Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

O! W necie nic nie zginie, zawsze ktoś zrobi backup Sztima :D
O 19.00 albo będą śpiewy, albo bul, smuteg i rzal! :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Albo jedna za drugą informacja na łowcach o pricebugach, albo innych ciekawych okazjach :D Aż się nie mogę doczekać, ale czuję, że się zawiodę :D
Ostatnio zmieniony 13 lis 2017, o 11:59 przez Quoyque, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Wybieram opcjem trzecią, czyli że będzie stara bida, z tą różnicą, że tylko z brakiem tego uczuć bycia Prawdziwym Europejczykiem, bo nie będzie płacenia w euro, tylko w cebulionach.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Powiem Wam, że jako osoba, która Steama ma od okolic początku jego istnienia i premiery Half-Life'a 2* , ta premiera złotówek, która przez lata była jedynie w sferze marzeń i właśnie wydarzenia równie prawdopodobnego jak koniec świata, jest mocno abstrakcyjna - szkoda jednak, że nie spełniły się te marzenia by mieć tańszy region na poziomie np. Rosji a to po prostu praktycznie tylko formalność ze zmianą waluty.

* -> W międzyczasie kilka kont sprzedałem - w tamtych czasach to się po prostu opłacało jeszcze, bo za konto ze świeżą grą można było dostać tyle co odpowiednik rozfoliowanej gierki DRM free, czyli 20-40% mniej niż nówka w sklepie. Dlatego zdarzało się tworzyć specjalne konto tylko po to by przejść jakieś AAA i potem opchnąć konto. Inna kwestia, że w tamtych czasach konto, które miało 60-70 czy też później 150 pozycji to były rarytasy i można było kilka stówek za takie konto dostać, to nie czasy, gdzie za dolara można mieć + 30 do steama i normą jest, że ma się po kilka tysięcy pozycji. Ale to były też czasy przed istnieniem bundli, gdzie indyki się kupowało na Sale'u za euro-niegabeny. I wtedy wydanie 2-6 euro na jednego indyka na promocji nie wydawało się niczym przegiętym, ale też jakoś indyków była przez to statystycznie o niebo wyższa. Był też okres, gdzie nie miałem karty debetowej/płatniczej, która umożliwiała transakcje online a Paypalu tym bardziej wtedy nikt nie słyszał, więc wtedy jedyne co mogłem robić to dogadywać się, że ktoś znajomy zakupi mi gierki podczas Sale a ja mu oddam przelewem.
Stare dzieje :dziadek: :dziadek: :dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Albo jedna za drugą informacja na łowcach o pricebugach, albo innych ciekawych okazjach :D Aż się nie mogę doczekać, ale czuję, że się zawiodę :D
ja się nie zdziwie że pojawią się price bugi typu że zapłacimy w plnach ale wysokość ceny jak z euro ;) nie pogardzil bym jakby np pomylili się np z cuphedem i bylby za 19.99 pln ;) :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
Soul Reaver pisze: zapewne - Steam funkcjonuje wg innego zegara niż my, więc to raczej oczywiste, że nie ma co czekać do północy na złocisze :D

btw. właśnie "wydrukowałem" sobie całą łiszlistę z cenami
ciekaw jestem jak jutro te ceny się zmienią

Ja musiałem exportowac do pdf'a bo wszystko inne sie wykrzacza przy probie kopiowania prawie 1250 pozycji z obrazkami itd xD
To było w mocnym cudzysłowie, bo "drukowałem" do csv ;)
Żadnych obrazków, tylko tytuł i cena (pełna).
Dziś wieczorem to samo i potem w excelu/calcu z ciekawości przeliczę, czy średnio wyjde na 0/będę pod/nad kreską. Punktem odniesienia będzie przelicznik eurogabenów na "goldengabeny" uzyskany ze stanu konta.

w temacie tańszego regionu - wiadomo już, że nic tu się nie zmieni? Czy może jest to, jak cała reszta, wróżone z fusów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Soul Reaver pisze: w temacie tańszego regionu - wiadomo już, że nic tu się nie zmieni? Czy może jest to, jak cała reszta, wróżone z fusów.
Po części fusy, po części przeliczniki od devów, a po części pewnie też prawo UE, które chyba ceny takich rzeczy reguluje i na całym terenie Unii muszą być podobne/takie same (ale w tej kwestii lepiej niech się wypowie ktoś, kto zna temat, bo ja tylko pamiętam jakieś przebąkiwania).

