Edit: Albo jeszcze sortowanie wystawionych ofert np. po cenie? Ale to już chyba było.

Nikt Ci nie każe korzystać z Bazaru i robić multikonta
Realnie to podejrzewam, że osoby masowo skupujące gry z Bazaru mają tą działalność tak jak np. do niedawna korzystający z Bazaru Harcik, ponieważ w innym wypadku nie mogliby opychać tego potem na keyshopach pokroju G2A czy nawet na allegro w znaczących ilościach.
Dostajesz od nich paragon? Nie, czyli szara strefa. US nie interesuje ile zarobiłeś dla nich jest ważne tylko to że prowadziłeś niezarejestrowaną działalność.
W tym roku prawo się trochę zmieniło i do (bodajże) 1000 zł nie trzeba mieć działalności. Poza tym do odsprzedaży nie trzeba paragonu tylko dowodu zakupu, a takim dowodem w teorii jest po prostu wpis na bazarze, w teorii podkreślam, bo teog pewien nie jestem
Możesz uważać wiele rzeczy, ale liczy się tylko za ile wszystkie gry sprzedałeś i ile wydałeś na bandla (przy założeniu danego sposobu rozliczenia), co sprawia, że może pojawić się wzbogacenie.Quoyque pisze: Ja Cię rozumiem, wiem co w tej kwestii mówi prawo. Tylko jedna niewiadoma pogania kolejną. Jeśli kupiłem bandla za 20 zł, aktywowałem z niego 1 grę a resztę opycham, to US nie będzie przecież wiedział/badał ile była rzeczywiście warta konkretna sprzedana gra. Może ja uważam, że aktywowana gra była warta 19.99 a reszta tylko 0,01. Nie ma wzbogacenia się, nie ma podatku. Co innego temat kar za szarą strefę, ale jak dla mnie szanse są marne.
Ale te prowizje chyba nie dotyczą wysyłania kasy do rodziny i znajomych. A właśnie tą funkcją posługują się wszyscy na bazarze.krzys22 pisze: Witam,
czy istniała by możliwość, wprowadzenie dodatkowego pola przy użytkowniku, który dopuszcza płatność PayPal.
Tak aby wprowadzić w jakim kraju ma zarejestrowane konto PayPal.
PayPal drakońsko podniósł prowizje od przelewania pieniędzy na zagraniczne konta PayPal.
Przelewałem znajomemu pieniądze na konto PayPal w UK i przy kwocie 33 zł prowizja wynosiła prawie 13 zł.
Szczegóły (transakcja 8 maja)
Odbiorca: 33,00 PLN
Opłata 2,80 PLN
Suma 35,80 PLN
Szczegóły (transakcja 11 czerwca)
Opłata 12,30 PLN
Suma 45,30 PLN
Sprawdzałem jak to wygląda przy kwotach 1, 5,10 zł i prowizja wychodzi dokładnie 100% wartości transakcji.
Cytat z regulaminu PAyPAl - ... "Opłata w wysokości 9,99 lub 19,99 PLN w zależności od kraju odbiorcy. W przypadku płatności kartą naliczana jest opłata dodatkowa (w walucie, w której płatność jest odbierana) w wysokości 2,9% + opłata stała."...
Pozdrawiam
zamiast slac kase "do znajomych i rodziny" trzeba bylo wybrac ta opcje nizej zaplata za towar lub usluge czy jak to sie tam zwie pozniej wchodzisz na https://salecalc.com/paypal i sprawdzasz ile masz zaplacic dokladnie tak na przyszlosc ,
gamingman pisze:Ale te prowizje chyba nie dotyczą wysyłania kasy do rodziny i znajomych. A właśnie tą funkcją posługują się wszyscy na bazarze.krzys22 pisze: Witam,
czy istniała by możliwość, wprowadzenie dodatkowego pola przy użytkowniku, który dopuszcza płatność PayPal.
Tak aby wprowadzić w jakim kraju ma zarejestrowane konto PayPal.
PayPal drakońsko podniósł prowizje od przelewania pieniędzy na zagraniczne konta PayPal.
Przelewałem znajomemu pieniądze na konto PayPal w UK i przy kwocie 33 zł prowizja wynosiła prawie 13 zł.
Szczegóły (transakcja 8 maja)
Opłata 2,80 PLN
Suma 35,80 PLN
Szczegóły (transakcja 11 czerwca)
Opłata 12,30 PLN
Suma 45,30 PLN
Sprawdzałem jak to wygląda przy kwotach 1, 5,10 zł i prowizja wychodzi dokładnie 100% wartości transakcji.
Cytat z regulaminu PAyPAl - ... "Opłata w wysokości 9,99 lub 19,99 PLN w zależności od kraju odbiorcy. W przypadku płatności kartą naliczana jest opłata dodatkowa (w walucie, w której płatność jest odbierana) w wysokości 2,9% + opłata stała."...
Pozdrawiam
Gamingman pewnie nie doczytał i myślał wciąż o przelewach krajowych.