Bugi i rzeczy do poprawy

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Dzisiaj przeglądałem sobie na moim androidowym tablecie forum i zaczęły mi się pojawiać dziwne rzeczy.
Automatyczne przekierowania z reklam na stronę:
FOTKA
która to po zamknięciu wyskakującego popup'a przekierowaywała na:
FOTKA
Problem według moich obserwacji dotyczył tylko androida, nie udało mi się na PC'cie zaobserwować tych samych objawów.

Można prosić o wycięcie tego typu reklam?
Chyba że jest to celowe działanie mające nas przekonać do płacenia np.: abonamentu za korzystanie z forum w wersji ad-free :E

Edit:
K woli wyjaśnienia:
Chcąc przejrzeć forum otwierałem tematy w nowych oknach. Przekierowywanie następowało automatycznie, bez klikania w cokolwiek. Na losowych stronach zamiast forum otwierały się reklamy pseudoantywirusów i durne ostrzeżenia.
Tablet "czysty", Eset nic nie wykazał.
Kontrolnie wywaliłem chrome'a i zainstalowałem ponownie z play store'a, problem powtarzał się.
Nie byłem jedynym użytkownikiem, który zaobserwował to na androidzie.
Ostatnio zmieniony 9 sty 2016, o 13:00 przez McSnake, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Potwierdzam powyższe.
Na telefonie mam to samo, na początku myślałem że mam jakiś syf w telefonie, jednak na nowiutkim tablecie dopiero co wyciągniętym z pudełka, sytuacja wygląda identycznie.

Jeśli są to świadome reklamy to bardzo nieładnie, bo praktycznie nie można korzystać ze strony, jeśli nie proponuje sprawdzenie, czy skrypcie strony nie ma jakiegoś syfu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Literówka ale od razu widoczna:
http://imgur.com/x2IgXCr
:)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Kolejny weekend, chciałem zajrzeć na forum z mojego tabletu (nexus 7).
Przykładowo, otwarcie aktywnych wątków powoduje, że automatycznie w nowych oknach następuje przekierowanie:
1. najpierw tak to wygląda gdy odpala się przekierowanie (url)
2. potem trafiamy na to
3. tutaj w całej krasie
4. a czasem dostajemy coś takiego
To wszystko dzieje się z automatu, jeśli otwieramy podstrony forum w nowych oknach.
WHY?!? :evil: :evil:

Czy można prosić o usunięcie w końcu tych SZKODLIWYCH reklam??!
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Mam tak samo na telefonie. Już się bałem, że mi się czymś zawirusował :P.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Jejku nie gadajcie że to wina ŁG? Mam to samo od tygodnia na androidzie i chciałem już formatować telefon (Avast nic nie wykrywa)...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czy administracja zagląda w ten wątek?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Mam to samo, z tym że zdarza się również na forum pclaba (ale znacznie rzadziej niż na łowcach). Podejrzewam, że winowajcą jest któraś z reklam bo czasami przekierowania nie występują albo pojawiają się dopiero po odświeżeniu strony. Na Firefoxie z adblockiem nic takiego się nie dzieje. Tylko chrome.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Mam możliwość zablokowania poszczególnych reklam, ale muszę dowiedzieć się, kto stoi za tą konkretną reklamą. Jakieś pomysły?

EDIT: zablokowałem info.nq.com.recommend-apps.fantasticads.com i ogólnie fantasticads.com. Nie wiem czy to coś da.

Jeśli ktoś byłby w stanie ustalić jaka reklama powoduje problem albo (jeszcze lepiej) kim jest dostawca reklamy, to byłbym wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

