Witajcie,
zastanawiam się nad kupnem Pada od "iksa" do PC. \
Wiele osób twierdzi, że to świetne rozwiązanie. Jednak znalazłem też takich co zdecydowanie go odradzają.
Są też tacy, którzy mówią, że x360 lepszy od x1 bo to bo tamto, z kolei inni krzyczą odwrotność tegoż zdania.
Co wy sądzicie, który Waszym zdaniem lepszy, dlaczego, agumenty, wady, zaltey - to mnie interesuje.
Większość tematów, które udało mi się znaleźć na internecie to starocie.
Pragnę odświeżyć ten wątek.
PAD DO PC, XboxOne czy Xbox360
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Gdybym ja miał teraz kupować to brałbym od XOne. Wg mnie ma wygodniejszy d-pad, solidniejsze wydają się też triggery i bumpery. Ogólnie jednak to obojętnie którego weźmiesz, będziesz tak samo zadowolony.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
Chyba ze masz solidny zapas gotowki, to bierz X1 Elite. Jak nie, to zwykly. Ponoc ten od X1 ma poprawiony d-pad. Ale nie mialem z nim stycznosci. Ja mam dwa pady od x360. Jeden moj drugi syna. Oba bezprzewodowe. Do tego akumulatorki i kabel usb do ladowania. Puki pady sie nie rozleca, to nie mam potrzeby kupowania nowych.
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Od siebie dodam, że posiadam pada Xbox 360 do swojego blaszaka i przyznam, że już nie wyobrażam sobie grania w niektóre gry na myszce i klawiaturze w niektóre nawet się nie da. Ów kontroler bardzo wspiera Steam często przy grasz masz opisane jak bardzo jest wspierany. Nie polecam ci kupowania bezprzewodowego, gdyż ciągle będziesz musiał ładować akumulatorki a czasami są pewne problemy z parowaniem pada z PC. Gdy będziesz chciał kupić swojego pada to uważaj na podróbki jakich pełno na Allegro i w sieci ja swojego kupiłem za 99 zł, gdyż to była używka magazynowa kartonik pogięty, ale z wszystkimi plombami.
- Kontakt:
Akurat nie ma zadnego problemu z bezprzewodowym. Mam dwa, na dwoch odbiornikach. Jak z synem chcemy w cos pograc razem, to sie parujemy na jednym odbiorniku, zero probemow. Co do akumulatorkow, to tez nie strasz bo nie jest tak zle. Kupujesz zestaw Play & Charge i nie ma z tym najmniejsego problemu. Ja mam kabel, ładowarke i dwa akumulatorki. Chce dokupic jeszcze dwa i bede mial komfort grania na dwoch padach.
- Podziękował: 87 razy
- Podziękowania: 125 razy
Na jak dlugo Wam starcza w pelni naladowany akumulator z zestawu charge&play? Zastawiam sie nad kupnem, bo gra na kablu, ale jednak bez kabla to jest wygoda i nic nie wadzi.
Co do padow: roznice czuc nawet miedzy padem Xone i padem Xone S. Korzystalem z tego zwyklego, przesiadlem sie na S i teraz jak czask wracam do starego to czuje, ze sie przyzwyczailem do innego urzadzenia. Na starym czesto robie dwuklik wciskajac cos i czuc, ze triggery chodza inaczej, mniej plynnie. No i jest troche glosniejszy, ale to mi nigdy nie przeszkadzalo. Wiec polecam pada od Xone S bezprzewodowego. Kabel w razie czego kupisz nawet w empiku, 3 metry za ok. 6 zl.
Co do padow: roznice czuc nawet miedzy padem Xone i padem Xone S. Korzystalem z tego zwyklego, przesiadlem sie na S i teraz jak czask wracam do starego to czuje, ze sie przyzwyczailem do innego urzadzenia. Na starym czesto robie dwuklik wciskajac cos i czuc, ze triggery chodza inaczej, mniej plynnie. No i jest troche glosniejszy, ale to mi nigdy nie przeszkadzalo. Wiec polecam pada od Xone S bezprzewodowego. Kabel w razie czego kupisz nawet w empiku, 3 metry za ok. 6 zl.
- Kontakt:
Ile, w zaleznosci od jakosci akumulatora. Mozesz kupic nie orginalny zestwa ktory trzyma okolo 9h gry non stop, mozesz kupic bardziej renomowany zestaw, gdzie bedzie trzymac i nawe 24h gry. To jest tez kwestia ceny, ja mam chyba zestwa nie orginalny za jakies 35 zl kupilem. Orginal chyba po 70 zl chodzi.
