Steamlessness Companion

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Nie wiem czy to się da jakoś usunąć, lecz po odpaleniu La Tale, zdobyciu kredytów (wtedy było na czerwonym tle), a następnie usunięciu gry z zakładki https://store.steampowered.com/account/ wskazuje, że mogę ponownie zdobyć to osiągnięcie. Przypuszczam, że nie da się tego nijak usunąć, pewnie potrzebna byłaby synchronizacja z playfire i wiedza za co dostało się już kredyty.

Co do cen - wg mnie rzecz zbędna, ewentualnie można ją wyświetlić po najechaniu na ikonke Steama bądź GMG. Jeśli chodzi o samo wyświetlanie tych ikonek to wstawiłbym je do jakiejś kolumny, żeby była jedna pod drugą. Byłoby to o wiele czytelniejsze i łatwiejsze do sprawdzenia niż wachlowanie myszką (chodzi o różne długości nazw gier).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Mam prośbę, niech reklamy które są bannerami flash otwierają się w nowej karcie.
I drugi temat, dało by radę zrobić jakieś archiwum - żeby zachować info z jakiej gry był już achivementy i do kiedy trzeba było je wykonać, to by się przydało przy reklamacjach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Czy mi się wydaje czy nie pokazuje najnowszych "achivmentów" do zdobycia ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

@Merque poprawiłem

@wariat1125 poprawiłem reklamy, nad archium pracuję ale to nie jest takie proste :) jestem w kontakcie z programistami playfire i być może cos uda się w tym kierunku osiągnąć.

@Dartui Dzięki za uwagi, jeśli chodzi o to usuwanie gier z profilu to faktycznie jest to nie do ogrania. Jeśli usuwasz grę, steam raportuje, ze jej nie masz więc zaznaczam na zielono. Natomiast nie wiem jakie masz nagrody, bo nie skanuję profilu playfire. Nie mam do niego przecież dostępu bo to nie są publiczne dane, tak jak w przypadku gier i siągnięć steam. Były takie pomysły, żeby porówanać okres kiedy obowiązywała nagroda i czas odblokowania osiągnięcia i na tej podstawie wyznaczać, ale jest pewien problem. O ile wiadomo do kiedy nagrodą obowiązuje, to nie wiadomo OD kiedy. Ja skanuję stronkę co jakiś czas, ale np wczorajsze nagrody pojawiły się dopiero dziś, więc już byłaby dziura jednodniowa i ta metoda nie byłaby precyzyjna.

Jak pisałem wcześniej jestem w kontakcie z Playfire. Być może udostępnią mi listę aktualnych nagród w bardziej przystępnej formie. Jeśli będzie tam informacja o nagrodzie w kontekście czasu OD-DO, to wtedy mogę łatwo taką informację przedstawić. Zobaczymy co z tego wyniknie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Skoro już raz się wypowiedziałem to i rzucę jeszcze jednym pomysłem. Aktualnie są 3 kolorki:
- biały - brak gry w bibliotece
- zielony - osiągniecie do zdobycia
- czerwony - posiadane osiągnięcie
Czy dostępna jest publicznie data zdobycia danego achivementu? Jeśli tak to można by wprowadzić czwarty kolorek, który wskazywałby na osiągnięcie, które zostało zdobyte przed ogłoszeniem nagrody, więc nie dostaniemy za niego pieniędzy. Przyznam szczerze, że aktualnie troszkę drażni jak widzę ile mam teoretycznie zdobytych pieniędzy, po czym okazuje się że są to pieniądze, które nie zostaną naliczone.

Kolejna sprawa to pasek do wyboru języka, ewentualnie samodzielny wybór języka na podstawie IP. Na chwile obecną wygląda to jak wiele polskich projektów, które powstały np. w 6 językach ale nie w polskim :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Dartui pisze: Czy dostępna jest publicznie data zdobycia danego achivementu? Jeśli tak to można by wprowadzić czwarty kolorek, który wskazywałby na osiągnięcie, które zostało zdobyte przed ogłoszeniem nagrody, więc nie dostaniemy za niego pieniędzy. Przyznam szczerze, że aktualnie troszkę drażni jak widzę ile mam teoretycznie zdobytych pieniędzy, po czym okazuje się że są to pieniądze, które nie zostaną naliczone.
Do tego trzeba by jeszcze było zrobić system, który zapisywałby kiedy dana promocja się zaczyna, aby mógł rozróżnić czy osiągnięcie/pierwsza gra były "zdobyte" w czasie działania promocji. Jak dla mnie gra nie warta świeczki, bo biorąc pod uwagę ile się trzeba namęczyć aby wszystko powbijać (szczególnie te za 50), to pamiętam czy je wbiłem w ciągu ostatniego tygodnia. Poza tym twórca w poście wyżej napisał, że jeśli ludzie z playfire mu nie udostępnią danych, to takie archiwum jest niemożliwe do stworzenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

xenonisbad pisze: Do tego trzeba by jeszcze było zrobić system, który zapisywałby kiedy dana promocja się zaczyna, aby mógł rozróżnić czy osiągnięcie/pierwsza gra były "zdobyte" w czasie działania promocji. Jak dla mnie gra nie warta świeczki, bo biorąc pod uwagę ile się trzeba namęczyć aby wszystko powbijać (szczególnie te za 50), to pamiętam czy je wbiłem w ciągu ostatniego tygodnia. Poza tym twórca w poście wyżej napisał, że jeśli ludzie z playfire mu nie udostępnią danych, to takie archiwum jest niemożliwe do stworzenia.
Myślisz że skąd jest brana wartość "time left"? Przecież trzeba ręcznie wprowadzić datę rozpoczęcia, a porównanie tego z czasem otrzymania osiągnięcia przez nas (o ile jest to dostępne publicznie) to jest raptem jedna linijka tekstu (jeżeli nasz czas otrzymania achivementu < czas rozpoczęcia punktowania to wtedy inny kolorek).
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ynleborg pisze: Były takie pomysły, żeby porówanać okres kiedy obowiązywała nagroda i czas odblokowania osiągnięcia i na tej podstawie wyznaczać, ale jest pewien problem. O ile wiadomo do kiedy nagrodą obowiązuje, to nie wiadomo OD kiedy. Ja skanuję stronkę co jakiś czas, ale np wczorajsze nagrody pojawiły się dopiero dziś, więc już byłaby dziura jednodniowa i ta metoda nie byłaby precyzyjna.

