Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Desolator pisze:
Takelot pisze: Dość łatwe, na Fubarze najbardziej przeszkadzało kompletnie spieprzone sterowanie i głupota towarzyszy, których trzeba było wieeeeele razy ratować.
Jak dla mnie najtrudniejszy i najbardziej irytujący moment kampanii na Fubarze to ucieczka przed ostrzeliwującym nas helikopterem, grubo ponad 50 razy musiałem powtarzać ten fragment.

AdVenture Capitalist - po niecałym roku i 80h grania nareszcie udało mi się zdobyć wszystkie osiągnięcia :E

czy wydałeś coś kasy na te gre f2p czy idzie wbić calaka za free?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

W grze można oszukiwać -> odpalać offline i zmieniać zegar windowsowy np. o 20-100 lat do przodu a potem cofać w trybie online, jednak nawet taka praktyka wymaga pewnie minimum kilkuset takich manewrów, o ile nie tysięcy.
Przynajmniej tak to wyglądało jak grałem na samym początku. Są dużo lepsze idlery, które przy okazji mają poblokowaną możliwość oszustwa. Najbardziej polecam Time Clickers: http://store.steampowered.com/app/385770/
Pomijając fakt, że strzelanie jest fajniejsze od klikania to gra w przeciwieństwie do niemal wszystkich pozostałych clickerów nie posiada jakichkolwiek mikropłatności -> wszyscy mają równe szanse na wycalakowanie a stworzenie samej gry miało służyć promocji drugiej gry jej twórców -> Time Rifters, którą zresztą chętnie zakupię przy fajnej promocji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Armin pisze: czy wydałeś coś kasy na te gre f2p czy idzie wbić calaka za free?
O ile Księżyc poprawili jakiś czas temu i można go całkiem w przyzwoitym tempie zaliczyć, a Mars jeszcze łatwiej, to Ziemia dalej jest masakrą. Coś tam poprawiali, coś tam zmieniali, coś tam zapowiadali, ale dalej wlecze się jak flaki z olejem, po ok. 511 unlocku gra w zasadzie staje w miejscu. Dodawałem sobie kilka lat bawiąc się zegarem, ale to jest jak kropla w morzu. To było z pół roku temu.

Teraz wpompowałem złoto zebrane w eventach w mnożnik x66 oraz megabucksy na ulepszenie platynowych produkcji (co daje x777.77 na wszystkim). I coś tam ruszyło do przodu
Revan pisze: Są dużo lepsze idlery, które przy okazji mają poblokowaną możliwość oszustwa. Najbardziej polecam Time Clickers: http://store.steampowered.com/app/385770/
Też tak myślałem, ale ta gra nie jest takim "idlerem" jakiego ja bym oczekiwał. Żeby zrobić progress musisz mieć ją odpaloną, niby gdy jest wyłączona też się generuje te złoto, ale nie progressujesz wtedy między poziomami, co strasznie spowalnia rozwój i trzeba po prostu często grę nadzorować. Do tego zbieranie kostek strasznie zwalnia i trzeba resetować non-stop, aby utrzymać konkretną ich farmę.
Revan pisze: Pomijając fakt, że strzelanie jest fajniejsze od klikania
Tak czy siak się klika, a potem już się w ogóle nie klika, bo klika się samo :P.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

The Room
Obrazek
Fajna gra logiczna, w której trzeba otwierać "skrzynki" :D
Max: The Curse of Brotherhood
Obrazek
A to jest bardzo fajna gra logiczno-platformowa, szkoda że sterowanie pisakiem momentami jest tragiczne (trąci konsolą). Dlatego niektóre momenty do osiągnięć trzeba powtarzać po kilka razy.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
The Room
Obrazek
Fajna gra logiczna, w której trzeba otwierać "skrzynki" :D
Max: The Curse of Brotherhood
Obrazek
A to jest bardzo fajna gra logiczno-platformowa, szkoda że sterowanie pisakiem momentami jest tragiczne (trąci konsolą). Dlatego niektóre momenty do osiągnięć trzeba powtarzać po kilka razy.

Co do Max: The Curse Of The Brotherhood fajna giera mam na Xboxie 360 ale nie chce mi sie grać bo przechodziłem Lego Przygodę a teraz mi sie nie chce. W sumie wpadło jakies 9 achików i tyle.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

GThoro pisze:
Armin pisze: czy wydałeś coś kasy na te gre f2p czy idzie wbić calaka za free?
O ile Księżyc poprawili jakiś czas temu i można go całkiem w przyzwoitym tempie zaliczyć, a Mars jeszcze łatwiej, to Ziemia dalej jest masakrą. Coś tam poprawiali, coś tam zmieniali, coś tam zapowiadali, ale dalej wlecze się jak flaki z olejem, po ok. 511 unlocku gra w zasadzie staje w miejscu. Dodawałem sobie kilka lat bawiąc się zegarem, ale to jest jak kropla w morzu. To było z pół roku temu.

