Funk / Jazz / Soul / Rap

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Zauważyłem że na forum są głównie tematy związane z rockiem i punkiem, a ja powiem szczerze, to nie mój klimat, może jest ktoś kto kocha czarną muzykę ?:) zapraszam do dyskusji! :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

YoungRoscoe pisze: Zauważyłem że na forum są głównie tematy związane z rockiem i punkiem, a ja powiem szczerze, to nie mój klimat, może jest ktoś kto kocha czarną muzykę ?:) zapraszam do dyskusji! :)
Przez pewien czas zainspirowany filmem blues brothers sluchalem blues'a ale najbardziej uwielbiam Rap,Elektroniczna
Odnosnie rapu to glownie chicano Rap (jak chcesz to w spoilerze kilka piosenek) Oczywiscie Eminem'a,2pac'a slucham ale chicano w szczegolnosci.
Ps: nie slucham wogole polskiego rapu.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Przesłuchałem i przyznam, ciekawa rzecz, rozumiem że chodzi o wykonawców latynoskich tak, czy raczej o teksty? muszę poznać trochę bliżej, cóż mój gust muzyczny jest ciężki do zdefiniowania bo słucham wielu rzeczy ale głównie czarnej muzyki, od bardziej klasycznych typu Gil Scott-Heron czy Curtis Mayfield po Mos Defa czy Taliba Kweli, jeśli chciałbyś poznać coś czego być może wcześniej nie miałeś okazji, zapraszam do dyskusji, kto wie może okaże się owocna:) wrzucam parę ciekawych moim zdaniem rzeczy ;)
jeśli będziesz miał ochotę obadaj :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 52 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Jestem wielkim fanem klasyki jazzu. Cannonball Adderley, Dave Brubeck, Miles Davis, Marcus Miller.

Awatar użytkownika
Łowca

Polecam Postmoder Jukebox, Covery w miarę nowych piosenek w formie Jazzowej.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Niedawno (11 kwietnia) odbył się w warszawskiej Stodole koncert amerykańskiego rapera i producenta Oddisee. Koncert trochę krótki ale był to jeden z najlepszych występów na jakich miałem okazję się pojawić, a byłem na wielu zarówno w kraju jak i za granicą. Raper wystąpił z zespołem który w znakomity sposób zinterpretował jego produkcje. Jego technika rapowania jak i śpiewu była do tego stopnia perfekcyjna, że początkowo obawiałem się playbacku. Jeśli będziecie mieli okazję zjawić się kiedyś na jego koncercie na prawdę warto.

9,5/10
ODPOWIEDZ