Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

wojtas011 pisze: 18 wrz 2021, o 17:48 Oni nawet achievmentów nie mają czasu dodać
Na Originie są, a Ty mówisz o EA Desktop? bo jeszcze nie używałem tej apki, ale myślałem że to zostanie przeniesione.

@musket gry F1 jak i F1 2021 były tworzone przed przejęciem przez Elektroników więc całkiem możliwe że taki był plan wydawniczy że gra ma trafić na Steama na PC oraz na Microsoft Store. Może Codemasters ma jakieś umowy w tej kwestii. Podobnie jak z Deathloop i przejęciem przez Bethesde. Może również chodzi o integrację z klientem, której jeszcze nie mają.

@serafek5 to znaczy że po aktualizacji do EA Desktop stracę dostep do moich gier?!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Refty pisze: 19 wrz 2021, o 22:01
wojtas011 pisze: 18 wrz 2021, o 17:48 Oni nawet achievmentów nie mają czasu dodać
@serafek5 to znaczy że po aktualizacji do EA Desktop stracę dostep do moich gier?!
Jeśli teraz sobie pobierzesz EA Desktop i postanowisz nie używać Origna (z jakiegoś powodu), to tak, nie masz już dostępu do swoich gier. Bo nie. Zostaje liczyć, że do wyjścia z bety EA doda brakujące gry, ale jak tego nie zrobią, to bardzo liczę na jakiś srogi społeczny lincz, bo zostawić tak tego nie można. Ale na razie mają solidną linię obrony - to beta. Ale fakt, że od roku nie dodano aż tylu gier wcale nie nastraja mnie pozytywnie. Jakoś nie widzi mi się kupowanie Insygniów Śmierci cz. 2 za 150 zł jak EA postanowi odebrać mi dostęp do mojej cyfrowej kopii...
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 18 wrz 2021, o 15:53 EA Desktop app - brakujące gry:
lista gier
Sprawdziłem u siebie i wielu z nich faktycznie nie mam (a mam je na originie), ale za to niektóre z tej listy mam:
Battlefield Bad Company 2
Crysis (jedynka i trójka)
Harry Potter i Insygnia Śmierci Part 2
Mass Effect 1 i 2 (trójki o dziwo nie ma)
Need for Speed (Most Wanted, Rivals i ten bez podtytułu)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Hm. To może idzie ku lepszemu. Najbardziej zastanawiające jest w tym wszystkim, dlaczego u różnych ludzi jest inaczej. Ja z NFSów mam właśnie wszystkie od Rivals w górę, a nie mam Most Wanted (i wszystkich niżej). Skoro u ciebie pokazuje się Potter to chyba można jednak liczyć na dodanie reszty - EA dawno nie ma już licencji na HP i w sumie kogo ta gra obchodzi, a jednak do EA Play już dodali, więc pewnie resztę też dodadzą. Tylko dlaczego po roku nadal nie ma wszystkich, one powinny tam być dostepne od początku, nawet bez tych ładnych grafik, przecież pobieranie posiadanych gier to główna funkcja launchera.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

No tak, ja mam 33 gry na Originie, a w EA Desktop pokazuje mi 21. Nie ma między innymi Dragon Age: Origins czy Dragon Age 2.
Mass Effect 1 i 2 (trójki o dziwo nie ma)
Ja akurat mam Mass Effect 2 i 3 (jedynki nie mam na Originie). Z tym że trójkę mam wersję Digital Deluxe (w EA Desktop nie pokazuje konkretnej wersji gry - tylko nazwę i rok wydania).

W każdym razie jeszcze wiele pracy mają nad tym EA Desktop. Uruchomiłem dzisiaj po raz drugi tę aplikację, pierwszy raz był, kiedy ją instalowałem jakieś pół roku temu. Nic się nie aktualizowało, wydaje mi się też, że było wtedy mniej gier w mojej "Kolekcji" na EA Desktop. Ale nie pamiętam dokładnie.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

serafek5 pisze: 19 wrz 2021, o 22:23 Jeśli teraz sobie pobierzesz EA Desktop i postanowisz nie używać Origna (z jakiegoś powodu), to tak, nie masz już dostępu do swoich gier. Bo nie. Zostaje liczyć, że do wyjścia z bety EA doda brakujące gry, ale jak tego nie zrobią, to bardzo liczę na jakiś srogi społeczny lincz, bo zostawić tak tego nie można. Ale na razie mają solidną linię obrony - to beta. Ale fakt, że od roku nie dodano aż tylu gier wcale nie nastraja mnie pozytywnie. Jakoś nie widzi mi się kupowanie Insygniów Śmierci cz. 2 za 150 zł jak EA postanowi odebrać mi dostęp do mojej cyfrowej kopii...

