Wasze początki ze Steamem
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
A u mnie trochę nietypowo, bo założyłem konto, żeby zobaczyć demo Mafii 2. Później Modern Warfare 2, a liczba gier zaczęła się drastycznie powiększać dopiero od Humble Origin Bundle.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Ja konto na steamie założyłem, by aktywować Football Managera 2009, którego to dostałem swego roku pod choinkę, od tamtego czasu uzbierało się ponad 60 gierek, a wg steamgauge konto warte jest prawie 900 dolców, wydaje mi się, że tragedii nie ma 

- Kontakt:
Ja mam konto od 2008, założyłem je dla Counter Strike'a 1.6, w którego niegdyś sporo naparzałem. Spodobała mi się idea Steama i od tamtego czasu korzystam z niego regularnie. W tym momencie mam 107 gier, co nie jest jakimś złym wynikiem.
- Podziękował: 60 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Przecież te liczby i tak już nic nie znaczą - 2,5 roku temu jak ktoś miał 300 gier na Steam to był "kimś" - teraz byle kto może zapchać sobie konto byle czym (czyt. szrotem z bundli)
w każdym razie dla mnie 64 gry nie-z-bundli > 640 gdzie 90% to bundlowy szrot (nie mówię o tym akurat przypadku bo nie chce mi się przeglądać gier)
inna sprawa że tyle gier przeszło drogę od AAA do bundla za dolara że coraz trudniej to sprawdzić
w każdym razie dla mnie 64 gry nie-z-bundli > 640 gdzie 90% to bundlowy szrot (nie mówię o tym akurat przypadku bo nie chce mi się przeglądać gier)
inna sprawa że tyle gier przeszło drogę od AAA do bundla za dolara że coraz trudniej to sprawdzić

- Kontakt:
Ja zaczynałem ok. 2,5 roku temu i przez długi czas grałem tylko w TF2. A później odkryłem tą stronę i liczba moich gier zaczęła rosnąć lawinowo i nadal pracuję nad ich liczbą (gorzej z czasem żeby to wszystko ograć).
- Kontakt:
Ja założyłem konto 1,5 roku temu. Znajomy dał mi cynk, że są tanie gry na wyprzedaży letniej - kupiłem kilka tytułów. Jeszcze w trakcie tej wyprzedaży nabyłem kilka starszych paczek bundli, o których dowiedziałem się jakiś tydzień przed wyprzedażą.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Ja założyłem konto na steamie ze względu na counter strike 1.6
później doszedł source no i reszta gier. Przed zawitaniem na tą stronę jeszcze kupiłem parę paczke z humble bundle. A jak znalazłem stronę łowcygier.pl to już na moje konto co chwile przychodzą nowe tytuły 

Ja zaledwie rok temu założyłem konto, bo kupiłem na Allegro Torchlight 2 i tak przez rok był tylko właśnie ten Torchlight. Teraz staram się wzbogacać moją biblioteką i jak kupuję jakąś grę to chcę żeby była ona na steamie 

Ja do zaczęcia przygody ze steamem zostałem niejako "zmuszony" podczas instalacji Torchlight 2 w wakacje 2011
Potem było dłuuugo długo nic, aż ty jakoś na wiosnę 2012 była akcja Rockstar Games z darmowym Midnight Club 2, którego udało mi się zgarnąć. Po kilku dniach z ciekawości spojrzałem na allegro za steamowymi grami, i znalazłem za 10zł CS: SOurce. Potem cisza aż do wakacji 2012 kiedy to w sklepie kupiłem sobie podstawkę Fallouta New Vegas, zaś po powrocie do domu i jego instalacji, na steam wyskoczyło mi okienko z promocjami które informowało mnie o SUmmer Sale 2012 a w nim DLC do owego Fallouta za - o ile dobrze pamiętam - 2 euro 50 centów, to ja automatycznie jeszcze tego samego dnia założyłem sobie paypala celem kupna tychże DLC 
Potem znowu dłuuuuuuugo dłuuuugo nic aż do niedawnych świąt grudniowych kiedy to zaszalałem, w efekcie czego moja skromna dotąd kolekcja 4 gier zwiększyła się nagle do 32

Potem znowu dłuuuuuuugo dłuuuugo nic aż do niedawnych świąt grudniowych kiedy to zaszalałem, w efekcie czego moja skromna dotąd kolekcja 4 gier zwiększyła się nagle do 32

Mój "początek" to piracka wersja Half Life 2 obchodząca steama. Pamiętam że to było jakoś problematyczne i zabugowane, trzeba było grzebać w plikach konfiguracyjnych żeby działało (a a przedtem grałem w alfę którą ktoś wrzucił do sieci).
Prawdziwy początek to rok 2011, wtedy Valve rozdawało za darmo Portala. Z tej okazji założyłem konto. W grudniu 2011 załapałem się na humble bundle i tak ruszyło. W miesiąc kupuje kilka gier, tylko grać nie mam kiedy - np ostatnie 3 miesiące nie odpalałem Steama, tylko rżnę w World of Tanks.
Prawdziwy początek to rok 2011, wtedy Valve rozdawało za darmo Portala. Z tej okazji założyłem konto. W grudniu 2011 załapałem się na humble bundle i tak ruszyło. W miesiąc kupuje kilka gier, tylko grać nie mam kiedy - np ostatnie 3 miesiące nie odpalałem Steama, tylko rżnę w World of Tanks.
Większość zapewne zaczęła przygodę (choć wtedy wszyscy na to psioczyli) ze Steamem w momencie wyjścia Orange Box'a który po prostu wymusił na graczach instalację Steam (a H-L2 był pierwszą grą która wymagała Steam). Prawie nikt nie wróżył wówczas tej platformie sukcesu, jak widać sporo ludzi się pomyliło