Playstation 4 - rośnie populacja "kąsolowców"

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Odnośnie neta mobilnego, to warto sprawdzić, czy faktycznie będzie dobrze działał w miejscu zamieszkania, choć można to chyba zrobić i ma się 7 dni na rezygnację (chyba, że już tak nie ma). Chociaż powinno już być ok raczej w większości miejsc. Ja przez długi czas miałam nielimitowany LTE z Plusa i nie narzekałam. A płaciłam za niego jakieś grosze.
A odnośnie taniego grania, to TheLastJedi ma zupełną rację. Zależy, czy musisz mieć wszystkie gry AAA na premierę, czy takie kilkuletnie będą ok, czy jakieś indyki. Ja w sumie głównie gram na laptopie, który swoje lata już ma i takie dwuletnie "duże" gry zazwyczaj jeszcze całkiem spoko uciągnę. Na konsoli jakoś gram rzadko w sumie, chyba kwestia przyzwyczajenia. Kupka wstydu w każdym razie jest ogromna, a nie są to totalne starocie i nie narzekam na laptopa. I faktycznie często rozdawane są naprawdę świetne gry za darmo, plus bundle za grosze. Ogólnie, żyć, nie umierać. Przy konsoli, jeśli chodzi o "nie super nowości", to skupiłabym się na promocjach w ps storze, bo bywają naprawdę niezłe, albo niestety te nieszczęsne używki, z którymi trzeba uważać. To też kwestia tego, gdzie faktycznie mieszkasz i czy masz dostęp do czegokolwiek w miarę w pobliżu, bo oprócz allegro czy olx, są też sklepy z używkami, które są może bardziej pewne itp. Wysyłka też tam wchodzi w grę przecież. Jak dla mnie, podstawa, załatw ten net. A potem reszta. No niestety, ale to chyba ma największy sens.
Jeśli chodzi o sama konsolę, to nówki można mieć już na tyle tanio, że nie ryzykowałabym z jakimiś innymi źródłami. Chyba, że od kolegi. Ale nie kolegi "kolegi z CS'a" ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Ja nie wiem, naprawde nie przeszkadza Wam, ze nie ma juz komu doradzac? Gosc sie zwinal z Lowcow razem ze swoim problemem. Jak pisalem: albo dostal konsole na komunie, albo w d... od ojca, ze go tak obsmarowal na publicznym forum ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Z góry przepraszam, jeśli nie ten dział, ale mam pytanie i może szanowni forumowicze pomogą. Kilka tygodni temu kupiłem Pro i coś mi nie daje spokoju. Pytanie moje brzmi, czy wiadomości otrzymywane na konsolę od innych użytkowników są skojarzone z kontem na PSN czy z konsolą?

Już tłumaczę skąd takie (na pierwszy rzut oka głupie) pytanie. Mianowicie poprzednio miałem PS3 na któym ostatni raz grałem z 2 lata temu. Miałem założone konto w PSN do tego abonament PS plus. Miesiąc temu kupiłem PS4 pro i od razu po uruchomieniu i zalogowaniu na moje konto z czasów jeszcze PS3 zobaczyłem na konsoli 3 wiadomości tekstowe z sierpnia 2017 od 3 różnych, nieznanych mi użytkowników w 3 różnych językach. Pierwsza moja myśl była taka, że jakieś boty wysłały do mnie wiadomości na moje konto PSN w sierpniu, gdy byłem już od dłuższego czasu nieaktywny. Ale potem pojawiła się inna, dzika myśl. Moja konsola ma kod daty 7C, zatem była wyprodukowana w 3. kwartale 2017 r. Sierpień z wyżej wspomnianymi wiadomościami wypada akurat w środku tego okresu. Czy zatem, według waszej wiedzy, zbieg okoliczności, że jakieś boty obrały mnie na cel mniej więcej w okresie, gdy moja konsola opuściła taśmę produkcyjną, czy może sklep sprzedał mi konsolę, która była już kiedyś uruchomiona (np. ze zwrotów gwarancyjnych) i stare wiadomości z tego okresu to dowód na ten proceder?

Z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi, bo nie wiem, czy mam się szykować na wojnę ze sklepem :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

SpecBerserk pisze: Z góry przepraszam, jeśli nie ten dział, ale mam pytanie i może szanowni forumowicze pomogą. Kilka tygodni temu kupiłem Pro i coś mi nie daje spokoju. Pytanie moje brzmi, czy wiadomości otrzymywane na konsolę od innych użytkowników są skojarzone z kontem na PSN czy z konsolą?
Z kontem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

buck pisze: Ja nie wiem, naprawde nie przeszkadza Wam, ze nie ma juz komu doradzac? Gosc sie zwinal z Lowcow razem ze swoim problemem. Jak pisalem: albo dostal konsole na komunie, albo w d... od ojca, ze go tak obsmarowal na publicznym forum ;)
Albo to bylo po prostu czyjes subkonto :lol:
ODPOWIEDZ