Też uważam, że progi są dość wysoko, tym bardziej, że konta bazarowe powiązane są z kontami Steam. Czy ktoś dla 40zł zrujnuje reputację porządnego konta?
Można też pomyśleć o jakimś algorytmie zwiększania limitów dla ewidentnie dobrych kont Steam. Ponad 100 gier, duży playtime, zero banów, długi staż = zwiększenie limitu?
Sugestie i pomysły (Bazar)
W każdej chwili możesz sobie ustawić prywatny profil i Twoja koncepcja obalona.himalaya pisze: Też uważam, że progi są dość wysoko, tym bardziej, że konta bazarowe powiązane są z kontami Steam. Czy ktoś dla 40zł zrujnuje reputację porządnego konta?
Można też pomyśleć o jakimś algorytmie zwiększania limitów dla ewidentnie dobrych kont Steam. Ponad 100 gier, duży playtime, zero banów, długi staż = zwiększenie limitu?
Poza tym w jaki sposób liczyć reputację na steamie? Jak ktoś ma 500 gier na steamie to oszust a jak ma 10000 to uczciwy? Mnie kilka razy oszukali na Bazarku ludzie co mieli konta z kilkuset grami. Małe kwoty, bo 5-10 zł, ale zawsze coś. Dlatego to nie ma żadnego odzwierciedlenia na nic. Byle gimbus może 1000 gier z darmówek uzbierać jakby chciał.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 65 razy
- Kontakt:
Revan pisze:W każdej chwili możesz sobie ustawić prywatny profil i Twoja koncepcja obalona.himalaya pisze: Też uważam, że progi są dość wysoko, tym bardziej, że konta bazarowe powiązane są z kontami Steam. Czy ktoś dla 40zł zrujnuje reputację porządnego konta?
Poza tym w jaki sposób liczyć reputację na steamie? Jak ktoś ma 500 gier na steamie to oszust a jak ma 10000 to uczciwy? Mnie kilka razy oszukali na Bazarku ludzie co mieli konta z kilkuset grami. Małe kwoty, bo 5-10 zł, ale zawsze coś. Dlatego to nie ma żadnego odzwierciedlenia na nic. Byle gimbus może 1000 gier z darmówek uzbierać jakby chciał.
Za privat profile bym daval ban...

- Podziękował: 52 razy
- Podziękowania: 44 razy
- Kontakt:
Dlatego chcę poddać temat pod dyskusję. Nie mówię, że jak ktoś ma 500 gier, to od razu uczciwy. Nie twierdzę też, że cokolwiek gwarantuje uczciwość. Ale można by ustalić jakiś zestaw warunków, który potencjalnie zwiększałby prawdopodobieństwo. Luźna propozycja warunków:Revan pisze: W każdej chwili możesz sobie ustawić prywatny profil i Twoja koncepcja obalona.
1. Profil publiczny
2. 200 gier na koncie
3. 3-letnie konto
Obecna reputacja na Bazarze nie jest trudna do oszukania. Koszt narobienia 100 punktów reputacji to 50zł. Jeśli ktoś chce oszukiwać, to żaden problem.
Może w takim razie uwzględniać też wartość transakcji?
Niezależnie od opinii na temat moich pomysłów: zgodzicie się ze mną, że na Bazarze jest niedobór droższych gier?
Uważam, że to przez to, że bazarowicze, którzy nie są handlarzami nie mają wystarczającej reputacji, by wystawić dobrą grę za 20-40zł i te gry leżą sobie zahibernowane na kontach HumbleBundle i innych.
Ludzie z takimi statami już mnie oszukiwali na Bazarku. I co teraz?himalaya pisze:Dlatego chcę poddać temat pod dyskusję. Nie mówię, że jak ktoś ma 500 gier, to od razu uczciwy. Nie twierdzę też, że cokolwiek gwarantuje uczciwość. Ale można by ustalić jakiś zestaw warunków, który potencjalnie zwiększałby prawdopodobieństwo. Luźna propozycja warunków:Revan pisze: W każdej chwili możesz sobie ustawić prywatny profil i Twoja koncepcja obalona.
