Jeżeli szukasz sprzętu tylko do Fify + kilku randomowych gierek to bierz iksa. Znacznie lepsza konsola do multiplatform od PS4, a przy okazji tańsza.Grenouille pisze: Tylko, że ja dużo już sie nagrałem na PC i nie chce konsoli by grać w 150 różnych gier tylko dlatego, że są po 20-30 złotych... Chce Fife + 4/5 tytułów, które będę w stanie ograć z dziewczyną w tempie 4 godziny na tydzień. Kiedyś na pożyczonym Xboxie 360 przechodziliśmy Diablo 3 z dodatkiem, zajęło to nam chyba miesiąc. Dlatego chce po pierwsze nowe a po drugie PS4, bo pewnie wyjdzie Fifa 19 i już na PS3 będzie się bardziej różnić.
Dlatego mówię, że rozważałem opcje PS3 i zdecydowałem się na nowszą wersje.
Xbox ONE vs Playstation 4
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
No właśnie dostałem propozycje od kumpla bo chce sprzedać Xbox One S kupiony w listopadzie, 2 pady, Fifa, Gears of War 4, Battlefield 1 za 1000zł i chyba jednak na to się skuszę bo mam wszystko za taką sumkę nie muszę niczego kupować (dodatkowego pada czy fify), choć już byłem przekonany do PS4, ale zawsze 500 zł w kieszeni zostanie 

- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Jesli to wersja 500gb to taka srednio okazja, po tyle normalnie smigaja na OLX. Pamietaj tez ze wszystkie gry bedziesz mial w max 30 klatkach na sekunde i nizszej niz na PS4 rodzielczosci. Mowimy tez w tym przypadku o zwyklym PS4, o PS4 Pro wcale nie ma co wspominac.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Lol, no nie bardzo. Gearsów w ogóle nie odpali na PS4, Fifa działa tak samo, a BF1 ma więcej klatek na iksie kosztem minimalnie niższej rozdzielczości w kilku momentach. Iks to o wiele lepszy wybór do gierek multiplatformowych: taniej, dobra optymalizacja, wygodniejszy pad i o wiele lepszy support. W zasadzie konsole Sony powinno się kupować na koniec generacji, aby ograć te trzy-cztery dobre eksy.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Tak samo gry na Xboxa zajmują bardzo mało miejsca... jak się zaopatrzy w Xbox Game PassRoyKeane pisze:Lol, no nie bardzo. Gearsów w ogóle nie odpali na PS4, Fifa działa tak samo, a BF1 ma więcej klatek na iksie kosztem minimalnie niższej rozdzielczości w kilku momentach. Iks to o wiele lepszy wybór do gierek multiplatformowych: taniej, dobra optymalizacja, wygodniejszy pad i o wiele lepszy support. W zasadzie konsole Sony powinno się kupować na koniec generacji, aby ograć te trzy-cztery dobre eksy.

Mam bardzo dobrego kompa, ale jednak chciałbym kupić XOne dla exclusiwów... tak wiem, że są na PC, ale feeling z grania w Forze na PC na krześle to nie to samo co na fotelu czy kanapie przy wielkim telewizorze

O i dodam, że ograłem wszystkie exy z PS4 i ją sprzedałem. Może znowu się zaopatrze, jak się pojawi The Last of Us Part 2, ale warto mieć na ten moment konsole czy to PS4 czy to XOne no bo Red Dead Redemption 2
- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Na Xone - chyba nie. Sam nigdy nie probowalem, ale gdzies czytalem, ze ktos nie mogl odpalic na XO swojego video ze slubu, bo XO nie czyta plyt, ktore nie sa oryginalne w tym sensie. Video ze slubu nagrane od fotografa/kamerzysty najwidoczniej nie miesci sie w kategorii "oryginalne", czyli nie wydal ich jakis producent i nie mozna tego kupic w sklepach (nie wiem jaki rodzaj zabezpiecznia to jest, ze plyta nie pojdzie, pewnie cos cyfrowego). Pewnie kolejne zabezpieczenie przed jakimkolwkem piractwem - pomijajac, ze gry sie nie da zgrac, to lewego filmu tez sie nie odpali. Wiec tym bardziej nie wiem, jak daloby sie odtworzyc film z wlasnymi napisami, bo z plyty prawie na pewno nie.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Ja odpalam z pendrajwa filmy z własnymi napisami, używam do tego programu VLC. Jest do pobrania w MS Store. Lewy film w formacie DVD (tzn ze scenami i menu) odpala normalny, wbudowany odtwarzacz Blu-Ray. Jednak widzę, że płyty z luźno nagranymi plikami .avi nie da rady odpalić za pomocą żadnej aplikacji. Zakładam, że można to obejść kopiując te pliki na USB, ale nie jestem pewny na 100%, bo zawsze odpalałem filmy w formacie .mkv albo .mp4.JasonTodd pisze:Na Xone - chyba nie. Sam nigdy nie probowalem, ale gdzies czytalem, ze ktos nie mogl odpalic na XO swojego video ze slubu, bo XO nie czyta plyt, ktore nie sa oryginalne w tym sensie. Video ze slubu nagrane od fotografa/kamerzysty najwidoczniej nie miesci sie w kategorii "oryginalne", czyli nie wydal ich jakis producent i nie mozna tego kupic w sklepach (nie wiem jaki rodzaj zabezpiecznia to jest, ze plyta nie pojdzie, pewnie cos cyfrowego). Pewnie kolejne zabezpieczenie przed jakimkolwkem piractwem - pomijajac, ze gry sie nie da zgrac, to lewego filmu tez sie nie odpali. Wiec tym bardziej nie wiem, jak daloby sie odtworzyc film z wlasnymi napisami, bo z plyty prawie na pewno nie.