Oby tak było jak z Uplay, bo na przykład takie gry jak Beyond Good and Evil były tylko do pobrania przez stronę a w kliencie się nie pojawiały. To się na szczęście zmieniło. Miejmy rękę na pulsie. Na razie nie instalowałem tego EA Desktop bo uważałem że nie potrzebuje. Gry z Game Passa od EA akurat ogrywałem na XOX oraz obecnie XSX więc nie musiałem odpalać nic na PC w tym launcherze. I zgadzam się w 100%, że jak oni tych gier nie dodadzą a będą chcieli ubić Origina to trzeba będzie to nagłośnić tak żeby zmienili zdanie. Tylko obawiam się o ilość osób, która będzie uważała to za problem :/
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Nile pisze: 19 wrz 2021, o 23:12 No tak, ja mam 33 gry na Originie, a w EA Desktop pokazuje mi 21. Nie ma między innymi Dragon Age: Origins czy Dragon Age 2.
Czy my mamy jakąś inną aplikację? o.o Sprawdziłem z ciekawości i u mnie oba te DA są normalnie dostępne. Ale bajzel xD
Załączniki
EA desktop.JPG
EA desktop.JPG (76.77 KiB) Przejrzano 4588 razy
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Refty pisze: 19 wrz 2021, o 22:01
Na Originie są, a Ty mówisz o EA Desktop? bo jeszcze nie używałem tej apki, ale myślałem że to zostanie przeniesione.
Tak mówię o EA Desktop
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Seyonne pisze: 20 wrz 2021, o 10:51
Nile pisze: 19 wrz 2021, o 23:12 No tak, ja mam 33 gry na Originie, a w EA Desktop pokazuje mi 21. Nie ma między innymi Dragon Age: Origins czy Dragon Age 2.
Czy my mamy jakąś inną aplikację? o.o Sprawdziłem z ciekawości i u mnie oba te DA są normalnie dostępne. Ale bajzel xD
U mnie w tej syfiastej aplikacji brakuje wielu gier, między innymi Mercenaries World in Flames
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jestem w sumie jednego ciekaw czy to może być coś związanego z Game Passem i gry, które nie ma w tej usłudze właśnie nie pojawiają się w EA Play Desktop. Może jest problem te gry odpalać przez Microsoft Store i nie dodano ich tam. A BF 3 można odpalić w Game Passie na PC?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Refty pisze: 20 wrz 2021, o 12:12 Jestem w sumie jednego ciekaw czy to może być coś związanego z Game Passem i gry, które nie ma w tej usłudze właśnie nie pojawiają się w EA Play Desktop. Może jest problem te gry odpalać przez Microsoft Store i nie dodano ich tam. A BF 3 można odpalić w Game Passie na PC?
Skoro sergeron ma w EA Desktop Harry'ego Pottera to na 100% nie chodzi o gry z Game Passa. Po prostu EA, jak zawsze, ma gigantyczny syf w zarządzaniu kontami. Przeciez kiedyś do aktywacji starych gier na Origin trzeba było używać trzech-czterech różnych stron, bo Origin nie przyjmował od większości kodów...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

Seyonne pisze: 20 wrz 2021, o 10:51
Nie chodzi o to, czy są w sklepie czy innym EA Play. Chodzi o zakupione przeze mnie gry. Dragon Age Origins i Dragon Age 2 mam kupione na Originie, ale w mojej bibliotece EA Desktop wygląda to tak:
Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 395 razy
Podziękowania: 19 razy

kiedyś napisałem negatywny komen na temat bf5 i
dostałem odpowiedz ze mi konto zlikwidują zaznaczam
bez przekleństw.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

MYTCHOS pisze: 20 wrz 2021, o 15:53 kiedyś napisałem negatywny komen na temat bf5 i
bez przekleństw.
Ale gdzie komentarz napisałeś?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Dragon Age 3: Inquisition Game of the Year (PC) klucz Origin

https://muve.pl/sklep/digital/role-play ... ef=ggdeals

historyczna najniższa ale chyba tylko wersja angielska?

nie wiem czy warto to brać bez PL w takim razie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Na muve raczej na pewno jest ang, skoro w opisie produktu nie ma informacji o PL, tylko wyraźnie ANG. Pamiętam jak kilka lat temu kolega kupił NFS Rivals specjalnie w muve zamiast w keyshopie, bo był pewien, że od nich dostanie wersję PL, a tu jednak ANG.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

MYTCHOS pisze: 20 wrz 2021, o 15:53 kiedyś napisałem negatywny komen na temat bf5 i
bez przekleństw.
No ładna bajeczka ładna, a były też smoki?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 395 razy
Podziękowania: 19 razy

.ea.com/t5/Battlefield/ct-p/battlefield-pl tam napisałem komentaż........bf5
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

MYTCHOS pisze: 21 wrz 2021, o 14:38 .ea.com/t5/Battlefield/ct-p/battlefield-pl tam napisałem komentaż........bf5
404.jpg
404.jpg (89.84 KiB) Przejrzano 4161 razy
Myślałem że uda się przeczytać. Ale, żeby chcieli Ci usunąć grę z konta, nie chcę mi się wierzyć. Na ich forum różne wpisy widziałem atakujące EA i ludzie nie pisali, żeby były jakieś konsekwencje tego. Myślę, że reddit by wrzał od takiej informacji. Szkoda że tam się nie udzieliłeś, bo byśmy mieli to czarno na białym i nikt by nie podważał Twoich słów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

bez przekleństw.
Obrazek
ODPOWIEDZ