Green Man Gaming - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Jak działa obecna promocja z grą gratis do każdego zamówienia. Mogę kupić kilka gier na raz i do każdej dostanę gratis drugą, czy muszę je rozbić na osobne zamówienia?
Gra do zamówienia, nie do każdej gry osobno. Musisz kupić kilka razy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Hmm kolejny problem. Zalogowałem do GMG pierwszy raz odkąd zmienili walutę na funty i co się okazuje moje konto nadal ma dolary :D Niestety wychodzi drożej, VPN nie pomaga jakiś pomysł? Czy rejestracja nowego konta przez VPN/lub bez ?

EDIT: :lol: Nie wiedziałem, że mieszkam w USA (konto zarejestrowane na Polskę wieki temu). W sumie to fajnie, idę na spacer do Central Parku w takim razie :E

Spoiler:pokaż
EDIT 2:

Zarejestrowałem nowe konto i tez ma dolary :shock:
Jaką walutę macie?
ŁG wszystkie oferty podają w funtach więc przyjmuję iz każdy powinien mieć funty.

EDIT 3:
Zrobiłem konto przez VPN na UK. Udało się, jednak po próbie zapłacenia zablokowali mi wszystkie konta :?
Nie chcą mi dać funtów no to trudno, kupię kilka złotych drożej bezpośrednio na Steam.
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Up - ja mam funty
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

czy na obecnej promo gta 5 ma pl? w opisie nie ma pl, może nie wszystkie podali
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

@up
Przecież w opisie widnieje jak byk że jest po polsku.

Z innej beczki - po dłuuugiej nieobecności kupiłem grę na GMG której nie ma nigdzie indziej i ośmielę się powiedzieć, że nawet na legalnych inaczej stronach też jej nie ma. Jest z mojego ulubionego gatunku izometrycznych taktycznych gier akcji.

Dowiedziałem się, że GMG pozbyło się klienta Capsule (działał dobrze choć ściąganie szło powoli), zastąpił go Playfire który od lat jest w fazie wiecznej bety.
Kiedyś jak miałem konsolę to mnie acziki jarały ale teraz są mi obojętne.
Dobra, instaluję go i wywala mi error po przejściu na zakładkę My Games. Szfak...

Przejrzałem ich forum, wszystkie pytania wrzucają do jednego tematu z dwoma rozwiązaniami - wyczyszczenie cache albo uruchomienie jako administrator. Oba rozwiązania g**o warte na poziomie „zresetuj komputer"...

Nawet odkopałem starego lapka z Windows Vista i też się krzaczy. Bogowie dodajcie mi sił...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: Dobra, instaluję go i wywala mi error po przejściu na zakładkę My Games. Szfak...
Z tego co pamiętam to ten konkretny problem był związany z danymi wysyłanymi z serwera dla danego konta a nie z tym że aplikacja gryzła się z danym pecetem więc obawiam się że będziesz musiał napisać do Supportu (najlepiej tego od GMG a nie Playfire) żeby Ci to poprawili po ich stronie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: @up
Przecież w opisie widnieje jak byk że jest po polsku.

Z innej beczki - po dłuuugiej nieobecności kupiłem grę na GMG której nie ma nigdzie indziej i ośmielę się powiedzieć, że nawet na legalnych inaczej stronach też jej nie ma. Jest z mojego ulubionego gatunku izometrycznych taktycznych gier akcji.

Dowiedziałem się, że GMG pozbyło się klienta Capsule (działał dobrze choć ściąganie szło powoli), zastąpił go Playfire który od lat jest w fazie wiecznej bety.
Kiedyś jak miałem konsolę to mnie acziki jarały ale teraz są mi obojętne.
Dobra, instaluję go i wywala mi error po przejściu na zakładkę My Games. Szfak...

Przejrzałem ich forum, wszystkie pytania wrzucają do jednego tematu z dwoma rozwiązaniami - wyczyszczenie cache albo uruchomienie jako administrator. Oba rozwiązania g**o warte na poziomie „zresetuj komputer"...

Nawet odkopałem starego lapka z Windows Vista i też się krzaczy. Bogowie dodajcie mi sił...
Powiedz co kupiles bom ciekaw.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

EdmundBA pisze: Z innej beczki - po dłuuugiej nieobecności kupiłem grę na GMG której nie ma nigdzie indziej i ośmielę się powiedzieć, że nawet na legalnych inaczej stronach też jej nie ma.
nie ma, bo... nie działa?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dostałem odpowiedź gdzie kazali mi przeczyścić cache mimo że wspomniałem iż już to zrobiłem.
Kolejna odpowiedź jutro, może...
buck pisze:
EdmundBA pisze: Z innej beczki - po dłuuugiej nieobecności kupiłem grę na GMG której nie ma nigdzie indziej i ośmielę się powiedzieć, że nawet na legalnych inaczej stronach też jej nie ma.
nie ma, bo... nie działa?
Nie ma bo jest to ruski tytuł (i w takiej wersji językowej może być na tych szemranych stronach) i tylko na GMG widziałem go przetłumaczonego.
Dotąd dla niszowych tytułów używałem Gamersgate ale tam go nie było.