Jak pisałem wcześniej jestem w kontakcie z Playfire. Być może udostępnią mi listę aktualnych nagród w bardziej przystępnej formie. Jeśli będzie tam informacja o nagrodzie w kontekście czasu OD-DO, to wtedy mogę łatwo taką informację przedstawić. Zobaczymy co z tego wyniknie :)
Skoro autor twierdzi, że nie ma dostępu do daty rozpoczęcia promocji, to nie ważne jakbyś się nie starał i nie argumentował, on nie ma tych informacji. Myślę, że on chyba lepiej wie z czego korzysta, a z czego nie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wydaje mi się, że chodzi o otrzymanie tych informacji przed rozpoczęciem promocji. Umozliwiłoby to stworzenie bazy, która automatycznie wyświetlałaby nowe elementy w momencie określonym przez Playfire. Aktualnie przecież czas rozpoczęcia czy też zakończenia można odczytać z daty wypisania postu na ich blogu (i zapewne tak to jest aktualnie robione), więc nie widzę żadnych przeszkód.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

W Playfire jest błąd z jednym achievmentem. W Borderlands 2 nie ma achievmentu X Marks The Spot tylko Treasure Hunter - Completed the mission "X Marks the Spot" przez co można się pomylić patrząc na listę achievmentów do zrobienia.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ciekawa dyskusja się wywiązała :) więc jeszcz raz. Ja nic ręcznie nie wprowadzam, stronka działa automatycznie. Co 15 minut sprawdza czy jest nowy wpis na blogu i jeśli jest to parsuje stronę i odczytuje nagrody żeby pokazać je w tabelce. I teraz tak "time left" bierze się stąd, że na stronce do każdej nagrody jest licznik i stąd tę informację odczytuje. Natomiast nie mam pojęcia, od kiedy nagroda obowiązuje. Mogłbym przyjąc datę odczytania ale to nie jest informacja precyzyjna. Dwa dni temu była taka sytuacja, że na blogu był błąd i nagrody odczytałem dopiero po ok 24 godzinach po opublikowaniu. Dopóki nie dostaną gdzieś jednoznacznej informacji od której godziny nagroda obowiązuje dopóty nie będę tego kolorował bo nie ma to większego sensu. Idąc dalej, kiedyś w końcy nagrody zaczną się powtarzać (o ile juz się nie powtarzają - takie mam wrażenie czasami). W tym momencie sytuacja się komplikuje, bo musiałbym pamiętać wszystkie okresy, w których nagroda obowiązywała.

Pomysł z językami jest fajny, chociaz aktualnie większym wyzwaniem są regiony.

@Michael_ - literówki w osiągnięciach to poważny problem i rozmawiam w tej chwili z Playfire, żeby udostępnili mi zamiast opisów wewnętrzne identyfikatory steam. Wtedy sytuacja poprawi się, tak jak to teraz ma miejsce z grami, które są bardzo dobrze dopasowywane i nie ma juz sytuacji, że gra jest nierozpoznana.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Nie wiem czy jesteś w stanie to zrobić, ale o wiele lepsze wyniki wyszukiwania daje nazwa osiągnięcia achievement zamiast unlock nazwa osiągnięcia (przykład: Duke Nukem Forever I Need a Towel achievement zamiast Duke Nukem Forever unlock I Need a Towel).
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@sergeron też to zauważyłem i przy najbliższej okazji dodam tę zmianę.

Właśnie dostałem info od Playfire i znam juz sposób, na pobranie daty rozpoczęcia i końca nagrody, więc wkrótce pojawi się wersja aplikacji, która będzie rozróżniała nagrody odblokowane podczas promocji od tych, które odblokowano wcześniej.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Świetna wiadomość.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Na blogu dają info gdzieś w kodzie? Nie analizowałem jeszcze kodu, by wytropić początek.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

batmany sie nie pojawiły
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wszystko jest zaktualizowane, tyle ze mam pytanie. Dlaczego pokazuje mi ze Batman Arkham City jest dla mnie dostepne, skoro nie posiadam tej gry w bibliotece steam. Oraz Dlaczego steam price tej gry jest ustawiony na 0.00$?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Cena pewnie zerowa z winy, że podstawki na Steamie nie ma dostępnej. Jest tylko GOTY. Ale nie wiem skąd dostępne pokazuje ci AC. Pewnie błędne przypisanie appid do gry.
Mi tam po id źle pokazuje aczki do zdobycia. Jakby nie lubił znaku "_" w id. Muszę podawać liczbowy długi id.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Kontakt:

A mi pokazuje w AC acziki na zielono takie, które już zrobiłem i PF już dawno je zatrackował.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Wam też pokazuje, że możecie ciepać hajs za Hexodius? Gra darmowa z tego co widze to nie jest, w bibliotece jej nie widzę, a mimo wszystko mam zielony kolorek ;>
Zablokowany