Promocje na Playstation 4 Pro

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

http://allegro.pl/ps4-1tb-pro-gratis-gr ... 65639.html
Mogę spokojnie brać plejke z tej aukcji? Bo zdaje się strasznie tanio jak na polskie standardy i się zastanawiam, czy wszystko jest z nią okej.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

Trochę to dziwne, że tak podkreśla fakt o "polskiej wtyczce", a sam wysyła konsolę z Wielkiej Brytani.
Awatar użytkownika
Łowca

Właśnie też mnie to zastanawia, poczekam jeszcze na opinie innych.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Przecież kabel zasilający do PS4 to zwykła "ósemka". Co za problem taki dorzucić do paczki? Na wyspach w brew pozorom też takie kable można kupić, nawet zdarza się sporo sprzętu który kabel z polską wtyczką ma w zestawie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Kupowanie na takich aukcjach to proszenie sie o klopoty moim zdaniem. Niby Allegro zwroci calosc kwoty, ale trzeba czekac 3 miesiace, zaliczyc zgloszenie sprawy na komisariacie i nerwy. Duzo fajniejszym rozwiazaniem jesli juz brac z zagranicy jest Amazon, przeciez byly konsole na wyprzedazach w jeszcze lepszej nawet cenie :roll:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

W ogóle branie ofert z Allegro na poważnie, kiedy siedzi się na Łowcach, jest deczko podejrzane :P
Przecież sam mogłeś sobie taką konsolę kupić za około 1000, bez pośrednika - po co przepłacać? Zostaw to dla biednych ludzi, którzy nie mają czasu albo ochoty samemu poszukać i dzięki temu napędzają polski (przynajmniej o takich korzeniach) biznes :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Przymierzam się do zakupu prosiaka i chętnie bym zobaczył te cenę 1000 PLN zamiast 1500. Ewentualnie jakaś realna promocję. Ktoś coś?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ooo na tysiaka mozna liczyc pewnie dopiero na kolejne swieta w zimie, wczesniej raczej bym sie nie spodziewal tak radykalnych obnizek. Konsola jest genialna spokojnie warta tych pieniedzy, przeciez to cena zwyklej karty graficznej :D Jakby jeszcze w zestawie z gra nawet bym sie nie zastanawial gdybym byl na kupnie.
Z tego co obserwuje po 1300-1400 smigaja uzywki w zestawie za jakimis grami, ale chyba bym wolal dolozyc i wziac nowa nawet gola.
Promocje gier w PSNie natomiast zwalaja z nog i juz minely te czasy, ze gry na konsole byly drogie. Jak nie kupisz interesujacego cie tytulu w pudle, to mozesz byc pewien, ze wezmiesz za chwile cyfrowke 60-70% taniej. Szaleja z tymi promocjami trzeba przyznac. Dla przykladu: uzyweczka Pillarsow kosztuje ze 120zl, ale w tym momencie mozesz smialo brac cyfrowke za 79zl - i jest to kompletna edycja wraz z dodatkami ! Zwazywszy, ze jest to nowosc na konsole, wiekszosc rocznych tytulow duzo mocniej leci z ceny.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Atton29 pisze: Ooo na tysiaka mozna liczyc pewnie dopiero na kolejne swieta w zimie, wczesniej raczej bym sie nie spodziewal tak radykalnych obnizek. Konsola jest genialna spokojnie warta tych pieniedzy, przeciez to cena zwyklej karty graficznej :D Jakby jeszcze w zestawie z gra nawet bym sie nie zastanawial gdybym byl na kupnie.
Z tego co obserwuje po 1300-1400 smigaja uzywki w zestawie za jakimis grami, ale chyba bym wolal dolozyc i wziac nowa nawet gola.
Promocje gier w PSNie natomiast zwalaja z nog i juz minely te czasy, ze gry na konsole byly drogie. Jak nie kupisz interesujacego cie tytulu w pudle, to mozesz byc pewien, ze wezmiesz za chwile cyfrowke 60-70% taniej. Szaleja z tymi promocjami trzeba przyznac. Dla przykladu: uzyweczka Pillarsow kosztuje ze 120zl, ale w tym momencie mozesz smialo brac cyfrowke za 79zl - i jest to kompletna edycja wraz z dodatkami ! Zwazywszy, ze jest to nowosc na konsole, wiekszosc rocznych tytulow duzo mocniej leci z ceny.

