Oficjalny Turniej Łowcy Gier - CS:GO Edycja Druga - dyskusja

Zagrajmy razem!
Regulamin forum
Regulamin działu rozgrywki sieciowe

1. Prosimy o nie tworzenie kilku wątków dla tej samej gry z wyjątkiem tych, które dostępne są na różne platformy.
2. Prosimy używanie tagów z oznaczeniem platformy ([PC], [PS3], [X360] etc.) na początku tytułu każdego tematu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam. Kiedy będzie kolejna runda turnieju początkujących, tzn półfinały i finał? Będą nowe zasady czy też tylko 1 mapa?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Prawdopodobnie półfinały i finały będą w niedziele, ale to jeszcze zależy od Killjoy'a. Co do zasad to będzie BO3.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Prawdopodobnie... To kiedy oni to zamierzają ogłosić godzinę przed meczem? Pewnie połowa graczy nie będzie mogła.
Dodatkowo 2 mecze BO3 jednego dnia to też przecież parę godzin potrwa...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Nie wyobrażam sobie rozegrania półfinałów i finałów jednego dnia w systemie BO3.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja też sobie tego zbytnio nie wyobrażam, dodatkowo jeszcze w niedzielę kiedy następnego dnia ludzie mają szkołę, pracę ect. Ja bym proponował np piątek i sobotę za tydzień, myślę że to dobry pomysł.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jeżeli można proponować to może niedziela wieczór 2 półfinały 18:00/20:00 i poniedziałek finał 18:00/20:00
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wszystko spoko za tydzień w piątek i sobotę. Nie zapominaj tylko, że niedługo zaczyna się też turniej grupy zaawansowanych, więc raczej ciężko byłoby przesunąć finały na przyszły tydzień.

@bad123

W sumie też dobry pomysł, ale to trzeba już dogadać się z Killjoy'em i Tristanem, bo nie wiadomo czy będzie miał czas streamować w poniedziałek.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie zapominaj, że turniej miał trwać do 15 czerwca bodajże, więc zmieściłem się w termimie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

@Bad - to już Twoje piąte pytanie do mnie, na które odpowiedź znajdziesz w regulaminie (bo3)..., a przy poprzednich Cię prosiłem żebyś przeczytał regulamin. Teraz jak masz jakieś pytania to zapraszam Cię po odpowiedź do kapitana Twojego teamu.

Chciałem żeby oba półfinały i finał rozegrały się w tę niedzielę, ale jedna z drużyn nie może grać w niedzielę, więc i tak będzie trzeba było zmienić termin. Terminarz pojawi się w niedzielę wieczorem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Nie mogę komentować 10 czerwca (11 czerwca moja firma organizuje konferencję i najpewniej wieczór w jej przeddzień upłynie mi na kilkugodzinnych przygotowaniach - zgłaszałem to ustnie przed ogłoszeniem tej edycji turnieju, piszę o tym gwoli przypomnienia) - reszta dni w godzinach popołudniowo-wieczornych jest dla mnie okay.

Mam nadzieję, że nadchodzący finał uda się skomentować w dwie osoby - wstępnie umówiłem się z blogerką piszącą trochę o e-sporcie, z którą gram dość często w cs:go i myślę, że dla wielu widzów komentarz na dwie osoby mógłby być fajnym urozmaiceniem ;). Wspomnę, że ma to być stream i komentowanie do jednego mikrofonu, więc wcześniej spróbujemy zrobić jakąś próbę, ale to może już niekoniecznie na łowcowym kanale twitch, żeby nie "spamować" niepotrzebnie widzów :P. Mam nadzieję, że taki eksperymentalny stream spotka się z Waszym entuzjazmem :D.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Półfinały:
Star5 vs Polish Hunters - piątek 18:00
Voice of Fear vs Slayers 04 - piątek 20:30

Finał:
Poniedziałek 19:00
Polish Hunters vs Slayers 04
Ostatnio zmieniony 14 cze 2015, o 14:26 przez Killjoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czy wyniki meczów, screeny, dema itp będą jakoś aktualizowane?
Wczoraj były dwa mecze z grupy zaawansowanych a na forum cisza...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też czekam na wyniki
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Skoro nikt się nie wychyla to ja dam z pamięci nasze wczorajsze mecze:

Projekt EKO vs m8s:

4:16 (3:12, 1:4) mirage

Obrazek

14:16 ( 9:6 , 5:10 ) cache

nie mam niestety zrzutu z cache.