1. Profil publiczny
2. 200 gier na koncie
3. 3-letnie konto
Profil może być publiczny, ale potem jak próbujesz zapraszać na steamie by odzyskać hajs to blokują i heja.
Masz steamtrades, allegro itd. Dla chcącego nic trudnego, zero ograniczeń kwotowych.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 3 razy
A ja mam pytanie. Czy dałoby się coś zrobić z ofertami, które leżą (jak w moim przypadku) 11 miesięcy na wystawie i zapewne nikt się do nich nigdy nie dokopie, a nie ma opcji ich podbicia? Z tego co się orientuję, to ludzie często przeszukują bazar pod kątem najtańszych gier, dla +1 biblioteki, a ile stron musieliby przekopać aby dobić na tak stare oferty?
Moim zdaniem limit sprzedaży jednej gry na konto jest trochę słaby. W bundlach często wracają te same gry. Teraz jak je sprzedać? Chyba tylko na allegro. Dało by radę na przykład aby sprzedawać tą samą grę chociaż raz w roku albo raz na 6 miesięcy?
- Discord: Ejdrien.#8595
- Podziękował: 2423 razy
- Podziękowania: 330 razy
- Kontakt:
Fajnie by było, gdyby oferty nie podbijane przez np. 2-3 miesiące i dłużej, schodziły z bazaru, bo trafiłem na ofertę która wisi, a użytkownik był online ostatnio 2 lata temu
Mam pytanie. Jak mogę założyć nowy wątek na forum z pytaniem. FAQ nie pomogło. Strasznie kiepsko oznaczone dodawanie nowych wątków jak i kontakt z moderacją. Nic znaleźć nie mogę.Brakuje normalnego przycisku dodaj temat. A by się przydał
Trochę bieda =\
W takim wypadku napiszę tutaj. Nie mogę zalogować się na bazar. Moje konto jest oznaczone niby jako nie posiadające przynajmniej 40 gier. Czy ile tam jest wymagane gdzie mam ich ponad 1000. Jest również publiczne i podałem ID w trakcie tworzenia konta. Chciałbym wystawić gry na bazarze ale nie mogę nic zrobić z tego powodu.
W takim wypadku napiszę tutaj. Nie mogę zalogować się na bazar. Moje konto jest oznaczone niby jako nie posiadające przynajmniej 40 gier. Czy ile tam jest wymagane gdzie mam ich ponad 1000. Jest również publiczne i podałem ID w trakcie tworzenia konta. Chciałbym wystawić gry na bazarze ale nie mogę nic zrobić z tego powodu.
Musisz chyba zsynchronizować z GGdeals (w ustawieniach).Evor pisze: Trochę bieda =\
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 15 razy
- Kontakt:
Nie jest to czas zeby podniesc limit ilosci sztuk do sprzedazy na bazarze? - kolejna gra z bundli (Warhammer: End Times - Vermintide) ktorej nie moge sprzedac na bazarze przez wykorzystany limit a jedna kopie aktywowalem tez u siebie - oczywiscie nie z powodu multizakupow tylko tyle razy to juz bylo bundlowane
Jak dla mnie to powinny zostać wprowadzone limity kupowania gier (dzienne i tygodniowe, albo też żeby tylko dwa razy można kupić jedną grę). Coraz więcej osób kupujących hurtowo, zapewne żeby sprzedawać w innych miejscach.
Irytuje mnie, że trzeba długo czekać na wpłatę od takich osób, a jeszcze dłużej na komentarze (nawet kilka tygodni).
Irytuje mnie, że trzeba długo czekać na wpłatę od takich osób, a jeszcze dłużej na komentarze (nawet kilka tygodni).