GOG.com - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Na gog-u pojawiła się trudno dostępna i dosyć już leciwa strzelanina pod tytułem Redline. Zaskoczył mnie ten fakt gdyż myślałem, że już nikt nie pamięta o tej grze, a szkoda bo swego czasu zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. To takie połączenie Carmageddon-a z FPP w klimatach apokaliptycznych. Na razie kosztuje dosyć sporo gdyż 5,99$ ale pewnie kiedyś będzie jakaś promocja.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Hejtowanie nowej dobrej i darmowej gry z DRM Free i bibliotce na GOG jest już małym przegięciem - mentalność Polaków już mnie całkiem dobija :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Poniekąd gog.com pochodzi od polaków, bo cdprojekt go otworzył, teraz są niezależni, choć wciąż współpracują z cdprojektem i do tego mają siedzibę w warszawie i pracuje tam przynajmniej dwóch polaków, których można było oglądać na różnych konferencjach czy filmach video, także polak gada na polaka się utrzymało.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Revan pisze: Hejtowanie nowej dobrej i darmowej gry z DRM Free i bibliotce na GOG jest już małym przegięciem - mentalność Polaków już mnie całkiem dobija :D
Mnie się wydaje, że tutaj narodowość piszących nie ma wpływu na tego typu komenty, prędzej jest to bezgraniczne ubóstwianie steama i negacja "z automatu" wszystkiego, co jest poza steamem (no, powiedzmy poza wyjątkami pokroju topowych tytułów Ubisoftu czy EA, dostępnych tylko via Uplay czy Origin). Ale mnie również wyjątkowo cierpko się czyta takie komentarze.

Ja się bardzo cieszę z darmowego Magrunnera. I to podwójnie - raz, że jestem niesłychanie łasy na klimaty Lovecraftowskie (aczkolwiek wyjdzie w praniu, ile tutaj tego Lovecrafta czuć :)), a dwa, że już chyba 2-3 razy byłem tuż-tuż, żeby go nabyć, ale jednak się rozmyśliłem.

A samą wyprzedaż na GOGu uważam za rewelacyjną - ceny wielu gier pierwszy raz osiągnęły tak niski pułap (i w moim odczuciu nawet nie ma co się spodziewać, że steam podczas swojej osławionej wyprzedaży zbliży się do takich progów cenowych). Do tego pojawił się dodatkowy bodziec do kupienia pakietu D&D w postaci polskich wersji dołączonych do gier z tej paczki (a przyznam, że mocno się zdziwiłem, słysząc pełną polską wersję pierwszego BG, bo spodziewałem się tylko napisów). No i kolejny plus - dzięki cykliczności ofert "pojedynczych" właściwie nie ma szans, żeby nie załapać się interesujące kogoś pozycje (właściwie każdą widziałem już co najmniej 2-3 razy w różnych porach dnia).

No i dorzućmy do tego działający już od długiego czasu mechanizm kupowania pakietów - masz już jakieś tytuły, to możesz kupić tylko resztę, przy zachowaniu obniżki charakterystycznej dla pakietu. Fantastyczna sprawa ("wspaniały" steam w takich przypadkach przymusza do bulenia za cały pakiet, a wcześniej kupione gry(częściej podstawka w przypadku zakupu jakiejś edycji GOTY) po prostu przepada/ją)).

I niestety tylko jedna rzecz (przynajmniej w moim odczuciu) kłuje - a mianowicie kwestia Original War. O ile na krótko przed wyprzedażą była konkretna obniżka na całą serię ARMA (więc jak ktoś chciał ją nabyć przed wycofaniem gier Bohemii z katalogu GOGa, mógł to uczynić w przyjemnej dla oka cenie), o tyle Original War nie doczekał się obniżki ani przed wyprzedażą, ani w jej trakcie. Co oznacza tylko tyle, że jak komuś na tym tytule zależy, a wcześniej go nie nabył, musi go teraz kupić w pełnej cenie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

byla juz promocja bo licze na to gier z cyklu quest czyli police ,space i kings a i quest for glory . Narazie kupilem tylko TeX Murphy collection
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

kal3jdoskop pisze: I niestety tylko jedna rzecz (przynajmniej w moim odczuciu) kłuje - a mianowicie kwestia Original War. O ile na krótko przed wyprzedażą była konkretna obniżka na całą serię ARMA (więc jak ktoś chciał ją nabyć przed wycofaniem gier Bohemii z katalogu GOGa, mógł to uczynić w przyjemnej dla oka cenie), o tyle Original War nie doczekał się obniżki ani przed wyprzedażą, ani w jej trakcie. Co oznacza tylko tyle, że jak komuś na tym tytule zależy, a wcześniej go nie nabył, musi go teraz kupić w pełnej cenie.
Original War jest dostępny na steamie i można było go kupić na wyprzedaży za 1 ełro.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 370 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

No tak, na Steamie. A ja cały czas piszę o wersji GOGowskiej vel DRM-free. No zresztą cały wątek jest o GOGu, a to heca :trollface:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Świetna wyprzedaż na GOGu! Dungeons & Dragons Masterset od dawna był na mojej liście życzeń, więc się złamałem i zakupiłem w połączeniu z W3 wykorzystałem swój limit wydatków na gry. Mam nadzieję, że będą się rozwijać co raz lepiej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

http://www.gog.com/promo/summer_hitman_bundle_200614
Opłaca się wziąć tą paczkę? Było gdzieś taniej?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy

W biedronce pudełko z czterema częściami za 20zł było.
Mimo tego, opłaca się.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

a wie ktos może czy w czasie tej wyprzedazy będą jeszcze jakies darmówki w tym miesiącu?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Alan Wake's American Nightmare wskoczy za 20 minut do Flash deals i to pewnie będzie ta czwarta darmowa gra.

Edit. Jeszcze trzeba czekać :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

wiem,obys miał racje ;P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

kod źródłowy strony potwierdza, że American Nightmare będzie kolejną grą za darmo ;)
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

heh no to super ^^
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Alan Wake AN tylko przez pół godziny za darmo na gog.
Awatar użytkownika
Łowca

GOG Ltd
7 Florinis Str.,
Greg Tower, 6th floor,
1065 Nicosia, Cyprus

Hm, ciekawe!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

-vNitrov- pisze: GOG Ltd
7 Florinis Str.,
Greg Tower, 6th floor,
1065 Nicosia, Cyprus
No proszę - "polska" firma.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

GOG.COM to polska firma zarejestrowana w "raju podatkowym" :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Skoro nie płaci podatków w Polsce, to żadna ona polska.
ODPOWIEDZ