Rayman (seria)

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Obrazek
Mam ogromny sentyment do tej serii. Rayman 2: The Great Escape to była moja pierwsza gra, a Rayman 3: Hoodlum Havoc to jedna z najgenialniejszych platformówek. Gra z sercem i humorem. Mam wielki żal do Ubisoftu o te cholerne króliki, bo to przez nie nie mamy czwartej części (a Murphy przecież obiecał na początku Raymana 3, że się tam spotkamy :( ).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Zupełnie na luzie mogę powiedzieć, że to jedna z najlepszych gier, w jakie grałem. No i to tłumaczenie i dubbing! Kapitalne :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Rayman 3 jest wybitny. Jeśli miałbym wybrać jedną, rządzącą niepodzielnie, ulubioną grę - bez dwóch zdań to byłaby ona. Ta gra zestarzała się z niesamowitą godnością. Skakanie i walka do dziś sprawiają niezwykłą przyjemność, a polski dubbing to wisienka na torcie. Jakby zrobili remake na poziomie Crasha/Spyrp/Spongeboba, brałbym na premierę. Ale tylko z dubbingiem. Bez niego wont.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 2):
MDAeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

Ja nadal się zastanawiam, dlaczego nie powstała pełnoprawna i godna kontynuacja tej gry. A przynajmniej do tej pory nic o niej nie wiem/nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

patrykem17 pisze: 17 lut 2021, o 23:13 Ja nadal się zastanawiam, dlaczego nie powstała pełnoprawna i godna kontynuacja tej gry. A przynajmniej do tej pory nic o niej nie wiem/nie słyszałem.
Bo, z jakiegoś powodu, Rayman 3 generalnie na świecie nie został ciepło przyjęty. Sprzedaż była słaba. Do tego platformówki były na wymarciu. Ubi bardzo opłacało się przerobienie powstającej czwórki na zestaw minigierek, kiedy Nintendo zaproponowało im zrobienie tytułu startowego na "rewolucyjne" Wii.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Kurczę myślałem, że jak pojawiły się w posty pod tym wątkiem, to będą jakieś informację o nowej części.
Eh... narobiliście nadziei.
Rayman 3 jest wybitny. Jeśli miałbym wybrać jedną, rządzącą niepodzielnie, ulubioną grę - bez dwóch zdań to byłaby ona. Ta gra zestarzała się z niesamowitą godnością. Skakanie i walka do dziś sprawiają niezwykłą przyjemność, a polski dubbing to wisienka na torcie. Jakby zrobili remake na poziomie Crasha/Spyrp/Spongeboba, brałbym na premierę. Ale tylko z dubbingiem. Bez niego wont.
Nawet jakby pojawił się remake, to bym już go nie tknął. Zbyt dużo razy przeszedłem 1, 2 i 3, przez co znam je już na pamięć.
Ale jak ktoś nie miał do czynienia z serią, to gry zestarzały się dość dobrze, więc dzisiaj spokojnie można podejść do każdego z oryginalnych tytułów.
Awatar użytkownika
Predator

kon315 pisze: 17 lut 2021, o 23:38 Kurczę myślałem, że jak pojawiły się w posty pod tym wątkiem, to będą jakieś informację o nowej części.
Eh... narobiliście nadziei.
Wybacz, ale ogarnęła mnie nostalgia, więc założyłem temat :dziadek: Może kiedyś doczekamy się pełnoprawnej części.

Nie wiedziałem, że gra słabo się sprzedała, ale patrząc wstecz... Rzeczywiście jakość szybko pełniak Raymana 3 trafił do Playa/czy jakiegoś innego czasopisma.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ja bym jeszcze dodał od siebie wspomnienie o Rayman M : Multiplayer . Mam na płycie do tej pory, tylko nie trybi już . Albo system nie współpracuje, albo płyta zjechana .Szkoda, ze nie da się tego tytułu nabyć cyfrowo. A pograł bym ;D
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
Warto też wspomnieć o klimacie Raymana 3. Taka pustynia Knaarenów wryła mi się w pamięć na długo. Niepokojąca, a nawet straszna lokacja na takiego platformera dla dzieci :E
Awatar użytkownika
Predator

Obrazek
Fajna to gierka? Z uwagi, że nieprędko/nigdy nie dostaniemy nowej części, to może zagram w Raymana na smartfonie. ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Jeśli masz cierpliwość do uciążliwych reklam, które pojawiają się niezwykle często i nie dają żadnych bonusów, to sam gameplay jest przyzwoity. Ja odpuściłem, bo za dużo ich było :D
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Dandyl
Awatar użytkownika
Predator

Może coś z tego będzie?
https://www.gram.pl/news/rayman-powroci ... wa-gre-aaa
Jestem na tak - pod warunkiem, że wraca też Globox :macha: XD
Obrazek
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

[PLOTKA]
Zbliża się Gamescom i według jednego z przecieków, mają być na nim ujawnione 2 rzeczy związane z serią Rayman od Ubi.
Pierwsza to kompilacja wcześniejszych części, druga, choć niekoniecznie będzie pokazana, to nowa część która miałaby być wariacją 3D Origins i Legends.

źródła:
https://www.youtube.com/watch?v=XPHReVtKjpU
https://x.com/NWeedle/status/1955621788999938439
Ci użytkownicy podziękowali kon315 za ten post (w sumie 3):
Boberek00kamil_999666loginnuss
ODPOWIEDZ