Tak nawiązałem tym tysiakiem do tego co kolega wyżej napisał. Bo osobiście najlepszą promocję na prosiaka widziałem w Black Friday poza tym żadnych specjalnych promocji nie było. Jasne, że kupie nową konsole bo używki trochę zbyt drogie de facto jak na używki bo w okolicach 90% ceny nowej. Czekam tylko na wersję z jakąś ciekawą grą, może wytrzymam do kwietnia i kupię z God of War (o ile taki pakiecik będzie) albo poczekam na wersję z Monster Hunter. Faktem jest, że ps4 opłaca się obecnie lepiej niż wymiana karty graficznej (osobiście posiadam 970gtx) przynajmniej w dobie tych koparek kryptowalutowych. Wolę exclusive ograć niż przepłacać za kartę graficzną. Myślałem tylko, że jak ów kolega wyżej napisał, są jakieś magiczne strony o których istnieniu nie wie taki szarak jak ja, gdzie idzie kupić prosiaka jeszcze taniej. :P
Awatar użytkownika
Łowca

Wygląda na to, że w obecnej sytuacji najlepsza oferta jest na Muve, 1560zł za konsole i zwrotu ok. 80zł w postaci tego ich programu lojalnościowego, z którego można chociaż cześć przeznaczyć np. na PSN. Chyba, że znaleźliście lepsze oferty?

Z tego co mi wiadomo, żadnych bundli, ani większych promocji nie będzie do Wielkanocy, a najpewniej nawet do okresu I Komunii Świętych, więc albo trzeba się wykazać anielską cierpliwością, albo przepłacić +/- 200zł za konsole.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

skillzor pisze: Tak nawiązałem tym tysiakiem do tego co kolega wyżej napisał. Bo osobiście najlepszą promocję na prosiaka widziałem w Black Friday poza tym żadnych specjalnych promocji nie było.(..)
No to skoro widziałeś, to wszystko wiesz :) (a dla pewności zawsze możesz przejrzeć archiwalne wiadomości z głównej). Były na pewno dwie świetne oferty, dobre już nawet mnie nie ruszają :P
Rozumiem, że ktoś może świadomie pominąć promocję i kupić za miesiąc-dwa w wyższej cenie (z różnych powodów). Ale kolega, który zadawał pytanie był zdziwiony tak, jakby trafił tu przez przypadek i nie słyszał o tym, że za granicą jest po prostu taniej (a na Allegro ludzie po prostu odsprzedają sprzęt z tych promocji).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ja tam bym nie czekal na zestawy z gra tylko bym bral i gral :D Gry z czasem mocno tanieja i cyfrowki na wyprzedazach sa najlepiej oplacalne :D
Poza tym jak nawet bedziesz mial gola konsole, to gier ci nie braknie przez dlugie miesiace - jest masa znakomitych darmowek mmo, gdzie grasz online za free bez potrzeby wykupywania Golda - to mi sie podoba i nie ma tego dla przykladu na Xbox, tam w kazdym przypadku by grac po sieci trza bulic abonament.

Jeszcze sprawa wypasionej karty graficznej, pomysl ile za prad sie placi odpalajac taki agregat ;) a tu masz te same gry i milo, i oszczednie :D PS4 Pro tyle ci pradu zuzyje co laptop ! Mam laptopa na ktorym gram glownie w indyki, albo insze tansze lub co mi smigna :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

RR88 pisze: Wygląda na to, że w obecnej sytuacji najlepsza oferta jest na Muve, 1560zł za konsole i zwrotu ok. 80zł w postaci tego ich programu lojalnościowego, z którego można chociaż cześć przeznaczyć np. na PSN. Chyba, że znaleźliście lepsze oferty?

