Markolf upadł

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

kal3jdoskop pisze: Jeśli mnie pamięć nie myli - jeden z użytkowników, Simbelmine, sugerował w komentarzach pod nowymi numerami CDA, dołączenie do czasopisma różnych wschodnich, mniej znanych ale bardzo grywalnych tytułów, (z których częśc nie doczekała się premiery w Polsce, a niektórych nawet nie wydano poza Rosją/Ukrainą/itd) a wśród nich wymieniał najczęsciej Collapse.

Nie pamiętam tylko, czy powodem była irytacja na dobór pełniaków dołączanych do CDA, czy coś innego :P
Dzięki za odpowiedź, teraz wszystko jasne.

To mi przypomina też sytuację z Marauder aka Man of Prey (też bardzo fajna gra, polecam inne gry jej twórców), dopiero niedawno na Steamie a jego jedyna premiera na zachodzie odbyła się przez miesięcznik Play 1/2012 jeśli dobrze pamiętam.

Była burza bo rozdawali wtedy wszystkim klucze do Red Orchestra 1 (multi fantastyczny ale gra obecnie martwa), miałem okazję się zapytać wtedy „jak wam się udało ją wydać i przetłumaczyć?" ale nie wykorzystałem tej szansy :|
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

kal3jdoskop pisze: jeden z użytkowników, Simbelmine, sugerował w komentarzach pod nowymi numerami CDA, dołączenie do czasopisma (...) Collapse.
A ja go kilkukrotnie poparłem. Grałem w demo i bardzo pozytywnie tę grę wspominam. Polecam i pozdrawiam!

https://www.youtube.com/watch?v=B21igrQNFBs

http://www.fileplanet.com/193615/downlo ... -(Russian)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2016, o 21:18 przez ffrreeaakk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

ffrreeaakk pisze:
kal3jdoskop pisze: jeden z użytkowników, Simbelmine, sugerował w komentarzach pod nowymi numerami CDA, dołączenie do czasopisma (...) Collapse.
A ja go kilkukrotnie poparłem. Grałem w demo i bardzo pozytywnie tę grę wspominam. Polecam i pozdrawiam!

https://www.youtube.com/watch?v=B21igrQNFBs

http://www.fileplanet.com/193615/downlo ... -(Russian)
Szkoda ze collapse nie działa na radeonach... bo mam i nie mam czasu szukac rozwiązania jak to uruchomic :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Wie ktoś, jak mógłbym pogadać trochę na shoutboksie na markolfie. Bo dla nowych użytkowników jest zablokowany. A Globoosa czy klopsa tutaj nie ma.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Piszczu05 pisze: Wie ktoś, jak mógłbym pogadać trochę na shoutboksie na markolfie. Bo dla nowych użytkowników jest zablokowany. A Globoosa czy klopsa tutaj nie ma.
Załatwiając sobie konto jakiegoś usera co ma aktywny ShoutBox. A tak na serio to nie ma po co nawet na SB wchodzić bo tam jest tylko troszkę mniej martwo niż na całej stronie.
Awatar użytkownika
Łowca

Hemiq pisze:
Piszczu05 pisze: Wie ktoś, jak mógłbym pogadać trochę na shoutboksie na markolfie. Bo dla nowych użytkowników jest zablokowany. A Globoosa czy klopsa tutaj nie ma.
Załatwiając sobie konto jakiegoś usera co ma aktywny ShoutBox. A tak na serio to nie ma po co nawet na SB wchodzić bo tam jest tylko troszkę mniej martwo niż na całej stronie.
Jak mniej martwo od martwego forum? Nikt tam nie pisze?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

4-5 osób max. W seriach 2-4 razy na dzień po 30-45 minut.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

No to może ja coś napiszę. Jak można się domyślić, (przynajmniej na razie) z przejęcia stony nic z tego nie wyszło. Kontaktowałem się z Gram.pl w sprawie forum, z udostępnieniem przez nich plików ze skryptem strony nie było problemu, tylko musiał dotrzeć do nich mail od Tadea. Problem w tym, że Tadkowi nie chcę się go wysłać, a nie jest też skory do oddania strony. Wciąż próbuję się z nim kontaktować na wszelkie możliwe sposoby, jednak powoli traci to sens.