Pamiętajta, że pricebugi mogą być też w drugą stronę i możemy dostać gierki drożej niż w RFN :trollface: :trollface: :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Oj pamiętam te stare czasy jak nie miałem konta bankowego i podobnie, proszenie ojca o przelew i ugadywanie się z kolegą, by mi coś kupił. Wtedy były czasy, że codziennie inne oferty lub chwilowe przeceny, więc dziennie szło nawet parę przelewów xD Współczuje xD No, a teraz gdy już mam konto bankowe to steam sales to już nie to co kiedyś :/
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Trochę offtop, ale w sumie nie wiem, gdzie to dać -> czy temat o pricebugach został skasowany? Wydawało mi się, że pisałem kilka dni temu o pricebugu na steamie w regionie SAR na Agents of Mayhem za $0,12, ale nie mogę znaleźć swojego posta.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Revan pisze: Trochę offtop, ale w sumie nie wiem, gdzie to dać -> czy temat o pricebugach został skasowany? Wydawało mi się, że pisałem kilka dni temu o pricebugu na steamie w regionie SAR na Agents of Mayhem za $0,12, ale nie mogę znaleźć swojego posta.
Jest tutaj:
viewtopic.php?f=4&t=13697&start=120
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Revan pisze: Trochę offtop, ale w sumie nie wiem, gdzie to dać -> czy temat o pricebugach został skasowany? Wydawało mi się, że pisałem kilka dni temu o pricebugu na steamie w regionie SAR na Agents of Mayhem za $0,12, ale nie mogę znaleźć swojego posta.
Temat jest i ma się dobrze: viewtopic.php?f=4&t=13697&p=364584&hilit=price#p364584
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

GhostHound pisze:
Jest tutaj:
viewtopic.php?f=4&t=13697&start=120
Dzięki, nie mogłem znaleźć w wyszukiwarce, bo wpisywałem pricebug razem a nie osobno.
Ale mój post został chyba skasowany, w sensie o tamtym promo.
Może dlatego, że umieściłem informacje o tym, że to tylko dla regionu SAR i że skorzystają tylko te osoby, które ryzykują zabawą VPNem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Revan pisze: Może dlatego, że umieściłem informacje o tym, że to tylko dla regionu SAR i że skorzystają tylko te osoby, które ryzykują zabawą VPNem.
Pisanie o VPNie w kontekście Steam gwarantuje ci usunięcie postu :E
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Raffael pisze:
Revan pisze: Może dlatego, że umieściłem informacje o tym, że to tylko dla regionu SAR i że skorzystają tylko te osoby, które ryzykują zabawą VPNem.
Pisanie o VPNie w kontekście Steam gwarantuje ci usunięcie postu :E
Wiesz, ja bym się nigdy nie odważył, bo jednak moje konto trochę jest warte i byłoby mi strach, a w alty się nigdy nie bawiłem, ale są tutaj tacy magicy co nie takie rzeczy odwalają by kilka centów zaoszczędzić. Wydaje mi się, że czasami "gorsze" moralnie rzeczy były na głównej.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

A ja mam nadzieję, że Remike podzieli się statystykami z dzisiejszego dnia na Łowcach, bo chyba idziemy na rekord, zarówno odwiedzin jak i komentarzy.
Ci użytkownicy podziękowali boskiapollo za ten post:
witek666
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

odwiedzin nie koniecznie - nie wiem, czy komentarze są na serwerze ŁG czy diskusa
P.S.
miałem 2x error 500, więc w sumie walnął już DOSem :P pamiętam, że n a jakąś rocznicę była akcja noc łowców, też serwer padł
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... alization/
W Argentynie też odświeżają stima co chwila :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

boskiapollo pisze: A ja mam nadzieję, że Remike podzieli się statystykami z dzisiejszego dnia na Łowcach, bo chyba idziemy na rekord, zarówno odwiedzin jak i komentarzy.
Komentarzy już nie, bo wartość merytoryczna osiągnęła dna + dwa metry mułu.
Komentarze już są zamknięte w tamtym wątku.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Teraz powinni zbanować największych trolli...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post:
witek666
ODPOWIEDZ