych uwag na obecną chwilę.
ODPOWIEDZ