Mieć dużą spółkę i płacić w Polsce podatki to trzeba być naprawdę mało rozgarniętym. Delikatnie mówiąć.
GOG.com - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Możliwe, ale dla mnie w takiej sytuacji argument, że kupuję na gog, bo to polska firma, przestaje mieć sens.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Wbrew temu co twierdzi internet i strona http://en.thewitcher.com/backup, do uzyskania darmowej kopii pierwszej części wieśka wcale nie potrzeba wysyłać im zdjęcia i robić jakiś innych dziwnych manewrów. Na stronie http://www.gog.com/witcher/backup wystarczy wpisać kod aktywacyjny, który dołączony jest do każdej wersji gry (nawet rozszerzonej).
- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Linux zagościł na GOG.com.
http://www.gog.com/news/gogcom_now_supports_linux
http://www.gog.com/news/gogcom_now_supports_linux
Ten Redline jest spoko? Nie kojarzę w ogóle tego tytułu a cena niezła.
EDIT: Blade of Darkness aka Severance za 1,80$ na GOGu, gra legenda w wielu kręgach, wg CDAction zawsze w zestawieniu gier wszech czasów itd. Warto.
EDIT: Blade of Darkness aka Severance za 1,80$ na GOGu, gra legenda w wielu kręgach, wg CDAction zawsze w zestawieniu gier wszech czasów itd. Warto.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Poczytaj sobie o przeliczniku, raczej wiele na tym nie zyskacie

All this also means that users for whom the local currency pricing has been enabled will have an option to select one of two different prices for each game in our catalog. Of course, we stand by the simple truth that $1 does not equal 1€, so a game with a $5.99 price tag will cost 4.49 Euro, 3.69 British Pounds, 6.49 Australian Dollars, and 219 Roubles respectively. $9.99 translates to 7.49 Euro, 5.99 Pounds Sterling, 10.89 Australian Dollars, and 359 Roubles.
- Kontakt:
Przetłumacz na nasze, bo po 4 dużych Kasztelanach (660 ml każde) nie za bardzo kontaktujeburi pisze: Poczytaj sobie o przeliczniku, raczej wiele na tym nie zyskacie
All this also means that users for whom the local currency pricing has been enabled will have an option to select one of two different prices for each game in our catalog. Of course, we stand by the simple truth that $1 does not equal 1€, so a game with a $5.99 price tag will cost 4.49 Euro, 3.69 British Pounds, 6.49 Australian Dollars, and 219 Roubles respectively. $9.99 translates to 7.49 Euro, 5.99 Pounds Sterling, 10.89 Australian Dollars, and 359 Roubles.

- Podziękował: 118 razy
- Podziękowania: 81 razy
- Kontakt:
Będziesz mógł zapłacić 6 usd lub 4,5 ojro w zależności co ci bardziej odpowiada.Hemiq pisze:Przetłumacz na nasze, bo po 4 dużych Kasztelanach (660 ml każde) nie za bardzo kontaktujeburi pisze: Poczytaj sobie o przeliczniku, raczej wiele na tym nie zyskacie
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
To będzie kwestia jak kto woli i gdzie bank lepiej przelicza, ale to ciągle tylko parę groszy różnicy. Mnie bardziej cieszy, że co raz widzę więcej tytułów z polskimi napisami na GOGu.
Jedyne co mi się nie podoba to nowe logo, stare było jakby przyjemniejsze w kolorze.
Jedyne co mi się nie podoba to nowe logo, stare było jakby przyjemniejsze w kolorze.
- Kontakt:
Mi ogólnie to całość nowego GOGa na minus 
Ceny w różnych walutach, nowe logo, nowy image sklepu, kolejne usuwanie tytułów z katalogu (choć tutaj to może wina wydawców światowych). Ogólnie to nie za fajnie.
Do tego muszę wydać troszku ponad 30 zł na gry, których nie ma w innych używanych przeze mnie sklepach z e-grami, by je w ogóle mieć.

Ceny w różnych walutach, nowe logo, nowy image sklepu, kolejne usuwanie tytułów z katalogu (choć tutaj to może wina wydawców światowych). Ogólnie to nie za fajnie.
Do tego muszę wydać troszku ponad 30 zł na gry, których nie ma w innych używanych przeze mnie sklepach z e-grami, by je w ogóle mieć.
- Kontakt:
Osobiście, to zmiany wyglądu przeżyję (bo muszę
). Ale mam nadzieję, że nie będzie takich rozbieżności cenowych w "rodzimych" walutach jak to ma miejsce w sklepie Steam od Valve. To zawsze cechowało GOGa. Jedna cena dla wszystkich "ludzióf", chyba że Wiedźminy sprzedawali w przedsprzedaży. Oraz chciałbym, aby było mniej gier usuwanych z katalogu. Bo jak nie na GOGu, to gdzie je nabędziemy? Jak Steam ich do siebie nie doda?