Z tego co mi wiadomo, żadnych bundli, ani większych promocji nie będzie do Wielkanocy, a najpewniej nawet do okresu I Komunii Świętych, więc albo trzeba się wykazać anielską cierpliwością, albo przepłacić +/- 200zł za konsole.
No te 80 ziko to w tej chwili chyba najciekawsza propozycja. Nic ciekawszego chyba nie będzie. + jeszcze dają "grę niespodziankę". Najprawdopodobniej nie będzie to pewnie jakiś zeszłoroczny hit ale to zawsze jakiś gratis.
Niriles pisze:
skillzor pisze: Tak nawiązałem tym tysiakiem do tego co kolega wyżej napisał. Bo osobiście najlepszą promocję na prosiaka widziałem w Black Friday poza tym żadnych specjalnych promocji nie było.(..)
No to skoro widziałeś, to wszystko wiesz :) (a dla pewności zawsze możesz przejrzeć archiwalne wiadomości z głównej). Były na pewno dwie świetne oferty, dobre już nawet mnie nie ruszają :P
Rozumiem, że ktoś może świadomie pominąć promocję i kupić za miesiąc-dwa w wyższej cenie (z różnych powodów). Ale kolega, który zadawał pytanie był zdziwiony tak, jakby trafił tu przez przypadek i nie słyszał o tym, że za granicą jest po prostu taniej (a na Allegro ludzie po prostu odsprzedają sprzęt z tych promocji).
Tak masz rację sam osobiście próbuję takie akcje robić. Tak czy siak Na allegro nie ma co łapać okazji, bo oni robią na nas interesy, masz rację.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Atton29 pisze: Poza tym jak nawet bedziesz mial gola konsole, to gier ci nie braknie przez dlugie miesiace - jest masa znakomitych darmowek mmo, gdzie grasz online za free bez potrzeby wykupywania Golda - to mi sie podoba i nie ma tego dla przykladu na Xbox, tam w kazdym przypadku by grac po sieci trza bulic abonament.
........
Jeszcze sprawa wypasionej karty graficznej, pomysl ile za prad sie placi odpalajac taki agregat ;) a tu masz te same gry i milo, i oszczednie :D PS4 Pro tyle ci pradu zuzyje co laptop !
za to na xboxie w ciągu roku można miec nawet 4. miesiące takiego abonamentu po 1zł/mc. A czasem trafia się nawet miesiąc ze 100 grami za 1zł. Czego nie ma na playstation.
Co do zużycia prądu - prawda, ale tylko ps4 slim. Ile prądu zużywa ps4 pro -widac chociażby po wtyczce. Bo o ile marketing (czytaj: oficjalne kłamstwo") pozwala nie ujawniac niewygodnych danych, o tyle istnieją przepisy, których nawet Sony nie może ignorowac. Takie przepisy/normy regulują chociażby kształt/rodzaj wtyczki w zależności od poboru prądu. Otóż ps4pro posiada taką wtyczkę, z jakiej w świecie konsol PS ostatnio korzystało ps3 FAT. Oczywiście stacjonarny pc to już inna liga.
Jeśli już szukac argumentów nt. wyższości PS nad PC to lepiej powołac się na fakt, że większośc gier AAA na pc to porty z konsol.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

buck pisze: Otóż ps4pro posiada taką wtyczkę, z jakiej w świecie konsol PS ostatnio korzystało ps3 FAT.
Oczywiście stacjonarny pc to już inna liga.
Taka sama wytczke ma moj Xbox360 :E

Co do reszty to takze baneluki wujaszku bucku opowiadasz - pobor mocy ledwo dorownuje temu z laptopa, oczywiscie podczas gry :
http://www.eurogamer.pl/articles/2016-1 ... 4-pro-test
http://pssite.com/news/53353/ile-mocy-p ... miary.html
https://pclab.pl/art71899-9.html
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: Taka sama wytczke ma moj Xbox360 :E

Co do reszty to takze baneluki wujaszku bucku opowiadasz - pobor mocy ledwo dorownuje temu z laptopa, oczywiscie podczas gry :
http://www.eurogamer.pl/articles/2016-1 ... 4-pro-test
rozumiem, że twój x360 ma wewnetrzny zasilacz?
Czytasz czasem, co wklejasz w linku?
"To tłumaczy, dlaczego na pudełku widać wzmiankę o wymogu 310 W, a kabel zasilania przypomina już te z PC"
Attona oszukac można, ale z urzędami nie podyskutujesz. Norma to norma.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie ma prawa pobrac wiecej jak 150V przy maksymalnym obciazeniu 4K.
Chyba zaden xbox360 nie mial wewnetrznego zasilacza ;) powinienes to wiedziec najlepiej, ponoc miales 5 !
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Atton29 pisze: Nie ma prawa pobrac wiecej jak 150V przy maksymalnym obciazeniu 4K.
Chyba zaden xbox360 nie mial wewnetrznego zasilacza ;) powinienes to wiedziec najlepiej, ponoc miales 5 !
...ale to nie ja porównuję wewnętrzny zasilacz ps4pro z zewnętrznym x360. Już nie wpominam o wyrażaniu poboru w "V".
Poczytaj trochę o certyfikacji urządzeń eletrycznych. A potem porozmawiamy o prawie...poboru.
p.s. możesz też poczytac o kalkulacji kosztów. I sobie wyliczyc, ile Sony dopłaca do takiego kabla/gniazda w porównaniu do tych stosowanych chocby w ps3slim.
ps2: nie miałem, tylko mam. I 6, nie 5.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Chłopaki kogo obchodzi prąd ;d liczą się gry na wyłączność :D po co ta gównoburza ;d
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Ale przeciez niskie rachunki za prad i gaz tez sa wazne, wiecej kasy zostanie na gry :D
ODPOWIEDZ