Gry, w których macie 100% osiągnięć
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Wczoraj udało mi się zdobyć wszystkie osiągnięcia w Skyrim - nie było to zbyt trudne, z pewnością jednak czasochłonne - bite 123 godziny mi zleciały, a jeszcze tyle miejsc nie zwiedzonych i questów niedokończonych. Nie mniej zacna to gra, więc było warto 

A mi na steamie daleko do jakiegokolwiek calaka - do batmana się przymierzam, ale caly czas pojawia sie jakis nowy ciekawy tytul.
Za to w zamierzchlych czasach scalakowalem dwa pierwsze Mass Effecty, drugiego Assassyna, Saint's Row III i Saint's Row IV na xbox'a (to ostatnie przed pojawieniem sie DLC).
W Saint's Row IV jeden achievement wymagal zostawienia konsoli z gumką na padzie na cały dzień, Assassyn to pelno znajdziek, natomiast Mass Effecty.. godziny gry. Jednak te gry uwielbiam i przyszło mi to bez problemu
.
Za to w zamierzchlych czasach scalakowalem dwa pierwsze Mass Effecty, drugiego Assassyna, Saint's Row III i Saint's Row IV na xbox'a (to ostatnie przed pojawieniem sie DLC).
W Saint's Row IV jeden achievement wymagal zostawienia konsoli z gumką na padzie na cały dzień, Assassyn to pelno znajdziek, natomiast Mass Effecty.. godziny gry. Jednak te gry uwielbiam i przyszło mi to bez problemu

- Podziękował: 35 razy
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Nie jestem typem gościa, który maksuje gry, bo przeważnie wbijanie aczików nie sprawia mi przyjemności. 100% mam jednak w trzech tytułach:
-Thomas Was Alone, co nie było w sumie wyzwaniem
-DeathSpank, tutaj podobnie, wystarczyło wykonywać zadania poboczne.
-Human Revolution: Missing Link - dzisiaj wbiłem, jestem z tego całkiem dumny
Wydawałoby się, że najtrudniejszym aczikiem będzie ukończenie bez używania broni, wyposażenia i Praxisów, ale samo w sobie nie było to trudne. Dużo gorzej jeśli chce się w tym samym playthrough zdobyć pozostałe. Jeden achievement pominąłem po drodze i musiałem zacząć grę od nowa (ale było to na samym początku całe szczęście) a by zdobyć drugi musiałem wczytać sejwa i wstawić wszczep od perswazji. "Projekt Zero" był wyzwaniem, ale bardzo przyjemnym i satysfakcjonującym.
-Thomas Was Alone, co nie było w sumie wyzwaniem
-DeathSpank, tutaj podobnie, wystarczyło wykonywać zadania poboczne.
-Human Revolution: Missing Link - dzisiaj wbiłem, jestem z tego całkiem dumny

- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Też nie jestem zwolennikiem grania dla samych osiągnięć i mam tylko jedną taką grę : Deus Ex Human Revolution Director's Cut - przeszedłem dwa razy na poziomie trudnym, drugi raz w trybie New Game+ i stwierdzam, że było zdecydowanie zbyt łatwo (pokombinować musiałem jedynie pod koniec Missing Link aby zdobyć Factory Zero bez używania Praxisów, jak kolega wyżej
ale i to się udało).
Uważam też, że niektóre osiągnięcia są trochę na siłę. Osiągnięcie jak sama nazwa wskazuje powinno być czymś niełatwym do zdobycia a jest dużo gier gdzie osiągnięciem jest wykonanie misji z wątku głównego, których nijak nie można ominąć ani zepsuć, więc cóż to za osiągnięcie?

Uważam też, że niektóre osiągnięcia są trochę na siłę. Osiągnięcie jak sama nazwa wskazuje powinno być czymś niełatwym do zdobycia a jest dużo gier gdzie osiągnięciem jest wykonanie misji z wątku głównego, których nijak nie można ominąć ani zepsuć, więc cóż to za osiągnięcie?
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Osobiście mogę się pochwalić:
-Alan Wake
-Call of Duty: Modern Warfare 2
-Deadlight
-Dynamite Jack
-Fortix
-Risen 2: Dark Waters (paręnaście godzin męczenia się z bugami na osiągnięciach, ale w końcu się udało)
-Sleeping Dogs
-Thomas Was Alone
-The 39 Steps
-The Walking Dead
W najbliższym czasie dojdzie jeszcze Metro 2033 gdzie brakują mi tylko 2 osiągnięcia.
-Alan Wake
-Call of Duty: Modern Warfare 2
-Deadlight
-Dynamite Jack
-Fortix
-Risen 2: Dark Waters (paręnaście godzin męczenia się z bugami na osiągnięciach, ale w końcu się udało)
-Sleeping Dogs
-Thomas Was Alone
-The 39 Steps
-The Walking Dead
W najbliższym czasie dojdzie jeszcze Metro 2033 gdzie brakują mi tylko 2 osiągnięcia.
U mnie to samo - na Steamie wiele gier, ale nic w 100%. Jedynie GTA Vice City ukonczylem w 100%, nie nudzac sie przy tym ani troche oraz zyskujac +5 do szacunu wsrod kumpli

- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Na Steamie chyba tylko Half Life 2 z epizodami. Wszystkie miały całkiem fajne i pomysłowe osiągnięcia jak np. przejście całej gry z użyciem pojedynczego naboju, korzystanie wyłącznie z gravity guna podczas jednego z etapów czy przeniesienie ogrodowego krasnala przez cały epizod.
Calaki na konsoli to już inna historia, tam bardzo lubię kończyć gry na 100%, co można zobaczyć w sygnaturce.
Calaki na konsoli to już inna historia, tam bardzo lubię kończyć gry na 100%, co można zobaczyć w sygnaturce.

- Podziękowania: 0
- Kontakt:
1. Bastion
2. Borderlands
3. Borderlands 2
4. Mark of the Ninja (podstawka)
5. Plants vs. Zombies: Game of the Year
6. Portal
7. Shank
8. Shank 2
9. The Ball
10. The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
11.Thomas Was Alone
12. Zombie Driver HD
2. Borderlands
3. Borderlands 2
4. Mark of the Ninja (podstawka)
5. Plants vs. Zombies: Game of the Year
6. Portal
7. Shank
8. Shank 2
9. The Ball
10. The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
11.Thomas Was Alone
12. Zombie Driver HD
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Będziesz miał u mnie +100 do szacunu, jak przejdziesz tą grę na 100% z aczikami. http://store.steampowered.com/app/259680/
Sadysta^^DJSurprise pisze:Będziesz miał u mnie +100 do szacunu, jak przejdziesz tą grę na 100% z aczikami. http://store.steampowered.com/app/259680/