GOG.com - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 23 razy
- Podziękowania: 43 razy
- Kontakt:
Na gog-u pojawiła się trudno dostępna i dosyć już leciwa strzelanina pod tytułem Redline. Zaskoczył mnie ten fakt gdyż myślałem, że już nikt nie pamięta o tej grze, a szkoda bo swego czasu zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. To takie połączenie Carmageddon-a z FPP w klimatach apokaliptycznych. Na razie kosztuje dosyć sporo gdyż 5,99$ ale pewnie kiedyś będzie jakaś promocja.
Hejtowanie nowej dobrej i darmowej gry z DRM Free i bibliotce na GOG jest już małym przegięciem - mentalność Polaków już mnie całkiem dobija 

- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Poniekąd gog.com pochodzi od polaków, bo cdprojekt go otworzył, teraz są niezależni, choć wciąż współpracują z cdprojektem i do tego mają siedzibę w warszawie i pracuje tam przynajmniej dwóch polaków, których można było oglądać na różnych konferencjach czy filmach video, także polak gada na polaka się utrzymało.
- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
Mnie się wydaje, że tutaj narodowość piszących nie ma wpływu na tego typu komenty, prędzej jest to bezgraniczne ubóstwianie steama i negacja "z automatu" wszystkiego, co jest poza steamem (no, powiedzmy poza wyjątkami pokroju topowych tytułów Ubisoftu czy EA, dostępnych tylko via Uplay czy Origin). Ale mnie również wyjątkowo cierpko się czyta takie komentarze.
Ja się bardzo cieszę z darmowego Magrunnera. I to podwójnie - raz, że jestem niesłychanie łasy na klimaty Lovecraftowskie (aczkolwiek wyjdzie w praniu, ile tutaj tego Lovecrafta czuć

A samą wyprzedaż na GOGu uważam za rewelacyjną - ceny wielu gier pierwszy raz osiągnęły tak niski pułap (i w moim odczuciu nawet nie ma co się spodziewać, że steam podczas swojej osławionej wyprzedaży zbliży się do takich progów cenowych). Do tego pojawił się dodatkowy bodziec do kupienia pakietu D&D w postaci polskich wersji dołączonych do gier z tej paczki (a przyznam, że mocno się zdziwiłem, słysząc pełną polską wersję pierwszego BG, bo spodziewałem się tylko napisów). No i kolejny plus - dzięki cykliczności ofert "pojedynczych" właściwie nie ma szans, żeby nie załapać się interesujące kogoś pozycje (właściwie każdą widziałem już co najmniej 2-3 razy w różnych porach dnia).
No i dorzućmy do tego działający już od długiego czasu mechanizm kupowania pakietów - masz już jakieś tytuły, to możesz kupić tylko resztę, przy zachowaniu obniżki charakterystycznej dla pakietu. Fantastyczna sprawa ("wspaniały" steam w takich przypadkach przymusza do bulenia za cały pakiet, a wcześniej kupione gry(częściej podstawka w przypadku zakupu jakiejś edycji GOTY) po prostu przepada/ją)).
I niestety tylko jedna rzecz (przynajmniej w moim odczuciu) kłuje - a mianowicie kwestia Original War. O ile na krótko przed wyprzedażą była konkretna obniżka na całą serię ARMA (więc jak ktoś chciał ją nabyć przed wycofaniem gier Bohemii z katalogu GOGa, mógł to uczynić w przyjemnej dla oka cenie), o tyle Original War nie doczekał się obniżki ani przed wyprzedażą, ani w jej trakcie. Co oznacza tylko tyle, że jak komuś na tym tytule zależy, a wcześniej go nie nabył, musi go teraz kupić w pełnej cenie.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Original War jest dostępny na steamie i można było go kupić na wyprzedaży za 1 ełro.kal3jdoskop pisze: I niestety tylko jedna rzecz (przynajmniej w moim odczuciu) kłuje - a mianowicie kwestia Original War. O ile na krótko przed wyprzedażą była konkretna obniżka na całą serię ARMA (więc jak ktoś chciał ją nabyć przed wycofaniem gier Bohemii z katalogu GOGa, mógł to uczynić w przyjemnej dla oka cenie), o tyle Original War nie doczekał się obniżki ani przed wyprzedażą, ani w jej trakcie. Co oznacza tylko tyle, że jak komuś na tym tytule zależy, a wcześniej go nie nabył, musi go teraz kupić w pełnej cenie.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Świetna wyprzedaż na GOGu! Dungeons & Dragons Masterset od dawna był na mojej liście życzeń, więc się złamałem i zakupiłem w połączeniu z W3 wykorzystałem swój limit wydatków na gry. Mam nadzieję, że będą się rozwijać co raz lepiej.
http://www.gog.com/promo/summer_hitman_bundle_200614
Opłaca się wziąć tą paczkę? Było gdzieś taniej?
Opłaca się wziąć tą paczkę? Było gdzieś taniej?
Alan Wake AN tylko przez pół godziny za darmo na gog.
Skoro nie płaci podatków w Polsce, to żadna ona polska.