Ujawnili czego na pewno nie będzie.
Humble Choice – temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Pompowany balonik był niemiłosiernie pod względem ilości i jakości gier podczas HIBX a tu taki zonk xD Gry fajne, lecz mnie tylko Runner interesuje. Poczekam aż BTA spadnie poniżej 5$ bo nawet obecne 5,60$ jest za wysokie mając na uwadze bonusy 

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Nawet nie wiem, czy to ekipa HIB go tak napompowała, czy ludzie sami sobie stworzyli takie oczekiwania. W każdym razie jestem zawiedziony. Nie tym, że bundel słaby, ale że akurat 10-ty HIB jest tym, który najmniej mnie od dawna interesuje.
Zresztą jak już ktoś napisał - ostatnie parę bundli było nieco (w moim odczuciu także) niższych lotów - jakieś powtórki z androidem, penny arcade dla +1 do steam, itd. Takie "cebulakowe" bundle, że tak powiem.
Liczyłem, że 10-ty HIB to będzie coś, co się mocno wyróżni, co zapadnie w pamięć. Coś, co pozostając w zgodzie z tradycją indykowych bundli, będzie równocześnie jednym z tych Humbli, o których się potem mówiło. A tu - raptem jedna gra mnie interesuje i to nie na tyle, żeby rzucać się na tego bundla. I chyba tu leży pies pogrzebany - zaskoczył mnie fakt, że to właśnie przy jubileuszowym bundlu mam wątpliwości czy go w ogóle kupić.
Muszę przyznać, że od pewnego czasu z większym zainteresowaniem śledzę poczynania groupees niż hib.
Oczywiście są tu jeszcze jakieś bonusy do ujawnienia, ale po tym co zobaczyłem, to oczekiwań nie mam zbyt wysokich.
Zresztą jak już ktoś napisał - ostatnie parę bundli było nieco (w moim odczuciu także) niższych lotów - jakieś powtórki z androidem, penny arcade dla +1 do steam, itd. Takie "cebulakowe" bundle, że tak powiem.
Liczyłem, że 10-ty HIB to będzie coś, co się mocno wyróżni, co zapadnie w pamięć. Coś, co pozostając w zgodzie z tradycją indykowych bundli, będzie równocześnie jednym z tych Humbli, o których się potem mówiło. A tu - raptem jedna gra mnie interesuje i to nie na tyle, żeby rzucać się na tego bundla. I chyba tu leży pies pogrzebany - zaskoczył mnie fakt, że to właśnie przy jubileuszowym bundlu mam wątpliwości czy go w ogóle kupić.
Muszę przyznać, że od pewnego czasu z większym zainteresowaniem śledzę poczynania groupees niż hib.
Oczywiście są tu jeszcze jakieś bonusy do ujawnienia, ale po tym co zobaczyłem, to oczekiwań nie mam zbyt wysokich.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie no, HB tradycyjnie prawie nic nie mowilo - to chyba pierwszy w ogóle przypadek ogłoszenia daty bundle'a z wyprzedzeniem. Ludzie sie sami nakrecili. Mnie osobiscie cieszy Reus i Papa&Yo, a To The Moon juz mam, ale zdecydowanie nie jest tak mocny zestaw jak 5 i 9, a taki 8 mi osobiscie lepiej siadl. Mialem nadzieje, ze przygotuja cos specjalnego ze wzgledu na roznice, a tu niespodzianka bylo sztuczne nabicie sredniej.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 145 razy
- Kontakt:
HB podało datę z takiej przyczyny, żeby przygotować ludzi na ten super hiper nowy Tier, który chyba z założenia miał jak najszybciej podbić średnią bardzo wysoko, czego skutkiem jest to, że miną niedługo 24 godziny, a średnia nadal spada
- Kontakt:
To jest za dużo. Szczególnie, że miałbym sporo dubli. Spadła znacznie, ale do normalnej średniej, która zazwyczaj wynosi około 3.2$ jej nadal dużo brakuje 