info.nq.com dalej wyskakuje mi... :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jakby ktoś ustalił jak pozbyć się tego świństwa, to niech napisze. Też się spotkałem z tym w chrome na androidzie, przeglądając joemonster.
Myślałem że to tylko u mnie, a tu okazuje się więcej osób ma ten problem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Taka sytuacja: jak się zaloguję i przejdę na stronę główną profilu, to w "przeglądzie" mam postów 17; gdy kliknę "Zobacz swoje posty", pokazuje mi się "Znalezione wyniki: 22" - ale przy przejściu na drugą stronę listy postów ta sama informacja brzmi "Znalezione wyniki: 31" o_0
Skąd ta rozbieżność? Próbowałem wyczytać coś w regulaminach, ale nic tam o metodologii zliczania postów nie było...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Arrakirn pisze: Taka sytuacja: jak się zaloguję i przejdę na stronę główną profilu, to w "przeglądzie" mam postów 17; gdy kliknę "Zobacz swoje posty", pokazuje mi się "Znalezione wyniki: 22" - ale przy przejściu na drugą stronę listy postów ta sama informacja brzmi "Znalezione wyniki: 31" o_0
Skąd ta rozbieżność? Próbowałem wyczytać coś w regulaminach, ale nic tam o metodologii zliczania postów nie było...
Niektóre posty nie są zliczane, chociażby te z działu ' Hyde Park "
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Tego się domyślałem - ale to nadal nie wyjaśnia rozbieżności między dwoma stronami w "Zobacz moje posty"... W sumie to mnie to w niczym nie przeszkadza, ale być może to jakiś błąd - stąd zgłoszenie w tym dziale.
Jeśli to także jest normalne - sprawę można uznać za niebyłą.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Ten błąd prawdopodobnie jest powodowany przez wtyczkę, której używamy do "miękkiego" kasowania postów - usunięte posty nie są w rzeczywistości usunięte, a jedynie ukryte, dzięki czemu można je później odzyskać albo sprawdzić historię dyskusji. Sama wtyczka nie zawsze radzi sobie z przeliczaniem stron albo liczby wyników, więc w niektórych sytuacjach trafiają się takie błędy.
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

McSnake pisze: Dzisiaj przeglądałem sobie na moim androidowym tablecie forum i zaczęły mi się pojawiać dziwne rzeczy.
Automatyczne przekierowania z reklam na stronę:
FOTKA
która to po zamknięciu wyskakującego popup'a przekierowaywała na:
FOTKA
Problem według moich obserwacji dotyczył tylko androida, nie udało mi się na PC'cie zaobserwować tych samych objawów.

Można prosić o wycięcie tego typu reklam?
Chyba że jest to celowe działanie mające nas przekonać do płacenia np.: abonamentu za korzystanie z forum w wersji ad-free :E

Edit:
K woli wyjaśnienia:
Chcąc przejrzeć forum otwierałem tematy w nowych oknach. Przekierowywanie następowało automatycznie, bez klikania w cokolwiek. Na losowych stronach zamiast forum otwierały się reklamy pseudoantywirusów i durne ostrzeżenia.
Tablet "czysty", Eset nic nie wykazał.
Kontrolnie wywaliłem chrome'a i zainstalowałem ponownie z play store'a, problem powtarzał się.
Nie byłem jedynym użytkownikiem, który zaobserwował to na androidzie.
DirtyMac pisze: Jejku nie gadajcie że to wina ŁG? Mam to samo od tygodnia na androidzie i chciałem już formatować telefon (Avast nic nie wykrywa)...
To nie tylko ŁG, podobne reklamy na telefonach wyskakują na praktycznie każdej większej stronie.

Ogólnie to polecam zmianę przeglądarki w telefonie na Mozille Firefox (ze względu iż Chrome nie wspiera wtyczek na telefonie) i doinstalowanie uBlock Origin. Chyba, że macie ochotę bawić się w root + adblock i dalej korzystać z Chrome na telefonie.

To rozwiąże problem z tymi męczącymi pop-upami.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Pytanie: jak to jest w liczbą maksymalnych PW?

Od jakiegoś czasu licznik pokazywał mi max 150. Myślałem, że już jakaś stała zmiana, z której bym się cieszył, ale dosłownie w środku rozsyłania wiadomości znowu spadło mi ze 150 do starej wartości 50 i musiałem kasować ponad 15 wiadomości.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

jak jestes zapisany na zbiorke HH IG to masz wiecej miejsca w skrzynce bo Stary wrzuca Cie do jakiejs tam grupy
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Armin pisze: jak jestes zapisany na zbiorke HH IG to masz wiecej miejsca w skrzynce bo Stary wrzuca Cie do jakiejs tam grupy
I wszystko jasne, dzięki!
Awatar użytkownika
Robin Hood

Fajnie by bylo zebyscie dodali tag [youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