Teraz wpompowałem złoto zebrane w eventach w mnożnik x66 oraz megabucksy na ulepszenie platynowych produkcji (co daje x777.77 na wszystkim). I coś tam ruszyło do przodu
Nic nie wydałem, da się wbić spokojnie calaka za free ale trzeba poświęcić na to sporo czasu. Na przestrzeni roku wydali kilka aktualizacji, które w znacznym stopniu przyśpieszyły grę i umożliwiły zdobycie za darmo waluty premium (odblokowanie konkretnych ulepszeń, comiesięczne eventy).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Niedawno wbiłem 100% osiągnięć w The Walking Dead: Season Two i Thomas Was Alone. Jeśli chodzi o TWD S2 to przeszedłem je już dawno, ale dziwnym trafem nie zaliczyło mi osiągnięcia za ostatni odcinek (podobnie jak w Sezonie 1), więc dla pewności przeszedłem całą grę ponownie.
Co do Thomas Was Alone, to nie będę ukrywał, że trochę sobie pomogłem i sprawdziłem na jakich poziomach są poukrywane "znajdźki" premiowane osiągnięciem, przejście gry i zdobycie wszystkich osiągnięć zajęło mi powyżej 4 godzin.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

taquito pisze: Obrazek
Sczerze, to współczuje i gratuluje zaparcia :D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Obrazek
To była masakra z powodu fatalnej jakości portu i częstych crashy :S
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

48 . Nightmares from the Deep 3: Davy Jones 5h
49 . Absolute Drift 2h - mimo zrobienia osiągnięć w 2h, nie podobał mi się model jazdy
50 . One Troll Army - gierka bezpłatna
51 . Adventure Capitalist - 208 h, po kilka aktualizacjach oraz zbieraniu golda w innych eventach udało się zrobić wszystkie osiągnięcia. Liczę na to, że już więcej nie zrobią nowych osiągnięć.

A obecnie gram w Warframe, próbuje powoli zrobić osiągniecia w grze Time Clickers.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Desolator pisze: Obrazek
Ale było warto :D
Też się męczyłem z tym portem, ale nie żałuję ani sekundy!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

A graliście z tym https://steamcommunity.com/app/247660/d ... /?l=polish ? Ja póki co mam z 2h i zero crushy nie licząc tego, że gry nie mogę zrzucić na pasek bo wtedy crush murowany.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Tak.
Mi głównie podczas alt+tab gra się crashowała, czasem jeszcze podczas jazdy samochodem Emilly. Stabilniej działała w oknie, ale za to czasem fps'y spadały.
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

KVBA pisze:
Desolator pisze: Obrazek
Ale było warto :D
Też się męczyłem z tym portem, ale nie żałuję ani sekundy!
Heheh, tyle samo godzin mi zajęło wymaksowanie. Crashe miałem pare razy i raz musiałem jakąś misję od początku powtarzać ale dla tej gry warto!
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

PiccoloPL pisze: A graliście z tym https://steamcommunity.com/app/247660/d ... /?l=polish ? Ja póki co mam z 2h i zero crushy nie licząc tego, że gry nie mogę zrzucić na pasek bo wtedy crush murowany.
Tak, grałem z DPfixem. Co ciekawe gra w moim przypadku była niegrywalna na Windowsie 8.1, miałem pokaz slajdów. Dopiero na Windowsie 10 chodziła płynnie, jednak i tak się wysypywała co godzinę podczas ekranu ładowania lub po zakończeniu cut scenki.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Bardzo fajnie jest posłuchać, że ktoś oprócz mnie ceni DP. Mam nadzieję, że SWERY wyzdrowieje i zrobi drugi sezon D4, a później kolejną część deadly premonition. Mógłby zbierać fundusze na kickstarterze bo inwestora, raczej nie znajdzie(bardzo słaba sprzedaż D4).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

Tutaj można dawać 100% tylko z Steama czy mogą być inne platformy?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

mogą być inne
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

mortalis pisze:
A obecnie gram w Warframe
To jest jedna z łajzowatych gier jeżeli chodzi o osiągi. Sam przegrałem około 1000h i lubię ją, ale mierzi mnie iż zrobili osiągi za 30 rang a nie wprowadzili wszystkich, więc pozostaje tylko czekać nie wiadomo ile, albo zapomnieć o maxowaniu tej gry.

A z innej beczki doszło mi kolejne 5 tytułów, obecnie jest to 185.
  • Beasts Battle - 3h - niezła przeróbka gry flashowej. Do przejścia szereg walk na mapkach przypominających te z herosów. Jak ktoś lubi powinna się spodobać. Jedna informacja, osiąg "Friends?" za wypróbowanie trybu hotseat zaskakuje po zakończeniu dowolnej walki i przejścia do trybu single i otworzenia dowolnej mapy świata.
    Breezeblox - 13h - bardzo przyjemna gra logiczna. Dla fanów warta uwagi, dla reszty są poradniki :E
    Lords of Xulima - 196h - prawdziwa perełka i duma mojej kolekcji. W dobie gdy gry robią za nas prawie wszystko taki staromodny erpeg wymagający myślenia, czytania, strategii i około 100h na przejście to naprawdę coś wyjątkowego. Szczerze polecam, choć to nie jest gra dla każdego, no i trza pamiętać, w LoX poziom normalny jest jak trudny w większości innych, a łatwego nie ma. A przejście na najtrudniejszym wymaga doskonałej znajomości gry.
    Contrast - 4h - świetne połączenie platformówki i puzzli. Największą wadą gry jest długość, jest krótka, ale zdecydowanie warta poświęcenia czasu :)
    The Sad Story of Emmeline Burns - 87min - darmowa i przyjemna VN (z tych gdzie nie ma wyborów, a jedynie historia). Opowiada o miłości 2 dziewczyn, więc tematyka pewnie nie każdemu w naszym "tolerancyjnym" kraju przypadnie do gustu. Dla mnie relaksujący czas po LoX :)
ODPOWIEDZ