- Kontakt:
Więc swoje osiągnęli tym i chyba o to chodziło, nie wiem, na razie czekam, kupię jak będzie niższe BTA i jak bonusy zachęcą to wezmę, śmiem w to wątpić 

- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Przyzwyczaili ludzi do wyższej jakości i to bez okoliczności.
Wyobraź sobie sytuację, gdy chodzisz do kogoś na przyjęcia i zawsze częstuje cię czymś ciekawym, nowym, niebanalnym - nawet bez okazji. Idziesz do niego na okolicznościowe przyjęcie rocznicowe, a tu - zaskoczenie. Zamiast kulinarnych ciekawostek - schabowy. Pewnie, że to dobre jedzenie i pasuje na przyjęcie. Ale poziom wyśrubowany wcześniej bez żadnych specjalnych okazji wzbudził nadzieję, że przy okrągłym jubileuszu będzie coś specjalnego.... No i było - szampan dla paru pierwszych gości. Za dopłatą.

- Podziękował: 370 razy
- Podziękowania: 10 razy
- Kontakt:
O, to to, ja właściwie mam takie same odczucia, jak mrmahon. Bundle sam w sobie nie jest zły (choć przyznam, że jestem nielicho zdziwiony tym, że Surgeon Simulator trafił do BTA, natomiast druga część Bit Trip Runnera do podstawowego zestawu), no ale jak ja go porównuję (przynajmniej w moim osobistym odczuciu) do poprzednich "zwykłych" edycji HIBa, to właściwie każda z nich w "pojedynku" z tym by wygrała. Nawet siódma odsłona, która (przynajmniej w podstawowej edycji) nie miała (ok, nie licząc Shanka 2) jakichś super-topowych gier (trafiły tam m.in. Offsrping Fling(kotlet), Closure czy IMO bardzo przyjemny Snapshot), i tak na mnie zrobiła lepsze wrażenie.
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Ja kupiłem za 6 dolców i nie żałuję, bo to był mój optymistyczny próg, ale z następnym bundlem już tak na pewno nie zrobię, jak znowu zabawią się w ograniczony tier, poniekąd starbound polecam, sam grałem i mam na steamie. Pamiętam jak to było z hib9, gdzie był w bta fez i ftl, to gdy sam widziałem bta za 3,20, to kupiłem za 3,50 i byłem mega szczęśliwy, teraz wyszedłem z nastawieniem, no przynajmniej będzie więcej dla biednych ludzi i deweloperów. Nie ma co wałkować że bundle jest słaby, dla mnie osobiście jest lepszy tylko od hib 4 i hib 1 patrząc na gry, bonusy pewnie nie zmienią poziomu bundla, bo wątpię, że dodadzą don't starve, gry od klei nie były do tej pory w bonusach, chyba że w jakimś weekly sale.
No nic, jest jak jest, bundle imo w tej chwili jest warty tej ceny, może w bta reus ujdzie, którego wcześniej miałem, ale ten surgeon simulator 2013 to ja widziałem go raczej w progu dolarowym. Cieszę się tylko, że więcej osób teraz może się zapoznać z To The Moon, że wreszcie trafił do popularnego bundla i będzie bardziej rozchwytywany.
Kiedyś już tu pisałem, że w głównych bundlach lądują gry indie, które mają dostęp do wszystkich platform, czyli windows, mac, linux, więc pomimo moich nadziei, to wiedziałem że torchlight 2 nie będzie, swapper też nie jest na to gotowy, don't starve idealnie by pasował do tego bundla, właśnie najbardziej jego brak mnie zadziwił. Niedawno były nowiny, że to the moon ma trafić do platform mac i linux, widać swoją premierę tego miał przy okazji hib 10, gdyby wcześniej był wyposażony w oba platformy, to myślę, że już wcześniej by wylądował w którymś hib.
Ale dobra tam, plotę trzy po trzy, następnym razem postaram się pisać rzeczowo, chyba jeszcze dochodzę po siebie po tym bundlu
. Chciałem też szybko mieć soundtracki na telefon, dlatego polecam stąd przesłuchać to the moon i papo & yo, reus też można choć niczym nie zaskakuje.
No nic, jest jak jest, bundle imo w tej chwili jest warty tej ceny, może w bta reus ujdzie, którego wcześniej miałem, ale ten surgeon simulator 2013 to ja widziałem go raczej w progu dolarowym. Cieszę się tylko, że więcej osób teraz może się zapoznać z To The Moon, że wreszcie trafił do popularnego bundla i będzie bardziej rozchwytywany.
Kiedyś już tu pisałem, że w głównych bundlach lądują gry indie, które mają dostęp do wszystkich platform, czyli windows, mac, linux, więc pomimo moich nadziei, to wiedziałem że torchlight 2 nie będzie, swapper też nie jest na to gotowy, don't starve idealnie by pasował do tego bundla, właśnie najbardziej jego brak mnie zadziwił. Niedawno były nowiny, że to the moon ma trafić do platform mac i linux, widać swoją premierę tego miał przy okazji hib 10, gdyby wcześniej był wyposażony w oba platformy, to myślę, że już wcześniej by wylądował w którymś hib.
Ale dobra tam, plotę trzy po trzy, następnym razem postaram się pisać rzeczowo, chyba jeszcze dochodzę po siebie po tym bundlu

- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Przeciętna paczka, z progu dolarowego interesuje mnie tylko Runner2, To The Moon mam już z Indie Royale, Joe Danger wygrałem na łowcach, a Papo & Yo kupiłem na IGS (nauczka na przyszłość). BTA już nieco lepsze, choć za samego Reusa 5$ płacić nie zamierzam i wstrzymam się do ujawnienia bonusów. Od HiB z numerkiem 10 oczekiwałem trochę więcej.
Z bonusem pewnie zrobią tak jak ostatnio i dadzą Runnera 1 i Joe Danger 1 :/
@up jakby tak dali to już by się całkiem spalili, chociaż to możliwe... Myślicie że spadnie do 5$ cena?
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 16 razy
- Kontakt:
Zrobiłem sobie podsumowanie, ile mam gier z hiba, i ile w nich zagrałem. W gry aaa owszem grałem, z indyków zagrałem może w kilka z ponad setki, także, za zestaw bta podziękuje. Najbardziej byłem zadowolony z zestawu z brutal legend i mark of ninja oraz ftl. Według mnie najlepszy indie bundle, oprócz jumbo (ale jestem miłośnikiem tower defense, a to zmienia punkt widzenia)
@up Możlliwe, ale sobie poczekasz, spada ostatnio o kilka centów na parę godzin.
@up Możlliwe, ale sobie poczekasz, spada ostatnio o kilka centów na parę godzin.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Hmm ja mam zakupione za 0.01 na średniej 4.99 i wychodzi na to, że chyba nie spadnie ona już poniżej tego poziomu.
Btw gdzie najlepiej szukać informacji o jakich przeciekach, wiem, że można samemu przeczesywać bazę steama.
Btw gdzie najlepiej szukać informacji o jakich przeciekach, wiem, że można samemu przeczesywać bazę steama.
- Podziękował: 200 razy
- Podziękowania: 20 razy
- Kontakt:
Nie ma szans na przeciek, bo to są oddzielne klucze, chyba że jakiś dev się wygada wcześniej.
Bardzo fajna paczka, nie jakaś bomba, ale miły powrót do korzeni z indykami działającymi pod Linuksem. Reus już chciałem wcześniej, przed Surgeon Simulator powstrzymałem się w ostatniej chwili, Runner jakoś mnie nie interesuje, a resztę posiadałem już wcześniej.
Jak znajdę wolny czas to popykam sobie i zobaczę jak działają te gry na Pingwinku