Gry darmowe/gry freeware - komentarze

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Równo o 18:00 strona złapała u mnie laga i chyba to zdecydowało, że już po wszystkim... Inna sprawa, sprawdzał ktoś pierwszy klucz battle.netu? Przy drugim było normalnie info, że wykorzystany, a przy pierwszym wywala tylko błąd. Wiem, że na pewno dobrze przepisałem bo sprawdzałem z milion razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

U mnie niestety same duplikaty, bądź gry które już posiadam ;/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

najlepszy i najszybszy sposób to nie odświeżanie strony z promocją, która wolno się ładuje, a baner często zaskakuje dopiero później, a odświeżanie tego linka:
http://cdn.kinguin.net/media/wysiwyg/sa ... /after.jpg

Jak nie ma akurat kodów to link ten wywala error 404, ale nie ma co się martwić, sprawdziłem dziś i równo z końcem odliczania stal się widoczny, czyli jakieś 30 sekund wcześniej niż na stronie promocji, która nie działała. Jak nie ma kodów to aktywny jest ten link:
http://cdn.kinguin.net/media/wysiwyg/sa ... before.png

ten link z after warto sobie wklepać z końcówką właśnie .png i .jpg, a w momencie, kiedy pojawią się kody od razu obraz przeciągnąć do OCR http://www.onlineocr.net/ gdzie będziemy mogli sobie skopiować kody Steam i wkleić do aktywacji. Ta metoda jest znacznie szybsza, bo od pojawienia się pliku after.jpg do wklejenia kodu do Steama minęło u mnie niecałe 10 sekund, kiedy odświeżanie strony i wklepywanie kodu może zabrać więcej czasu. To tak na przyszłość, mi się w to bawić nie chce ;) Dziś wyskoczyły mi 2 gry, które miałem, a potem nie było sensu nawet próbować bo kody są zreedemowane już po 30 sekundach.
Ci użytkownicy podziękowali smugglersun za ten post:
KVBA
Awatar użytkownika
Łowca

Muszę się pochwalić. Na Kinguinie nic nie znalazłem, jupi! :piwo:
@futufutu: Jakie duplikaty? (konkretne tytuły) :). I nie, nie jestem żulikiem, chcę po prostu wiedzieć jakie były gry do zgarnięcia. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Na początku trafiłem 2x WWE 2015, a potem już zrezygnowałem, bo nie miało już to sensu. ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wklepałem parę kodów i wszystkie to były Devil May Cry. Oczywiście duplikaty.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

elferen pisze: Wklepałem parę kodów i wszystkie to były Devil May Cry. Oczywiście duplikaty.
duplikaty pokazują do jakich gier są? chyba tylko jeśli ma się daną grę na koncie, ale wtedy za to nie pojawia się informacja, że klucz jest wykorzystany. gdzieś się mylę?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Pokazuje, tylko nie jest to nigdzie wytłuszczone.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

KQuest pisze:
elferen pisze: Wklepałem parę kodów i wszystkie to były Devil May Cry. Oczywiście duplikaty.
duplikaty pokazują do jakich gier są? chyba tylko jeśli ma się daną grę na koncie, ale wtedy za to nie pojawia się informacja, że klucz jest wykorzystany. gdzieś się mylę?
Po wklepaniu klucza na steam pokazuje się informacja, że klucz został wykorzystany oraz do jakiej był gry (w screenie przypadek z Torchlightem 2 kupionym na allegro).
Obrazek

W przypadku jeżeli kupiłeś grę i wklepujesz kod na steam drugi raz, to pokaże się informacja o tym, że już posiadasz dany produkt na koncie. Dzieje się tak również, jeżeli chcesz generalnie wklepać kod do gry którą posiadasz (np, masz Bloop z giveawaya i chcesz dodać drugi kod z nadzieją, że dostaniesz grę jako gifta).
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

dzięki za wyjaśnienie. nie wiedziałem tylko, że przy duplikacie wyświetla się informacja o tym co to jest za gra.

przy okazji, jeśli mam grę X na swoim koncie i spróbuję tę samą grę aktywować kluczem, który ktoś inny już zużył to co się pojawi? informacja o tym, że już posiadam ten produkt czy że to duplikat? (wydaje mi się, że to pierwsze)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jak ktoś umie to może też napisać skrypt od razu z OCR i wklejaniem do STEAM :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

KQuest pisze: dzięki za wyjaśnienie. nie wiedziałem tylko, że przy duplikacie wyświetla się informacja o tym co to jest za gra.

przy okazji, jeśli mam grę X na swoim koncie i spróbuję tę samą grę aktywować kluczem, który ktoś inny już zużył to co się pojawi? informacja o tym, że już posiadam ten produkt czy że to duplikat? (wydaje mi się, że to pierwsze)
To, że posiadasz już dany produkt.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

http://www.amazon.com/LudoCraft-Ltd-412 ... Buccaneers

za darmo klucz steam, podobna akcja co kiedys z Thiefem Gold, trzeba podawac amerykanskie dane.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

gra przypadkiem nie jest sama w sobie darmowa? http://store.steampowered.com/app/223630/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Niby tak, ale w wersji z amazona można dropnąć trzy karty. Właśnie na alta wrzuciłem próbnie.

Edit:
można kupić więcej niż jedną kopię, więc jak ktoś ma alty dla kart, to oferta jest jak znalazł (jeśli masz steamową darmową wersję, to ją usuń).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 87 razy
Kontakt:

Skullgirls: Robo-Fortune [DLC] za darmo - w przypadku poprzednich dodatków z postaciami możliwość darmowego przypisania do konta była czasowa.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Hambanga pisze: Niby tak, ale w wersji z amazona można dropnąć trzy karty. Właśnie na alta wrzuciłem próbnie.

Edit:
można kupić więcej niż jedną kopię, więc jak ktoś ma alty dla kart, to oferta jest jak znalazł (jeśli masz steamową darmową wersję, to ją usuń).
"Currently unavailable" :roll:

Widocznie zbyt wielu było takich, co mają alty dla kart...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Mibibli's Quest + Humble Bundle Exclusive DLC Pack DRM-Free na humblebundle za darmo.

https://www.humblebundle.com/

Poniżej najwyższego progu jest miejsce na maila :).

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

http://store.steampowered.com/app/24517 ... 1100__1100 Darmowe przez pierwsze 3 miesiące dlc do Skullgirls.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

ODPOWIEDZ