@keiran
https://www.greenmangaming.com/games/partisan
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Hm, wyglada jak jakies Brigade E5 albo inny spinoff tegoż. To realtime? Cena zabija.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

keiran pisze:
Hm, wyglada jak jakies Brigade E5 albo inny spinoff tegoż. To realtime? Cena zabija.
Realtime. Grałem w Brigade E5 i inne od Apeironu (7,62 High Calibre i Marauder-Man of Prey) i Planet Alcatraz i ciągle mi mało.
Kupiłem w promo za ok 2 funty, jak dla mnie cena w porządku.

Obecnie jestem na etapie przesłania (ponownie) loga, może dostanę odpowiedź wieczorem).

EDIT
odpowiedź przyszła, program przestał się sypać. Ściągnięcie tych ~3GB na początku było trudne. Raz że prędość iście neostradowa (1-3 megabity na sekundę) to jeszcze przerwało ściąganie bo przy grzebaniu w opcjach Playfire włączył się Schedule czyli planowany czas kiedy program ma ściągać grę. Na szczęście się ogarnęło i po paru minutach program był gotowy, jedynie wklepałem kod SecuRoma.

Gra jest po angielsku, głosy po rosyjsku. I tu jest zagwozdka - niby robimy na tyłach wroga ale w grze nie da się skradać :o za to elementy RPG są :lol: czyli... action RPG?
Obrazek Obrazek Obrazek

Chrzanię to, wracam do Cold Zero (działa na Win7 64bit! Tylko rozdzielczość straszna). Teraz przypomniałem sobie, że mam grę na koncie na GamersGate. Wydawcą jest THQ Nordic ale że tytuł niszowy to raczej nieprędko przybędzie na półki GOGa czy Parówy...
Albo wrócę do Grom: Terror w Tybecie (kiedy oni wydadzą to na Steam/GoG/Gamersgate?).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Oni gdzieś podają blokady regionalne i jakie języki są dostępne w grach bo nie mogę znaleść?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0

Jest jakiś aktywny kod na zniżkę?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

czy RollerCoaster Tycoon® 3: Platinum (MAC) pójdzie na windowsie? według steama nie jest steamplay, ale z tego co pamiętam łowcy robili newsy z tej gry do maców że niby działa też na windows
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

https://www.greenmangaming.com/games/in ... june-2017/
Nowy indie monthly w niedorzecznej cenie, ale rozsyłają na maile vouchery -99% na ten bundel, wychodzi więc 15 pensów. W takiej cenie już warto się zastanowić.

IN BETWEEN STEAM: 44EM2-0AFAK-IYI92
AFTER THE END THE HARVEST: 3LPFB-LL47R-R4EPI
ONIKIRA DEMON KILLER STEAM: 6GI8N-NLLQN-X7TZT
SOULCRAFT STEAM: FATKK-W26CZ-VCE73
RACE A BIT STEAM: FBT2B-FYTXK-ZND6M
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

odpisze mi ktoś czy RollerCoaster Tycoon® 3: Platinum (MAC) pójdzie na windowsie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Dostałem voucher -27% na Playerunknown's Battlegrounds na maila. Gra kosztowała wtedy 21,89$ czyli ~80zł. To chyba najniższa cena jaką można uzyskać w tym momencie, więc jak ktoś jest zainteresowany to polecam sprawdzić maile.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czy sleeping dogs jest steamplay? Na gmg jest na pc za 5 funtów, na maca jest za 4,29, pójdzie wersja mac na windows?
Zawsze mam dylemat, bo to że jest jabłuszko na steamie chyba nie oznacza że wersja mac pójdzie na windowsie? Tu jest coś wyjaśnione https://support.steampowered.com/kb_art ... 8&l=polish ale przeważnie nie ma takiego znaczka "steamplay", a gra i tak jest steamplay więc jak rozpoznawać co jest steamplay a co nie?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: Czy sleeping dogs jest steamplay? Na gmg jest na pc za 5 funtów, na maca jest za 4,29, pójdzie wersja mac na windows?
Zawsze mam dylemat, bo to że jest jabłuszko na steamie chyba nie oznacza że wersja mac pójdzie na windowsie? Tu jest coś wyjaśnione https://support.steampowered.com/kb_art ... 8&l=polish ale przeważnie nie ma takiego znaczka "steamplay", a gra i tak jest steamplay więc jak rozpoznawać co jest steamplay a co nie?
Jak Ci sie nie spieszy to w polskic hsklepach na promkach jest ponizej 10 zł
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Dostałem voucher:
PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS

£26.99
Your very own 27% off voucher
This is an exclusive voucher generated just for

Don't forget to sign in and apply the code* to your cart before you checkout.
[#??????-??????-???????]
*Voucher lasts until 13th August 12:00 UTC and is only redeemable on Playerunknown's Battlegrounds game.  

Niestety wpisuje ten kod i mi nie działa. Ten mail z voucherem był już dawno ale niby pisze że aktywny. Może coś źle robie, jak mam to użyć?
Ewentualnie wiecie gdzie tanio wyhaczyć?
ODPOWIEDZ