https://pl.wikipedia.org/wiki/SKU
To raczej nie jest Vat (byłby oznaczony i byłaby faktura) Ale, generalnie LOL za pomysłowość dla tych typów

Bzdura. Jak masz konto steam zarejestrowane na PL, to już przy zakupie jest doliczany VAT. Ja kupiłem kilka miesięcy temu SteamLink i NIC nie dopłacałem. Przesyłka była z Luksemburga, z europejskiej siedziby Valve.Mag7c pisze:To mi wygląda na VAT - akurat by wychodziło ok. 23%. Możliwe, że paczka przyszła z USA, a do Ciebie została przesłana dalej z magazynu z Holandii i to na Ciebie koszty VAT-u zostały zrzucone.DirtyMac pisze: Na świątecznej promocji zakupiłem zestaw Steam Controller+Link. Cena jaką zapłaciłem na Steamie to 68,73€.
Subtotal 99,80€
Discount -55,55€ (-55%)
Shipping and Handling 11,62€
Tax 12,86€
Total 68,73€
Dzisiaj otrzymałem przesyłkę i okazało że musiałem dopłacić 72zł dla GLS (jako że 'paczka międzynarodowa'). Ktoś mógłby mi wytłumaczyć za co zapłaciłem prawie 20€? Dodam że przesyłka szła z Holandii.
Cło na elektronikę z USA jest 0% więc uniknąłeś jeszcze większych kosztów.
Musiałbyś to potwierdzić u źródła jednak.
Jest to pomyłka lub oszustwo ze strony GLS albo kuriera. Tam trzeba uderzać o zwrot bezprawnie pobranej kwoty. Mi dostarczali SteamLink i nic nie płaciłem. Zreszta masz opisane w fakturze kosztyDirtyMac pisze: Na świątecznej promocji zakupiłem zestaw Steam Controller+Link. Cena jaką zapłaciłem na Steamie to 68,73€.
Subtotal 99,80€
Discount -55,55€ (-55%)
Shipping and Handling 11,62€
Tax 12,86€
Total 68,73€
Dzisiaj otrzymałem przesyłkę i okazało że musiałem dopłacić 72zł dla GLS (jako że 'paczka międzynarodowa'). Ktoś mógłby mi wytłumaczyć za co zapłaciłem prawie 20€? Dodam że przesyłka szła z Holandii.
Nie widać na gameplayach?