EDYCJA.
Znalazłem zrzut
Obrazek
Ostatnio zmieniony 12 cze 2015, o 14:50 przez mils83, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też mam tylko jeden screen, myślałem że organizator to wrzuci ładnie wszystko z demkami razem

Zbuntowany Kaloryfer vs Gun Monkeys:
de_cache 16:13 (7:8, 9:5)

Obrazek

de_overpass 16:13 (chyba też 8:7 dla nas po pierwszej w ct)

może ktoś ma screena z tej mapki? ciekaw jestem jak fragi się rozłożyły

gdyby nie choke13 to byśmy remis ugrali pewnie :(
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

killjoy zrobił ss ale nie wrzucił, trzymaj Dirty screena :) dzięki za grę :D

liczą sie mvp? dla mvp turnieju?

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Jeden z zawodników Star5 z turnieju początkujących otrzymał VAC bana w CSGO, gracz "patba":

Kod: Zaznacz cały

http://steamcommunity.com/id/patba
Tak właśnie myślałem, że jego kolega WolfeyWhite coś za dobrze znał nasze pozycje podczas meczu ;).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Czego się nie robi, aby wygrać grę za 4 dychy. ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

i jeszcze:
Obrazek

Za nic to można dostać kopa a nie bana :)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Miałem mały odpoczynek po długich półfinałach piątkowych - stąd moja nieobecność mała. Co do dem, coś się popsuło i dema się niestety nie nagrały :/ Screeny mam, ale widzę że tu już wszystko powrzucaliście praktycznie. Co do VAC bana, to sam Patba jakoś specjalnie nie grał, faktycznie mógł dawać info, ale tu też nie było nas tylu na teamspeaku, żeby tworzyć nagrania. Wprowadzę dwie zmiany w regulaminie.

Od teraz wszystkie mecze muszą być potwierdzane przez kapitanów na grupie steamowej najpóźniej 2 dni (48h) przed planowanym terminem. Brak wpisu oznacza akceptację terminu - nie pojawienie się pełnej drużyny 20 minut po rozpoczęciu meczu walkover. W przypadku problemu z dogadaniem się kapitanów odnośnie nowego terminu (mecz może odbyć się maksymalnie 3 dni później od planowanego terminu) obie drużyny dostają walkovera (Zawodnicy zgadzali się na terminy i godziny akceptując regulamin. Rozumiem że kogoś jeden, czy dwa dni może nie być ale jak ktoś pisze że nie ma czasu przez cały tydzień to zostanie wpisany na czarną listę turniejową. W waszym interesie leży to żeby się jakoś dogadać co do nowego terminu. Po to też macie stand-inów. Jeśli Stand-in nie zagrał u was jeszcze ani jednego meczu i nie może jednak grać możecie się postarać o wymianę go na innego.). Druga sprawa - kapitanowie robią screeny po każdej połowie oraz są odpowiedzialni za nagrywanie dem z teamspeaka i udostępnianie ich na prośbę organizatora (To jest bardzo proste. Kapitan może wyznaczyć inną osobę z drużyny, która będzie za to odpowiedzialna w razie jakichś problemów technicznych. Organizator będzie przypominał o nagrywaniu tuż przed meczem).

Tak naprawdę nie mamy pewności, czy Patba czitował podczas półfinałów - na turnieju nie było tego widać wcale. Wolfie już wcześniej grał lepiej niż reszta teamu. Czy dawał info, czy nie - bez dema z TS'a ciężko to stwierdzić. Patba Vaca też dostał po półfinałach, nie przed. Pewne jest jedno, w przypadku kolejnych edycji na pewno nie zagra. A jeśli faktycznie oszukiwał, to marnie skoro i tak przegrali 2:0 ;)
ODPOWIEDZ