Trochę szkoda, że udzielałem się na Markolfie w stanie agonii, a nie za jego świetności. Mimo tego nadal tkwi w moim sercu, nadal na niego zaglądam co godzinkę na kilka minut, choć poza żartami Globoosa o starej dziada5 jest tam niewiele. Chciałem napisać sentymentalnego posta, ale po prostu nie mam siły, przynajmniej teraz. Może kiedyś się na taki post zbiorę, może coś powspominam, bo przez moje półtora roku na tej stronie jest wbrew pozorom co.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Adadid pisze: Trochę szkoda, że udzielałem się na Markolfie w stanie agonii, a nie za jego świetności.
Żałuj, oj żałuj, bo za czasów Marcolphusa to było najfajniejsze miejsce w sieci :dziadek:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze:
Adadid pisze: Trochę szkoda, że udzielałem się na Markolfie w stanie agonii, a nie za jego świetności.
Żałuj, oj żałuj, bo za czasów Marcolphusa to było najfajniejsze miejsce w sieci :dziadek:
Nawet z nim rozmawiałem, aż do czasu, gdy wypalił, że nie wie kto jest tam administratorem. :E
Awatar użytkownika
Łowca

Jak już tutaj trafiłem to napiszę, że chyba gdzieś mam pliki z serwera i zrzut bazy Markolfa. Względnie nowe - czyli zrobione na krótko przed tym jak zanikła możliwość pisania postów. Mogę poszukać i udostępnić.

Przez chwilę zresztą myślałem, żeby toto wrzucić w sieć pod jakimś kreatywnym adresem typu markolf2.pl ;-) Ale później pomyślałem sobie "po co?".
Raz, że trzeba jakiegoś pomysłu na Markolfa, dwa, że czasu, żeby ten pomysł realizować. W tej chwili dałbym radę może z pomysłem, być może nawet z czasem też, ale jakoś brak chęci do reaktywacji trupa. Tym bardziej, że tam trzeba chyba sporo pracy włożyć, żeby toto postawić tak, żeby działało. Jeszcze więcej, żeby to zmigrować do jakiegoś Wordpressa czy innej Joomli (tutaj to jeszcze warto mieć umiejętności, bo to nie jest tak hop siup przecież).

Domena jest u Tadeo więc jakby co to trzeba z nim gadać.

Więc jakby ktoś, coś chciał się bawić to ja mogę udostępnić to, co mam i życzyć powodzenia ;-)
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

Ghoran pisze: Jak już tutaj trafiłem to napiszę, że chyba gdzieś mam pliki z serwera i zrzut bazy Markolfa. Względnie nowe - czyli zrobione na krótko przed tym jak zanikła możliwość pisania postów. Mogę poszukać i udostępnić.

Przez chwilę zresztą myślałem, żeby toto wrzucić w sieć pod jakimś kreatywnym adresem typu markolf2.pl ;-) Ale później pomyślałem sobie "po co?".
Raz, że trzeba jakiegoś pomysłu na Markolfa, dwa, że czasu, żeby ten pomysł realizować. W tej chwili dałbym radę może z pomysłem, być może nawet z czasem też, ale jakoś brak chęci do reaktywacji trupa. Tym bardziej, że tam trzeba chyba sporo pracy włożyć, żeby toto postawić tak, żeby działało. Jeszcze więcej, żeby to zmigrować do jakiegoś Wordpressa czy innej Joomli (tutaj to jeszcze warto mieć umiejętności, bo to nie jest tak hop siup przecież).

Domena jest u Tadeo więc jakby co to trzeba z nim gadać.

Więc jakby ktoś, coś chciał się bawić to ja mogę udostępnić to, co mam i życzyć powodzenia ;-)
Mogłeś chociaż wejść na markolfa przed napisaniem posta...
Tadeo to dość ciężki typ do negocjacji, kontaktowałem się z nim w grudniu zeszłego roku i dopiero w sierpniu zdecydował się przekazać stronę. Kontaktowałem się też z Przemem (twórcą phpbp), marcolphusem i kilkoma innymi osobami, próbowałem też z Jonesem. Długo negocjowałem też z gramem i kilkoma jego pracownikami i jakieś 3 tygodnie temu dali mi dostęp do plików ftp i sql. Teraz pałeczkę przejął Makaron i majstruje przy stronie, naprawione jest już forum i polskie znaki, mamy zaprojektowany już nowy layout. Także dzieje się sporo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Na markolfa jak widac nikt nie wchodzil, bo juz dawno nie bylo po co :)
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

remike pisze: Jeśli chcecie o tym pogadać, to utwórzcie sobie jakąś grupę na Facebooku albo własne forum.
Awatar użytkownika
Łowca

Adadid pisze: Mogłeś chociaż wejść na markolfa przed napisaniem posta...
Wszedłem. Dlatego też napisałem post :D
Zalogować się nie mogłem i dalej nie mogę. Zauważyłem nowe newsy, ale newsy można było dodawać cały czas więc mnie to specjalnie nie zdziwiło. Dalej nie wnikałem, racja.

W każdym razie: powodzenia!
Awatar użytkownika
Zbanowany
Kontakt:

FlashGordon pisze:
remike pisze: Jeśli chcecie o tym pogadać, to utwórzcie sobie jakąś grupę na Facebooku albo własne forum.
Remike nie chciał spamu w temacie o sugestiach co do funkcjonalności, tyle.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Markolf działa, więc jak ktoś chce wypowiadać się nt. tej strony, to zapraszam bezpośrednio tam.

Temat zamykam.
Zablokowany