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
Ja dodam tylko tyle ze u mnie na windowsie 10 (od creator update) nie dziala zaden pad procz xboxa one :/ ja posiadam xeox pro i nie wykrywa, bylem u kuzyna, i podlaczalem pada od xboxa 360 i ps3 i to samo, ciagle komunikat ze podlaczony sprzet jest za stary aby obslugiwac ten system (cos w tym stylu), a jak wpadl do mnie kolega z padem od xboxa one to normalnie dzialal :/ ale mozliwe ze to wina jakis moich wejsc czy czegos...
(Podlaczane do wejsc usb 2.0 i 3.1)
(Podlaczane do wejsc usb 2.0 i 3.1)
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Mam win10 z creators update i pad z x360 śmiga bezproblemowo. Mam 4 akumulatorki z ładowarką, na pełnym naładowaniu trzymają długo, jak się 2 wyczerpią to biorę następne. Zmiana w 10 sekund i nie ma problemu 

@up: co za bezsensowna argumentacja. To pad, a nie mysz. Tym się nie kręci.
Pad x360 na kablu od play&charge (zasilanie only). 99% kompatybilności z dotychczasowymi grami steam na pada. Zero problemów. Nowe gry pewnie będą już powszechnie miały obsługę pada od xone.
Pad x360 na kablu od play&charge (zasilanie only). 99% kompatybilności z dotychczasowymi grami steam na pada. Zero problemów. Nowe gry pewnie będą już powszechnie miały obsługę pada od xone.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Dokładnie, przykład - mój pad, dobre 3 lata jak nie więcej, 2 zestawy akumulatorków eneloop, wszystko śmiga po kilku tysiącach godzin przerobionych, kumpel brał rok temu jakoś pada z kablem... i mu ostatnio zaczął rozłączać jak ruszy kablem gdzieś przy "wejściu w pada" - a z tego co widziałem na YT, to wymiana kabla nie jest do końca bezproblemowa. A w moim póki co to lewego grzybka wymieniłem ostatnio, bo już się rozpadał do plastiku. To pad x360, od kilku miesięcy na przemian używam także bezprzewodowego Xone, wydaje się być wygodniejszy, ale synek mi zrzucił ostatnio z około pół metra tak pechowo, że złamał się RB(w środku, bo ma łączony LB i RB). Na szczęście naprawa jest bezproblemowa, kilka zł na alle i wymiana w 10 minut.
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Nie trzeba niczym kręcić, przy porcie może się uszkodzić i już będzie przerywało. Jest na to taka sama szansa (jeśli nawet nie większa), jak na popsucie się ładowarki, dlatego napisałem, że argument nie ma sensu.
@up: no jest szansa. I co z tego?
Zawsze jest jakaś szansa, co nie oznacza bezsensu argumentacji kolegi powyżej. Dlatego napisałem, że Twoja argumentacja jest równie bezsensowna. I tu i tu zdarzają się wypadki.
Zawsze jest jakaś szansa, co nie oznacza bezsensu argumentacji kolegi powyżej. Dlatego napisałem, że Twoja argumentacja jest równie bezsensowna. I tu i tu zdarzają się wypadki.
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
No właśnie, i tu i tu może coś się uszkodzić, co było sensem mojej wypowiedzi. Lactoral próbuje udowodnić wyższość pada przewodowego, wskazując co może popsuć się w bezprzewodowym, a czego nie ma przewodowy. Dlatego powiedziałem, że to twierdzenie bez sensu - pad przewodowy ma kabel który też może ulec uszkodzeniu, co stawia pod tym względem oba rodzaje padów na równi.
- Kontakt:
Co kto lubi Panowie (chyba moge was juz tak nazwac). Ja postawilem na bezprzewodowy, bo kompa mam podlaczonego do TV i nie chcialo by mi sie bawic z 5m kabla zeby usiasc na kanapie. Jak ktos nie ma potrzeby, gra tylko przy kompie. nie przeszkadza mu kabelek i to ze pad jest bardzo lekki (mnie irytuje waga pada bez akumulatorkow), to kupi sobie pada na kablu. Jak ktos nie lubi kabli, to wezmie bezprzewodowy, cala filozofia. Udowadnianie wyzszosci kabla nad akumulotorkiem, to jak mityczna fojna pomiedzy Ferrari a Lamborghini, zeby nie przytoczyc bardziej dziecinnego przykladu